Tentativă de omor la Dunăreni, județul Constanța. Scandal cu bâte și topoare!



Trei bărbați din județul Constanța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în urma unui scandal cu bâte și topoare, produs în satul constănțean Dunăreni.

Procurorii le aduc acuzații privind tentativă de omor simplu și calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și, respectiv, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Oamenii legii spun că aceștia sunt suspectați că ar fi agresat un bărbat, pe concubina sa și pe fiul său, în apropierea locuinței acestora.

Iată datele oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța:

Prin ordonanţa din data de 20 ianuarie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii N.N, B.G.T. şi B.A.I., fiind totodată dispusă şi reţinerea acestora pe timp de câte 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor simplu şi calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la data de 17.01.2021, în jurul orelor 20:00, cei trei inculpaţi au amenințat și agresat mai multe persoane, inclusiv persoana vătămată M.J., în incinta unui bar din satul Dunăreni, judeţul Constanța, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, acţiunea lor ilicită determinându-i pe clienții localului public să părăsească barul și impunând intervenția organelor de poliție. După o scurtă perioadă, dar în același context, în apropierea locuinţei persoanelor vătămate, cei trei inculpaţi au continuat să-l agreseze pe M.J., dar şi pe fiul şi concubina acestuia, M.A. și C.F. Astfel, inculpaţii B.G.T. și B.A.I. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, iar după câteva momente, dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.J., M.A. și C.F. şi i-a doborât la sol. În urma loviturilor recepţionate, M.J. a suferit leziuni ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale, C.F. a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri mediale, iar M.A. a suferit leziuni ce au necesitat circa 50 zile de îngrijiri mediale şi care i-au pus viața în primejdie. Prin manifesările de violenţă ale celor trei inculpaţi au fost tulburate ordinea şi liniştea publică în localitatea de la malul Dunării.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2021 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei trei inculpaţi reţinuţi, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, astfel încât aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fănel Rusu, delegat adjunct al Parchetului Tribunalului Tulcea

29 Feb 2024 560

Unanimitate la CSM Procurorul Dragomir Matei, din Parchetul Tribunalului Constanța, se pensionează!

09 Jan 2024 947

Parchetul Tribunalului Constanța scoate opt posturi pentru transferul procurorilor. Alte șase sunt disponibile la Parchetul Judecătoriei Constanța (DOCUMENTE)

17 Dec 2023 785

Trei procurori din Constanța, medii peste 85 de puncte! CSM validează rezultatele la concursul pentru promovarea în funcții de execuție

20 Oct 2023 1454

Cristina Beatrice Mocianu, Cristina Mocioi și Tudor Iulian Vasile Trei procurori ai PJ Constanța, promovați la Parchetul Tribunalului Constanța

19 Oct 2023 1257

Știri justiție Constanța Cine conduce parchetele din Constanța și Dobrogea? Lista completă a procurorilor delegați sau detașați pe funcțiile de conducere

15 Aug 2023 6234

Veste proastă pentru Dan Diaconescu în instanță, la Constanța! Victoria procurorilor

09 Aug 2023 1456

Procurorul Anca Ramona Micu, șef în Parchetul Tribunalului Constanța încă șase luni!

04 Aug 2023 1393

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2096

Procuror șef nou în Parchetul Tribunalului Constanța!

15 Jul 2023 2490

Trei procurori de la Parchetul Judecătoriei Constanța înscriși la examenul de promovare

22 Jun 2023 1991

Parchetul Curții de Apel Constanța, niciun post de execuție pentru concursul de promovare. Câte posturi sunt la Parchetul Tribunalului (DOCUMENT)

25 May 2023 1273

Pe cine ar putea delega CSM șef în Parchetul Curții de Apel Constanța

07 May 2023 1518

Unanimitate Magistratul Anca Ramona Micu, vot favorabil de la Secția pentru Procurori a CSM

15 Feb 2023 1624

Conducerea Parchetului Tribunalului Constanța, în atenția CSM

13 Feb 2023 1361