Tragedie la Tulcea, în drum spre Constanța! Un mort și trei răniți. Sentință definitivă

 
 
 
  • Conform procurorilor, înculpatul (C.F.) a condus o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, pe DN 22/E87.
  • Ajuns la km. 238 + 930 m, aproape de județul Constanța, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a carosabilului umed dar și din cauza neasigurării mărfii pe care o transporta, într-o curbă la dreapta, șoferul a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Hyundai Santa Fe, autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus.
  • În urma accidentului rutier a rezultat decesul unui bărbat, pasager pe scaunul dreapta față în autoutilitara marca Merceds Sprinter, rănirea gravă a inculpatului, precum și rănirea gravă a două persoane, pasageri în autoturismul marca Hyundai.
 
Sentință finală la Curtea de Apel Constanța în cazul unui accident mortal înregistrat pe raza județului Tulcea! Judecătorii din Constanța au decis condamnarea definitivă a unui bărbat (conducător auto) suspectat de producerea evenimentului, la doi ani şi trei luni închisoare cu suspendare pentru  ucidere din culpă și pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.
 
Conform procurorilor, la finele lunii noiembrie 2021, inculpatul (C.F.) a condus o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, pe DN 22/E87. Ajuns la km. 238 + 930 m, aproape de județul Constanța, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a carosabilului umed dar și din cauza neasigurării mărfii pe care o transporta, într-o curbă la dreapta, șoferul a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Hyundai Santa Fe, autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus.
 
În urma accidentului rutier a rezultat decesul unui bărbat, pasager pe scaunul dreapta față în autoutilitara marca Merceds Sprinter, rănirea gravă a inculpatului, precum și rănirea gravă a două persoane, pasageri în autoturismul marca Hyundai.
 
La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale mobile care au constatat decesul pasagerului din Mercedes și i-au transportat pe inculpat și persoanele vătămate la Spitalul Clinic Județean de Urgentă Constanța, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Conform motivării judecătorilor din Tulcea, care au soluționat dosarul în faza fondului, instanţa a apreciat că fapta inculpatului de a curma, din culpă, viaţa unei persoane fizice şi de a vătăma sănătatea altor două persoane, care nu au contribuit în niciun fel la crearea stării de pericol, prezintă un pericol social concret şi sporit, ceea ce va conduce la stabilirea unei pedepse, uşor peste limita minimă legală a pedepsei, astfel cum a fost ea coborâtă, ca urmare a aplicării prevederilor art. 396, alin.10, Cod procedură penală, privind efectele procedurii recunoaşterii învinuirii
 
În continuare, instanţa consideră că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerinţele prevăzute de legiuitor, condamnarea prin prezenta sentinţă fiind de 2 ani şi 3 luni închisoare, iar inculpatul nu a mai fost condamnată anterior, nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor şi şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii.
 
Astfel, instanţa are convingerea că scopul pedepsei şi reinserţia socială pot fi atinse şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate, luând în considerare de asemenea vârsta, modalitatea în care acesta a perceput experienţa procesului penal, pronunţarea condamnării constituind un avertisment ce îl va determina să reflecteze şi să nu mai săvârşească infracţiuni.

 
În acest context, instanţa constatând că sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege, în baza art. 91, Cod penal, va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va stabili un termen de supraveghere de 3 ani.
Decizia de condamnare este una definitivă!

 
Foto cu rol listrativ.
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Arestare de ultim moment la Constanța!
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarațiile IPJ Tulcea cu privire la accidentul mortal, în care a fost implicată o ambulanță

18 Oct 2023 1133

Ambulanță implicată într-un accident mortal în județul Tulcea! Pacientul din autosanitară, decedat (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 1644

Fetiță de 7 ani accidentată mortal la Sulina de un autoturism condus de un bărbat din județul Constanța

09 Oct 2023 1220

Județul Tulcea Șoferul implicat în accidentul mortal de la Smârdan era băut și avea permisul anulat! Un bărbat în cărucior, ucis pe loc

24 Sep 2023 1153

Accident rutier mortal în județul Tulcea. Persoană în cărucior, lovită mortal de o mașină

23 Sep 2023 1279

Accident mortal în Tulcea! Judecătorii au stabilit primul termen în proces

22 Aug 2023 1298

Se cere rejudecarea unuia dintre cele mai grave accidente rutiere din Tulcea, din punct de vedere al victimelor!

09 Jul 2023 7332

Accident mortal pe strada Babadag, din Tulcea! Începe procesul

29 Jun 2023 9909

Tragedie la Tulcea! Un tânăr șofer de 21 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac

27 May 2023 3308

Tragedie pe strada Babadag, din Tulcea! Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a fost trimis în judecată

21 May 2023 1920

Scenariu de „final destination“ pe un drum din Tulcea! Viteză, ploaie, ștergătoare defecte și probleme la frânare. Prima condamnare

04 May 2023 7704

Proces atipic, la Constanța - victima a „contribuit“ la propriul deces! Șofer din Tulcea trimis în judecată pentru omor, după ce ar fi lovit intenționat cu mașina un pieton

02 May 2023 5841

Judecătorii s-au opus! Procurorii din Tulcea au cerut, din nou, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie

24 Apr 2023 9857

IGSU Peste 4.100 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Au intervenit și la tragedia de la Tulcea (VIDEO)

03 Apr 2023 1330

Tragedie la Tulcea O tânără șoferiță a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac (FOTO+VIDEO)

02 Apr 2023 4661