Justitie

Toată ţara l-a apărat! Poliţistul din Tulcea lovit în misiune, despăgubit. Agresorul, condamnat definitiv (video)

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat definitiv în dosarul cetăţeanului din Tulcea care, la începutul lunii decembrie 2017, a lovit cu palma un poliţist, în timp ce acesta din urmă încerca să bage în maşina de serviciu un bărbat.

La începutul lunii decembrie 2017, pe contul de Facebook „Special Guys All Over The World“ a fost postat un filmuleţ realizat în localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea. Din imagini reiese că un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Niculiţel încearcă să bage în maşina de serviciu un bărbat, iar la toată scena asistă şi câteva persoane care se arată nemulţumite de modul în care acţionează omul legii. La un moment dat, unul dintre civili îl loveşte cu palma pe poliţist, iar acesta scoate pistolul din dotare şi pare că îl îndreaptă spre autor. În scurt timp, omul legii foloseşte un spray lacrimogen, iar civilul se îndepărtează.

După publicarea imaginilor pe contul de socializare, în spijinul poliţistului au fost postate mii de mesaje în mediul online.

Cel care l-a lovit pe poliţist a fost identificat şi ulterior trimis în judecată, prin rechizitoriul nr. 4802/P/2017 din 21 decembrie 2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea. În actul de sesizare a instanţei se arată că, la începutul lunii decembrie 2017, în centrul localităţii Niculiţel, inculpatul ar fi adresat ameninţări unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Mai mult, inculpatul ar fi lovit poliţistul palma peste faţă.

La data de 4 decembrie, faţă de inculpat s-a luat măsura preventivă a arestului preventiv, măsură care a fost ulterior înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, la rândul său schimbată cu cea a arestului preventiv. În faţa judecătorilor, inculpatul a recunoscut în totalitate faptele reţinute în sarcina sa, beneficiind astfel de micşorarea pedepsei.

Contextul 

Poliţistul a observat o maşină ce era parcată neregulamentar, motiv pentru care a procedat la utilizarea semnalelor acustice pentru ca apoi să solicite celui de la volan să se legitimeze. Şoferul maşinii parcate a refuzat legitimarea. Mai mult decât atât, cel în cauză a coborât din maşină şi a început să se manifeste vocal şi prin gesturi într-o manieră aproape de cea agresivă. Individul a fost invitat la sediul Postului de Poliţie pentru identificare, însă a refuzat, aducându-i injurii poliţistului. În acest context, poliţistul a pus cătuşele la mâinile şoferului agresiv cu scopul de a-l conduce la sediu şi pentru identificarea acestuia. Pentru a reuşi manevra de încătuşare, poliţistul a utilizat de spray-ul lacrimogen din dotare.

La faţa locului se adunaseră mai multe persoane, majoritatea din localitate, care solicitau poliţistului să-l lase în pace pe şofer. În actele magistraţilor se mai arată că, la un moment dat, în timp ce poliţistul şi şoferul care refuzase legitimarea se deplasau către maşina poliţiei, conducătorul auto cade la pământ, probabil ca efect al spray-ului sau pentru a impresiona publicul spectator.

Dintre cei care priveau scena, inculpatul cauzei a început să-l ameninţe pe poliţist, pe care l-a lovit pe acesta cu palma peste faţă. Poliţistul s-a retras câţiva paşi în spate, a scos pistolul şi l-a somat pe inculpat să rămână pe loc. Cu toate acestea, inculpatul a mers către poliţist, adresând injurii şi ameninţări. În acest context, poliţistul a folosit spray-ul lacrimogen, pulverizând de câteva ori spre inculpat.

Judecătorii au decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de nouă luni de închisoare, cu executare, pentru ultraj. De asemenea, instanţa a admis acţiunea formulată de partea civilă, în parte, şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de 15.000 de lei (…), cu titlu de daune morale.

În motivare, judecătorii spun că „este fără de tăgadă că, prin acţiunea inculpatului, partea civilă a suferit un prejudiciu de ordin moral atât ca urmare a loviturii primite, cât şi a posturii în care a fost pus în calitatea sa de poliţist al localităţii. Prin acţiunea inculpatului asupra poliţistului şi în legătură cu activitatea acestuia, s-a adus atingere atât persoanei fizice, cât şi autorităţii de stat, care presupune stimă şi respect faţă de un funcţionar ce exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat“.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gata. A fost arestat din nou. Mii de mesaje în sprijinul poliţistului

26 Mar 2018 2404

Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului din Tulcea lovit în misiune! (video)

26 Mar 2018 6107

„Stai, că trag!“ Vă aduceţi aminte de poliţistul din Tulcea lovit în misiune? Agresorul, pus în libertate (video)

29 Jan 2018 9525

Tribunalul Tulcea. Mandat de arestare preventivă pentru bărbatul care a agresat un polițist

04 Dec 2017 1088

Sondaj de opinie Credeţi că ar trebui majorate sancţiunile în cazurile de ultraj împotriva poliţiştilor?

04 Dec 2017 2078

UPDATE. Imaginile care au împărţit România în două tabere! Totul se întâmplă la Tulcea. Un poliţist lovit cu palma a scos arma din dotare. „Stai, că trag!“ (video)

03 Dec 2017 34017

UPDATE Accident naval cu doi rutierişti beţi

21 Apr 2013 1461

Bărbaţii care au ameninţat cu moartea şi au lovit un poliţist au fost arestaţi

13 Aug 2012 782

Un poliţist din Tulcea a lovit două persoane pe trecerea de pietoni şi a fugit

06 Jun 2011 896