Tensiuni în Consiliul Local Corbu. Doi foști consilieri PNL își caută dreptatea în instanță

  • Consiliul Local Corbu are, în prezent, cu doi consilieri mai puțini față de cât ar trebui
  • Din cei șase consilieri PNL, au rămas doar patru, doi fiind excluși din partid după ce nu au votat precum ceilalți colegi
  • De altfel, cei doi consilieri excluși își caută dreptatea în instanță, fiind acțiuni deschise pe rolul Tribunalului Constanța

Tensiuni în Consiliul Local din localitatea constănțeană Corbu. Doi consilieri PNL s-au ales cu sprijinul retras de la partid, astfel aceștia își pierd calitatea de consilieri locali. Este vorba de consilierii Jean Criveanu și Nicușor Nistorache. Cei doi au depus acțiuni în instanță pentru a fi anulată decizia de retragere a sprijinului politic și a pierderii funcției de consilier local.

Ambii au fost aleși la ultimele alegeri consilieri locali de pe listele Partidului Național Liberal. De altfel, primarul Vasile Lumînare a fost ales din partea Partidului Mișcarea Populară.

Nicușor Nistorache a depus, la Tribunalul Constanța, acțiune în data de 23 februarie 2021, unde a chemat Prefectura Constanța în instanță pentru anularea actului administrativ nr. 108/03.02.2021. Pe 25 mai, Tribunalul Constanța s-a pronunțat, soluția pe scurt fiind următoarea: „Respinge actiunea promovata de reclamantul Nistorache Nicuşor, in contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judetului Constanta, ca nefondată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanta. Pronuntata, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 25.05.2021”.

Totodată Nicușor Nistorache a depus acțiune în instanță prin care a cerut anularea actului administrativ Decizia nr. 2/14.01.2021, împotriva Partidului Național Liberal – Filiala Constanța. Soluția pe scurt: „Admite excepţia necompetenţei materiale procesuale a Tribunalului Constanţa - Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa – Secţia I Civilă. Fără cale de atac. Pronun?ată astăzi, 22.04.2021”.

Jean Criveanu a depus și el acțiuni în instanță. Precum colegul său, acțiunea deschisă împotriva PNL Constanța a fost declinată competența către altă secție a Tribunalului, iar pe 31 mai 2021, a fost înregistrat dosarul la Secţia I civilă a Tribunalului Constanța. Totodată, în acțiunea deschisă împotriva deciziei Prefecturii Constanța, Jean Criveanu are termen pe 11 iunie 2021.

Marian Gălbinașu, fostul edil al comunei, lider al liberalilor din Corbu a precizat că totul a pornit de la votul viceprimarului, unde cei doi nu au votat conform celor stabilite de către partid. Pe de altă parte, primarul Vasile Lumînare consideră că aceste tensiuni nu își au rostul în primărie.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Consilierii aprobă un PUD pentru ridicarea unei locuințe pe strada Iosif Ivanovici (DOCUMENT)

24 Mar 2024 436

Un consilier local din Hârșova, județul Constanța, și-a înaintat demisia. „Este benefică, necesară și oportună grupului politic PSD+Pro România”

04 Mar 2024 849

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1495

Top Management ING SRL prinde un nou contract la Primăria Medgidia, județul Constanța! Ce vizează?

19 Feb 2024 1017

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu schimbarea denumirii bulevardului Madrid din Constanța

11 Feb 2024 892

Sondaj de opinie Ce denumire ar trebui să poarte bulevardul Madrid?

04 Feb 2024 928

Bulevardul Madrid din Constanța Iată topul firmelor și persoanelor fizice care vor primi bani în urma exproprierilor terenurilor (DOCUMENT)

01 Feb 2024 3653

LIVE VIDEO Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat, astăzi, în ședință ordinară! (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 1002

Primăria Saligny Un nou pas pentru construirea casei mortuare de la Făclia

03 Dec 2023 920

Primăria Tuzla. Modificări ale HCL-ului cu privire la asfaltarea mai multor străzi din comună (DOCUMENT)

28 Nov 2023 1014

Prefectul județului Constanța a anulat în instanță o hotărâre adoptată de Consiliul local Corbu care viza prelungirea unui Plan Urbanistic Zonal! (DOCUMENT)

28 Oct 2023 2868

Organizația de Management al Destinației Mamaia–Constanța „Nu suntem nici pro, nici contra suspendării PUZ Mamaia!”

17 Oct 2023 758

Decizie de ultimă oră în dosarul în care firma soției lui Daniel Rafte a chemat Consiliul Local și Primăria Constanța în instanță!

05 Oct 2023 1725

Ședință CLM Constanța Organigrama Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, modificată pentru înființarea Laboratorului de radiologie și imagistică medicală

25 Sep 2023 1021

Primăria Saligny va moderniza intersecția străzilor Frunzelor cu Mărgăritarului din Ștefan cel Mare

03 Sep 2023 899