Tragedie în faţa unui post de poliţie Un şofer băut, plecat după maţe pentru cârnaţi, a omorât un om şi a fugit. Ieri a fost condamnat

Un bărbat de 36 de ani din Tulcea a fost condamnat ieri de judecătorii Curţii de Apel Constanţa la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, la un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea ori ştergerea urmelor acestuia.
 
Instanţa a dispus contopirea pedepselor astfel stabilite, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă de doi ani şi zece luni de închisoare compusă din pedeapsa cea mai grea de doi ani, la care s-a adăugat un spor de zece luni reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepselor stabilite.
 
În final, instanţa a decis ca cei doi ani şi zece luni de închisoare să se execute în regim de detenţie.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Tulcea arată că, pe data de 23 decembrie 2017, pe raza localităţii Somova, în zona postului de poliţie, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, iar autorul accidentului a părăsit locul producerii acestuia.
 
În urma procedurilor specifice, conducătorul autor a fost identificat de către oamenii legii, iar în timpul audierilor acesta le-a spus că în ziua accidentului a consumat mai mulţi litri de bere şi s-a urcat la volan pentru că dosare să ajungă la un magazin să cumpere maţe pentru cârnaţi.
 
În continuare, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârşirea faptelor, beneficiind astfel de reducerea pedepsei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Suceava despre accidentul în care au murit mai mulți tineri! Mașina implicată avea volan pe partea dreaptă

21 Aug 2023 1112