Tentativă de omor în Corbu! Decizie de ultim moment a judecătorilor

 
Judecătorii din Tribunalul Constanţa s-au pronunţat azi în dosarul în care un minor, de 17 ani, este acuzat de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă la omor.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 420/P/2018. Conform actului de sesizare a instanţei, pe o stradă din localitatea Corbu, minorul ameninţa cu un cuţit o femeie. În acel moment, în apărarea femeii a sărit un bărbat, care a fost înjunghiat de minor.
 
Azi, instanţa a dispus luarea faţă de inculpatul minor la data faptelor (...) a măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă la omor. În continuare, inculpatul va rămâne în spatele gratiilor.  
 
Iată minuta instanţei
 
„Obligă pe inculpatul (…) la tratament medical împotriva consumului de substanţe psihoactive, până la însănătoşire sau ameliorare, pe perioada măsurii internării într-un centru de detenţie. Confiscă de la inculpat un cuţit cu lungimea de 22 cm, mâner negru şi lamă de 10 cm, depus la camera de corpuri delicte a Tribunalului Constanţa. Admite acţiunile civile formulate de părţile civile (...). Obligă pe inculpatul (…), în solidar cu părţile responsabile civilmente (…) să plătească părţii civile (...) suma de 45.000 lei, din care 4500 lei despăgubiri materiale şi 40500 lei daune morale. Obligă pe inculpatul (…), în solidar cu părţile responsabile civilmente (…), să plătească părţii civile (…) suma de 46.000 lei reprezentând daune morale“, potrivit minutei judecătoreşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reținut pentru tentativă de omor calificat. Ce alte acuzații i se aduc

13 Nov 2020 1628

Tentativă de omor în Corbu! Preşedintele Tribunalului Constanţa preia dosarul

11 Sep 2018 2963

Scene de groază pe o stradă din localitatea Corbu! Ce se întâmplă azi la Tribunalul Constanţa

01 Aug 2018 2317

Tentativă de omor pe o stradă din Corbu. Un minor, în arest

12 Jun 2018 1704