Tragedie în drum spre vacanță! Accident cu doi morți pe drumul ce leagă Tulcea de Constanța! Prima condamnare


 
  • Prin actul de sesizare al instanţei, s-a învederat că inculpatul, la  data de 04.08.2015, în jurul orelor 10.00, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz, model S 500, pe DN 22-E 87, dinspre municipiul Tulcea către municipiul Constanţa.
  • Ajuns la kilometrul 197 + 600 m, pe fondul aţipirii la volan din cauza oboselii excesive, a părăsit partea carosabilă, izbindu-se frontal de un arbore aflat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia de mers, iar în urma accidentului a rezultat decesul a două femei, prima aflată pe locul dreapta faţă, iar cealaltă aflată pe locul dreapta spate, în autovehicul.
 
Un cetățean din republica Moldova a fost fost condamnat de magistrații din Tulcea la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată.
 
Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei principale de doi ani închisoare sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Magistrații au mai dispus comunicarea unei copii a prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă, către Poliția Rutieră, în vederea anulării permisului de conducere al inculpatului.
 
Instanța a admis acţiunile părţilor civile și a obligat partea responsabilă civilmente Biroul Naţional Carte Verde din Republica Moldova, prin agentul său din România-societatea Coris Assistance S.R.L., să plătească aprox. 116.000 de euro reprezentând daune morale.
 
Decizia magistraților din Tulcea nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.  
 
Dosarul penal a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.
 
Prin actul de sesizare al instanţei, s-a învederat că inculpatul, la  data de 04.08.2015, în jurul orelor 10.00, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz, model S 500, pe DN 22-E 87, dinspre municipiul Tulcea către municipiul Constanţa.
 

Ajuns la kilometrul 197 + 600 m, pe fondul aţipirii la volan din cauza oboselii excesive, a părăsit partea carosabilă, izbindu-se frontal de un arbore aflat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia de mers, iar în urma accidentului a rezultat decesul a două femei, prima aflată pe locul dreapta faţă, iar cealaltă aflată pe locul dreapta spate, în autovehicul.
 
Analizând materialul probator administrat pe tot parcursul procesului penal, instanța reţine următoarele:

 
În fapt, în noaptea de 03/04.08.2015 în jurul orelor 01:00, inculpatul, intenționând să ajungă în vacanţă, împreună cu numitele (...) (în vârstă de 27 de ani, ce se afla pe scaunul din dreapta şoferului, în faţă) şi (...) (în vârstă de 25 de ani, ce se afla pe bancheta din spate, în partea dreaptă).
 
În jurul orelor 03.00, inculpatul a trecut cu autoturismul său punctul de trecere a frontierei în România.
 
Pe DN 22-E87, la ieşirea din localitatea Mihail Kogălniceanu, din Tulcea, pe fondul oboselii accentuate inculpatul a pierdut controlul autoturismului, care a ajuns pe contrasens şi în continuare pe acostamentul benzii sale, intrând în impact cu o bornă hectometrică situată pe marginea din dreapta a drumului naţional şi în continuare, în impact frontal-dreapta cu un copac.
 
Un martor a declarat anchetatorilor că la intrarea în curba la stânga, unde s-a produs accidentul, inculpatul nu a avut nici o reacţie de a se încadra pe partea carosabilă pe porţiunea de drum în curbă înainte de a părăsi carosabilul, nu a acţionat sistemul de frânare nici înainte de a părăsi carosabilul şi nici după ce a părăsit carosabilul, până la impact, creându-i impresia că inculpatul a adormit la volan în pre-momentul impactului.      
 
Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a aratat că își amintește tot până la momentul în care a condus autoturismul menționat pentru circa 25 km, apoi nu își mai amintește nimic, cu privire la împrejurările producerii accidentului, nu poate preciza dacă a adormit la volan ori dacă acesta sau pasagerele sale purtau centurile de siguranță sau nu și că următorul lucru pe care și-l amintește este că s-a trezit la spital, loc unde a fost testat cu aparatul alcooltest.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro - Hotarâre nr. 1229/2022 pronunțată de Judecătoria Tulcea.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ucidere din culpă!
Opal Construct SRL Constanța și administratorul firmei, trimiși în judecată! Noul termen, stabilit pentru finele lunii viitoare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 830

Dosarul tragediei de la 2 Mai Avocatul din oficiu al lui Vlad Matei Pascu, explicații pe înțelesul tuturor despre cererea de strămutare

20 Mar 2024 1527

Chimpex SA, cu sediul în Portul Constanța, acuzată de ucidere din culpă! Judecătorii au încuviințat două expertize vitale

10 Feb 2024 8246

Proces atipic de ucidere din culpă Tragedie la Tulcea, soluționată definitiv la Constanța! Judecătorii spun că victima a „contribuit“ la propriul deces

28 Jan 2024 1815

Se cer daune de 30 de milioane de euro Achitare pentru un medic anestezist din Constanța acuzat de moartea unei paciente

04 Jan 2024 3926

Compania Chimpex SA, suspectată de ucidere din culpă! Dosarul, amânat pentru ianuarie 2024

24 Dec 2023 779

Reținere „bombă“ la Constanța! Femeie decedată în urma unui incendiu provocat

22 Dec 2023 1296

(FOTO+VIDEO) Accident mortal în Constanța! Sentință definitivă. Decedatul, vinovat 30%, șoferul 70%

20 Nov 2023 2851

Tragedie în județul Constanța! Clasare pentru ucidere din culpă, condamnare pentru părăsirea locului accidentului

13 Nov 2023 1625

Compania Chimpex SA, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă! Începe procesul

26 Oct 2023 1363

Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte!

23 Oct 2023 904

FOTO+VIDEO Accident groaznic pe podul de la Ovidiu! Pastilă amară pentru compania de asigurări! Decizie definitivă

15 Oct 2023 9516

Oficial. Doi copii decedați, lângă Mangalia! Matei Vlad Pascu, din București, a fost trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai!

11 Oct 2023 2440

Știri justiție Constanța Fostul senator Gigi Christian Chiru acuzat de ucidere din culpă! Judecătorii au încetat procesul penal. Definitiv

17 Aug 2023 1683

Un bărbat găsit decedat pe plaja Nicolina din Iași! A fost întocmit un dosar pentru ucidere din culpă

03 Aug 2023 811