Justitie

Termen la Curtea de Apel, în privinţa comisarului de la Penitenciarul Tulcea suspectat pentru luare de mită

Mâine are termen comisarul de la Penitenciarul Tulcea, care este judecat pentru luare de mită. Acesta le punea la dispoziţie deţinuţilor telefoane mobile cu care sunau persoane prin metoda „Accidentul”.

Pe 23 iulie, la Curtea de Apel Constanţa, se află pe rol contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, împotriva inculpatului Silviu Ioan Ionele privind verificarea măsurii preventive.
DNA Constanţa a reţinut, în aprilie 2019, un comisar de la Penitenciarul Tulcea pentru luare de mită.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie 2019, a inculpatului Ionele Silviu Ioan, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
  - luare de mită,
  - introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – martie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
 
De menționat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei.
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
La data de 04 aprilie 2019, Ionele Silviu Ioan este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Telefoane în penitenciar Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa

22 Aug 2019 394

Doi agenți de la penitenciarul din Tulcea, prinşi în flagrant pentru luare de mită. Intenţionau să introducă droguri către deţinuţi

19 Jul 2019 661

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată de DNA, pentru că le dădea deţinuţilor telefoane mobile

24 May 2019 563

DNA Constanţa a reţinut un comisar de la Penitenciarul Tulcea pentru luare de mită. Ce înţelegere avea cu deţinuţii

04 Apr 2019 1630

Investigaţii arheologice pentru căutarea mormintelor și recuperarea osemintelor deţinuţilor politici morţi în lagărul de muncă de la Periprava, județul Tulcea

13 Jul 2018 681

Percheziții la Penitenciarul Tulcea într-un dosar de înșelăciuni prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

04 May 2018 1210

Unde credeţi că le avea înghesuite? O femeie a fost prinsă în timp ce băga în penitenciar 17 telefoane mobile şi patru încărcătoare

13 Sep 2017 3090

Deținutul evadat de la Tulcea a fost prins

20 Sep 2016 1438

Alertă la Tulcea! Un deţinut a evadat din penitenciar

16 Sep 2016 2158

Ce au descoperit arheologii în fosta colonie penitenciară din localitatea tulceană Periprava

01 Aug 2016 3675

Rechizitoriu Constantin Hogea, primarul din Tulcea, ar fi aprobat ridicarea unui bloc lângă Penitenciarul Tulcea fără avizul Ministerului Justiţiei (document)

03 Jun 2015 2958

Constănţean arestat preventiv pentru moartea unui arab

10 Oct 2014 899

Mandat european de arestare, pus în executare la Constanţa Arab răpit şi torturat

07 Oct 2014 995

Deţinuţi condamnaţi după o bătaie în curtea Penitenciarului Tulcea

03 Oct 2014 2619

Deținuții din Tulcea vor lucra în pensiunile din Delta Dunării

10 Sep 2014 1241