Trafic internațional de droguri Mascații din Constanța au descoperit la o percheziție zeci de kilograme de canabis! Final de anchetă!

 
 
  • Confrom anchetatorilor, inculpații au fost prinși în flagrant, de către organele de urmărire penală, în timp ce transportau cantitatea de aproximativ 500 de grame de cocaină.
  • De asemenea, cu ocazia percheziției corporale și a autoturismului au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor și 7,34 grame de canabis și 3 telefoane mobile.
  •  Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi inculpați, în municipiile București și Ploiești, fiind descoperite și ridicate peste 28 de kilograme de canabis, sumele de 8.900 de lei și 150 de euro, un cântar electronic și mai multe telefoane mobile.
  • În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus cocaina în țară prin intermediul unui colet expediat din Italia printr-o societate de transport.
 
 
Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța, au finalizat cercetările specifice într-un dosar de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.
 
Ca urmare a finalizării anchetei, procurorii au dispus trimiterea în judecată a două persoane (un bărbat și o femeie).
 
Ieri, judecătorii de la Tribunalul Constanța au constatat legalitatea și temeinicia luării măsurii arestării preventive fată de inculpați.
 

„Mentine masura arestarii preventive fata de inculpații (...), pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 9.02.2023, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpați, prin apărător. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și procuror . Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 11.01.2023“, se mai arată în decizia magistraților.

 
Confrom anchetatorilor, inculpații au fost prinși în flagrant, în municipiul Ploiești, de către organele de urmărire penală în timp ce transportau cantitatea de aproximativ 500 de grame de cocaină.
 
Acțiunea a avut loc la jumătatea lunii noiembrie 2022.
 

„De asemenea, cu ocazia percheziției corporale și a autoturismului au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor și 7,34 grame de canabis și 3 telefoane mobile. Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi inculpați, în municipiile București și Ploiești, fiind descoperite și ridicate peste 28 de kilograme de canabis, sumele de 8.900 de lei și 150 de euro, un cântar electronic și mai multe telefoane mobile. În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus cocaina în țară prin intermediul unui colet expediat din Italia printr-o societate de transport. Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța“, se mai arată în ancheta procurorilor.

 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Ploiești, precum și al jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile Ploiești și București.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Arestarea momentului la Tribunalul Constanța!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța! Mai multe persoane arestare. Dosarul merge la Curtea de Apel

23 Mar 2023 593

Prostituție DIICOT a reținut un tânăr care acționa prin metoda loverboy

20 Mar 2023 813

„Cazat“ la Penitenciarul Poarta Albă! Un fost educator, acuzat că ar fi abuzat mai mulți copii, cere să fie pus în libertate

19 Mar 2023 505

Operațiunea „Omaha“ 50 de constănțeni trimiși în judecată după 70 de percheziții în județ! Pronunțare amânată

18 Mar 2023 1064

Trafic de minori și exploatarea cerșetoriei BCCO Constanța a finalizat un dosar extrem de sensibil! Începe procesul

15 Mar 2023 829

Ales cu unanimitate Șeful desemnat al DIICOT Tulcea își preia oficial mandatul pe 15 martie

12 Mar 2023 698

Mai mulți procurori din Constanța, la judecată cu Ministerul Public! Printre reclamanți, procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța

02 Mar 2023 1491

Condamnare în prima zi de primăvară la Tribunalul Constanța!

01 Mar 2023 2873

Caz al DIICOT Constanța Condamnare cu suspenare pentru inginerul din Călărași ce avea acasă 100.000 de materiale pornografice foto și video cu minori!

27 Feb 2023 1137

Cine va conduce DIICOT Tulcea

24 Feb 2023 1216

Trafic de droguri în Constanța! Judecătorii au încetat procesul penal

23 Feb 2023 781

Închisoare cu executare într-un dosar DIICOT Constanța!

23 Feb 2023 2620

Tulcea. Luptători MMA, trimiși în judecată. Procesul, amânat

22 Feb 2023 4793

Mascații de la DIICOT fac zeci de percheziții! Iată unde. Detalii oficiale

16 Feb 2023 5476

Unul dintre cele mai puternice servicii anti-Mafia din țară! Nicio achitare în dosarele DIICOT Constanța, în 2022

14 Feb 2023 758