Justitie

#Termen 3 Preotul Valeriu Roman, consilier în Arhiepiscopia Tomisului, aşteptat în faţa judecătorilor

Preotul Valeriu Roman, consilier Patrimoniu în Permanenţa Consiliului Eparhial Tomis din Arhiepiscopia Tomisului, este aşteptat azi la Judecătoria Constanţa.
 
Aici va avea loc un nou termen în dosarul în care preotul Valeriu Roman a fost deferit Justiţiei, fiind bănuit de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
 
Termenul de azi este al treilea.
 
Conform rechizitoriului, „la data de 31 ianuarie 2013, ora 16.00, inculpatul Roman Valeriu a condus autoturismul marca Audi, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanţa, circulând dinspre strada Theodor Burada către strada Caraiman“. În momentul în care a ajuns în zona Institutului de Scafandri, continuă procurorii, preotul „a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, tamponând astfel autoturismele marca Ford, condus de numitul G.C.R., şi, respectiv, marca Skoda, condus de numitul M.A.G“.
 
În urma coliziunii, ultimul autoturism s-a răsturnat şi a lovit un alt autoturism, care era parcat în acea zonă, iar în urma producerii accidentului, au suferit vătămări corporale mai multe persoane.
 
Ulterior accidentului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a susţinut în cadrul unui eveniment cultural că preotului Valeriu Roman „i s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“.
 
„Avem martori pentru aceasta. Dar limonada aceasta cuprindea ceva… avea ceva necurat. De aceea, el (n.r. preotul Valeriu Roman) este omul cuminte pe care nu l-a văzut niciodată cineva clătinându-se decât atunci când cineva i-a pus un gând rău. Dar Dumnezeu l-a apărat (n.r. pe preotul Valeriu Roman) şi a mers cu el (n.r. cu preotul Valeriu Roman) şi iată, este omul integru, omul bun care trebuie să rămână lângă noi. Dumnezeu i-a iertat pe tâlhari, pe desfrânate şi pe toţi ucigaşii. Oare noi să nu iertăm o greşeală făcută prin altcineva care a fost pusă pe seama unui om? De aceea, vă întreb pe dumneavoastră şi cred că sunteţi de acord că oricine trebuie aşezat unde îi este locul (n.r. pe fundal se aud aplauze, iar preotul Valeriu Roman face o plecăciune)“, a mai spus Înaltpreasfinţitul Teodosie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un adolescent român a câștigat premiul cel mare la Loteria Copiilor din Barcelona

06 Jan 2019 426

Constănțeanul Bogdan Ioan, finalistul „Vocea României“ din echipa lui Smiley, are nevoie de noi! Să-l susţinem!

14 Dec 2018 2689

Un preot din Arhiepiscopia Tomisului, condamnat definitiv pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (video)

01 Mar 2018 1755

A început judecata în apelul dosarului în care preotul Valeriu Roman a fost condamnat

12 Jan 2018 742

Preotul Valeriu Roman, condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, nemulţumit de pedeapsă (video)

18 Oct 2017 1574

ÎPS Teodosie - „I s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“. Consilier Patrimoniu în Arhiepiscopia Tomisului, preotul Roman Valeriu a fost condamnat (video)

05 Oct 2017 3293

Judecata preotului Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, continuă luna viitoare

21 Aug 2017 1100

Judecata preotului Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, amânată

16 Jun 2017 3029

Dosarul preotului Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, amânat pentru luna mai

09 Apr 2017 1169

ÎPS Teodosie - „I s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“ Preotul Valeriu Roman este aşteptat la Judecătoria Constanţa

20 Jan 2017 1592

Preotul Valeriu Roman, la Judecătoria Constanţa. Dosarul a fost amânat pentru ianuarie 2017

25 Nov 2016 1713

Azi, primul termen Preotul Valeriu Roman, judecat de Gabriel Neacşu, fostul şef al Internelor din IPJ Constanţa (video)

25 Nov 2016 2113

Consilier Patrimoniu în Arhiepiscopia Tomisului Preotul Roman Valeriu a fost trimis în judecată (video)

09 Nov 2016 4822

IJ verifică afirmațiile judecătoarei care a făcut plângere penală împotriva lui Valeriu Zgonea și Hans Klemm

19 May 2016 1001

Partidul Ecologist Român a ales trei candidați pentru funcția de consilier local în CLM Constanța

28 Apr 2016 2141