Totul pentru deţinuţi! Parcarea Palatului de Justiţie se schimbă total în câteva zile

Modificări substanţiale la parcarea de lângă Palatul de Justiţie din Constanţa. Spaţiul prin care trec şi pe unde urcă ori coboară deţinuţii care au treabă la Curtea de Apel ori Tribunalul Constanţa va ajunge să arate ca o curte interioară, „împrejmuită uşor“, pentru „separarea vizuală“ şi „securizarea“ zonei.
 
De menţionat că, de-a lungul timpului, în spaţiul unde se face transferul deţinuţilor din dube în instanţă au putut fi văzuţi şi fotografiaţi indivizi celebri ai Constanţei şi nu numai, de la lideri ai lumii underground şi până la politicieni de soi.
 

Ce se schimbă în parcare

 
De luna viitoare, noi măsuri intră în vigoare pentru parcarea situată pe strada Traian, lângă Palatul de Justiţie din Constanţa.
 
Decizia luată la finele săptămânii trecute de preşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, vizează inclusiv achiziţionarea unui sistem de deschidere a parcării cu telecomandă, după cum vom detalia în articol.
 
Conducerea instanţei supreme din oraş a hotărât ca, începând cu data de 1 ianuarie, „parcarea asfaltată, situată pe terenul concesionat în prezent Curţii de Apel Constanţa, dispusă în partea de Sud a clădirii Palatului de Justiţie, va fi destinată, în principal, accesului autovehiculelor ce transportă persoane private de liberate“.
 
Astfel, zona va fi rezervată cu precădere vehiculelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar şi autospecialelor de Poliţie şi oricăror maşini în care sunt transportaţi deţinuţi.
 
Se mai arată în hotărârea judecătorului Marius Epure că „cele patru locuri apte pentru parcarea unor autovehicule, dispuse pe latura dinspre Judecătoria Constanţa, vor fi destinate exclusiv staţionării şi parcării autovehiculelor ce sunt autorizate ca fiind utilizate de persoane cu handicap, conform prevederilor legale citate la procese judiciare la sediul Curţii de Apel Constanţa şi Tribunalului Constanţa - secţiile civilă şi penală“.
 
Conform sursei citate, cele patru locuri mai pot fi folosite „şi pentru staţionarea autovehiculelor instituţiilor judiciare cu sediul în alte localităţi, folosite pentru deplasări oficiale la Curtea de Apel Constanţa şi Tribunalul Constanţa - secţiile civilă şi penală“.
 

Indicatoare noi

 
Nu în ultimul rând, preşedintele instanţei a precizat că, în mod excepţional, parcarea poate fi folosită pentru deservirea Curţii de Apel şi a Tribunalului, prin colectarea periodică a deşeurilor, dar şi pentru livrarea şi descărcarea de materiale. Iar asta, pentru că parcarea reprezintă singura modalitate de staţionare ce permite accesul pe o suprafaţă plană, la parterul clădirii, de unde poate fi utilizat ascensorul din starea de fixaţie.
 
De la aceeaşi dată, accesul în parcare va fi restricţionat conform noilor modificări. Permisiunile de acces vor fi acordate de vicepreşedintele Curţii de Apel, care coordonează activitatea corpului de jandarmi. Excepţie fac persoanele cu dizabilităţi, care folosesc legitimaţia specifică de acces.
 
Potrivit conducerii Curţii de Apel, se vor face demersurile necesare pentru achiziţionarea unui sistem ce permite ridicarea barierei de la distanţă, din postul de pază nr. 1 şi, eventual, din interiorul vehiculului utilizat, fără a fi nevoie ca şoferul să iasă din maşină.
 
Nu în ultimul rând, reprezentanţii instanţei se vor adresa Comisiei pentru circulaţie din Primăria Constanţa pentru a se monta un indicator special cu privire la parcarea de lângă Palatul de Justiţie, respectiv „Accesul interzis cu excepţia autovehiculelor autorizate“.
 
Menţionat printre ultimele aspecte, dar de o semnificaţie aparte, apare spre final detaliul potrivit căruia parcarea şi locul pe unde urcă şi coboară deţinuţii din dube vor fi acoperite şi ferite privirilor indiscrete.
 
Mai exact, se arată în decizia judecătorului Epure:
 
„Pentru asigurarea separării vizuale şi a securizării zonei unde se realizează afluirea/defluirea mijloacelor de transport al persoanelor private de libertate, managerul economic, împreună cu inginerul constructor, vor căuta o soluţie tehnică fiabilă şi va iniţia demersurile necesare edificării unei împrejmuiri uşoare, care să configureze suprafaţa ca o curte închisă, cu panouri de separare vizuală“.
 
Citeşte şi:
 
Se discută despre posibila revocarePreşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, în atenţia CSM
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în Capitală! Un deținut periculos a evadat

09 Apr 2024 1060

Ecuador Peste 40 de ostatici reținuți de deținuții răzvrătiți din închisori au fost eliberați

14 Jan 2024 545

Cruci din cuiele găsite în gropile unde au fost aruncați martirii de la Periprava

22 Nov 2023 1656

Blestemul pământului de la Periprava Nu s-a putut identifica niciun martir. Oasele deținuților politic au fost înhumate la Mănăstirea Dervent

21 Nov 2023 1888

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu „De-acum, deținuții au o a doua șansă! Aceștia vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională”

09 Nov 2023 788

Mihai Șerpoianu, președintele AFDP - filiala Constanța, dorește schimbarea numelor mai multor străzi din municipiu

30 Oct 2023 1031

Este nevoie de sprijin pentru arheologii care exhumează deținuții de la Periprava. Au nevoie de fonduri pentru continuarea proiectului

03 Aug 2023 812

UPDATE Imagini șocante! Deținuți din Centrul Educativ Buziaș bătuți cu bestialitate de polițiști. Reacția ministrului Justiției (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jul 2023 1265

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz lagărul Capul Midia! (FOTO+VIDEO)

13 Jul 2023 1684

LIVE VIDEO+TEXT Alegeri la Filiala Constanța a Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Jul 2023 1923

Asociația Foștilor Detinuți Politic - filiala Constanța își va alegea noua conducere, sâmbătă, 1 iulie 2023

16 Jun 2023 1320

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz Lagărul 9 Culme (FOTO+VIDEO)

13 Jun 2023 1964

Judecătorii vor să știe dacă taluzul de la Plaja Modern Constanța este faleza litoralului românesc!

12 Jun 2023 4022

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz - lagărele Medgidia și Poarta Albă (Foto+Video)

31 May 2023 4549

Momente emoționante la Poarta Albă, la inaugurarea „Muzeului în aer liber”, închinat deținuților politic exterminați de regimul comunist (FOTO+VIDEO)

26 May 2023 1777