Termen nou în dosarul terenurilor din Portul Tomis Fostul șef al Poliției Locale Constanța și administratorul Astera Consulting ar putea fi audiați azi la Tribunal


 
  • Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău a fost audiat la termenul de vineri, 24 septembrie 2021.
 
  • În fața judecătorului Gabriel Mustaţă, investit cu soluționarea cauzei, Decebal Făgădău a spus, printre altele, că nu a avut discuții legate de activitatea sa cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, despre care s-a spus că se află în spatele hotelului tereminat din Portul Tomis.  
 
  • „Nu am vândut eu terenuri din patrimoniul municipiului Constanța. Nu eu am stabilit prețul tranzacției, ci un expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România. Nu am fost influențat de nimeni. Nu am vorbit cu nimeni legat de semnarea contractelor. Am apărat interesele municipiului Constanța și am respectat drepturile cetățenilor“, a mai declarat, printre altele, Decebal Făgădău
 
Azi, 22 octombrie 2021, la Tribunalului Constanța este programat un nou termen în dosarul terenurilor din Portul Turistic Tomis, potrivit Termene.ro, cauză în care Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Tot în acest dosar, Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
La termenul trecut, respectiv vineri, 24 septembrie 2021, judecătorul Gabriel Mustaţă, investit cu soluționarea cauzei, a încuviințat primele audieri, respectiv Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL și Drăguț Encică, fostul șef al Poliției Locale Constanța, în prezent șef al Serviciului Control Activitate Comercială, Protecţia Mediului și Disciplina în Construcții.
 
Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău a fost audiat la termenul de vineri, 24 septembrie 2021.
 
Amintim că în timpul acestei proceduri, Decebal Făgădău a declarat, printre altele, că nu a făcut parte din comisii legate de Legile proprietății sau de negocierea în vedere vânzării de imobile și nu a interferat cu stabilirea prețului vreunei vânzări, pentru că nu a făcut parte din nicio comisie în procesul de evaluare.
 
„Nu am știut până atunci ce persoane erau în spatele cumpărătorului din contract. Nu am avut discuții legate de activitatea mea cu Sorin Strutinsky. Nu am vândut eu terenuri din patrimoniul municipiului Constanța. Nu eu am stabilit prețul tranzacției, ci un expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România. Nu am fost influențat de nimeni. Nu am vorbit cu nimeni legat de semnarea contractelor. Am apărat interesele municipiului Constanța și am respectat drepturile cetățenilor“, a mai declarat, printre altele, Decebal Făgădău cu ocazia audierii sale la termenul din 24 septembrie 2021.
 
În privința Marcelei Enache, instanța a fost de acord ca ea să fie audiată la un termen viitor.
 

Cine controlează Astera Consulting
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 21 octombrie 2021, SC Astera Consulting SRL (înființată în 2006) are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Remus Opreanu, și se ocupă de „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.

 
Astera Consulting SRL este controlată de SC Rico Imobiliar SRL şi de Az Primus Holdings LTD din Cipru, fiecare deținând câte 50% din capitalul social.
 
Bactali Nadir este administrator.
 
Despre Az Primus Holdings LTD din Cipru s-a precizat că este controlat de omul de afaceri Sorin Strutinsky.
 
Date financiare
 
2020
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 960.795 lei
Profit net: 1.436.150 lei
Angajați: 3
 
2019
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 455.959 lei
Profit net: -357.474 lei
Angajați: 2
 
2018
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 498.824 lei
Profit net: -472.559 lei
Angajați:  2
 
Așa cum precizam și în edițiile anterioare, în anul 2013, societatea comercială Astera Consulting SRL a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire pentru finalizarea hotelului cu nouă etaje din Portul Tomis.
 
Decebal Făgădău este reprezenat de avocați Adrian Gheorghiță și Radu Doicescu, în timp ce Marcela Enache este apărată de Ionuț Cazan, toți trei fiind din Baroul Constanța.
 
Dosarul penal a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța!
 
Procurorul de ședință din partea DNA a fost la termenul trecut Nadia Zlate
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Martorii lui Făgădău! Cine vor fi primii audiați în dosarul terenurilor din Portul Tomis
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 1464

Fostul primar, Decebal Făgădău, tătic pentru a treia oară Maria s-a născut pe 2 decembrie!

03 Dec 2023 2442

Răsturnare de situație Apele Române pierd, la București, terenul pentru care fusese amendat Decebal Făgădău când era primar! (MINUTA)

23 Nov 2023 809

Judecător nou pentru dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia! (RECHIZITORIU)

16 Oct 2023 3230

FOTO și VIDEO Cum arată la 1 octombrie 2023 strada Ștefan cel Mare din Constanța. Cât a costat proiectul și firmele care au efectuat lucrările

01 Oct 2023 1815

UPDATE. Știri justiție Constanța Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis

13 Sep 2023 823

Decebal Făgădău, achitat în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1099

Municipiul Constanţa prin Primar contestă achitările din dosarul terenurilor din Portul Tomis! (MOTIVARE)

17 Aug 2023 3204

Iată de ce a fost achitat Decebal Făgădău, în dosarul terenurilor din Portul Tomis! (MOTIVARE)

02 Aug 2023 1673

Ce „spune“ legea despre achitarea lui Decebal Făgădău, în dosarul terenurilor din Portul Tomis - fapta nu este prevăzută de legea penală!

01 Aug 2023 1830

DNA Constanța, reacție oficială după achitarea lui Decebal Făgădău în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

01 Aug 2023 2060

Exclusiv! Oficial! Achitare pentru Decebal Făgădău și Marcela Enache, în dosarul terenurilor din Portul Tomis

01 Aug 2023 2090

Știri din Constanța Investitorul Black Waters SA și proprietarul terenului de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis au formulat plângeri la DNA! (DOCUMENTE)

30 Jul 2023 2722

Decebal Făgădău și Marcela Enache, inculpați Azi se va da pronunțarea în dosarul terenurilor din Portul Tomis, Constanța!

27 Jul 2023 5858

Procesul pentru terenul care i-a adus o amendă fostului primar Făgădău, amânat la București

16 Jul 2023 1474