Terenul din Bulevardul 1 Mai, disputat de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța și municipalitate. S-a terminat procesul!

  • Cazul se află în atenția completului AC1 al Secției civile a instanței, format din magistrații Mihaela Ganea și Claudia Bodean.
  • Judecătorii au amânat pronunțarea unei hotărâri pentru mijlocul lunii acesteia.
  • În primă instanță, Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Felicia Mirela Ivan, a respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.
 
Moment decisiv la Curtea de Apel Constanța, acolo unde judecătorii au anunțat că vor lua o decizie în procesul ce vizează terenul de lângă Spitalul Clinic de Căi Ferate la data de 13 octombrie 2021.
 
Este vorba despre dosarul cu numărul 3783/118/2019, în care Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța a dat în judecată municipalitatea, revendicând terenul de aproape 9.900 de metri pătrați situat lângă spital.
 
Cazul se află în atenția completului AC1 al Secției civile a instanței, format din magistrații Mihaela Ganea și Claudia Bodean.
 
După analizarea probelor propuse în apel, judecătorii de la Curte au amânat pronunțarea unui verdict pentru două săptămâni.
 
Ce s-a întâmplat la prima instanță
 
Amintim, reprezentanții unității medicale au solicitat ca instanța să dispună „lăsarea în deplină administrare și posesie“ a terenului de 9.894,27 mp din Bulevardul 1 Mai.
 
În primă instanță, după analizarea tuturor actelor depuse la dosarul cauzei, Tribunalul Constanța, în completul prezidat de magistratul Felicia Mirela Ivan, a respins acțiunea în revendicare a Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, considerând că este neîntemeiată.
 
„În cauză, singurul motiv invocat în susținerea cererii introductive de instanță este lipsa titlului de proprietate al pârâților Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța și nerespectarea dreptului de folosință al reclamantei asupra bunului imobil menționat“, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța, citată pe Jurindex.

 
„Or, în condițiile în care dreptul de proprietate aparține unor persoane fizice a căror titluri de proprietate nu sunt contestate în cauză, pretinsa tulburare a exercitării unui eventual drept de administrare al reclamantului nu îi poate fi imputată pârâților“, au conchis judecătorii.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ei sunt actualii proprietari ai terenului retrocedat şi apoi revândut în timpul lui Mazăre şi revendicat în instanţă de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Chițac, nemulțumit că s-au respins pretențiile de milioane de euro și dolari față de fosta administrație. Ce a făcut (DOCUMENTE)

01 Dec 2021 1799

Dosarul Retrocedărilor Aproape 50 de terenuri din oraș, vizate de o acțiune de recuperare fără precedent, demarată de municipalitate! Când se dă verdictul

27 Nov 2021 1324

Cum a „revigorat“ Curtea de Apel Constanța uraganul imobiliar născut din Dosarul Retrocedărilor! Hotărârea i-ar putea viza pe mai mulți proprietari ai terenurilor

26 Nov 2021 1124

Tribunalul Constanța va decide dacă trebuie achitate peste 2,8 milioane de euro pentru Dosarul Retrocedărilor!

24 Nov 2021 3566

Procesul unei importante retrocedări din Constanța, amânat de judecători pentru anul viitor

20 Nov 2021 515

Uraganul imobiliar din Dosarul Retrocedărilor Constanței, „dezlănțuit“ în Capitală! Aproape 50 de terenuri sunt vizate. Statul Român a cerut să intervină!

15 Nov 2021 4453

Se cere ștergerea certificatelor fiscale pentru opt terenuri din Dosarul Retrocedărilor! Cine se consideră prejudiciat de mențiunile legate de ancheta penală (document)

12 Nov 2021 1201

Dragoș Săvulescu contestă, din Italia, pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanța

09 Nov 2021 422

Tribunalul Constanța a anulat decizia de punere în libertate a unui fost consilier juridic din Primăria Constanța

09 Nov 2021 1315

Curtea de Apel Constanța a anulat certificatul fiscal pentru un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor!

02 Nov 2021 1121

„A nu se folosi la vânzare!“ Cum a „blocat“ Fiscul din Constanța un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor (document)

02 Nov 2021 1540

Chițac versus Mazăre De ce au respins judecătorii acțiunea! (documente)

27 Oct 2021 817

Împrumutat de fostul edil cu 600.000 de euro! Firma „grecului lui Mazăre“, încurcată de Dosarul Retrocedărilor din Constanța (documente)

25 Oct 2021 3410

Dosarul Retrocedărilor! Ultima oră! Decizia Tribunalului Constanța pentru pretențiile de milioane de euro! Se poate face apel

21 Oct 2021 1350

Un alt teren de top din Constanţa, din retrocedări, s-a întors în proprietatea municipiului. Povestea din sala de judecată! (documente)

21 Oct 2021 3950