Tragedie pe bulevardul Tomis! Rudele îndoliate au cerut daune de aproximativ 6 milioane de euro

Curtea de Apel Constanţa a soluţionat ieri, definitiv, dosarul unui grav accident rutier înregistrat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, la jumătatea anului 2015.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, la începutul lunii iunie 2015, un bărbat a condus un automobil marca Skoda, pe bulevardul Tomis. La un moment dat, spun organele de anchetă, şoferul a surprins şi accidentat un bărbat, care s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile. Ulterior, victima a decedat.
 
În timpul procesului, rudele îndoliate au cerut daune de aproximativ 6 milioane de euro.
 
La începutul anului trecut, Judecătoria Constanţa, instanţă învestită iniţial cu soluţionarea cauzei, a dispus condamnarea inculpatului la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de doi ani de închisoare şi a stabilit un termen de supraveghere de doi ani. Totodată, Judecătoria Constanţa a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile şi a obligat partea responsabilă civilmente (…) la plata către părţile civile a 85.000 de euro şi 60.000 de lei, cu titlu de daune materiale şi morale. În final, instanţa a respins restul pretenţiilor ca neîntemeiate.
 
Nemulţumite de decizia Judecătoriei Constanţa, toate părţile implicate în cauză au contestat hotărârea la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care ieri a decis desfiinţarea în parte sentinţa apelată şi, rejudecând, a redus cuantumul daunelor morale de la 85.000 de euro la 40.000 de euro.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cadavru descoperit într-un bloc pe bulevardul Tomis, din Constanța (video)

04 Oct 2020 11848

Tragedie în zona City Park Mall Cinci persoane au fost spulberate pe trecerea de pietoni. Un mort şi patru răniţi (galerie foto)

05 Sep 2014 6888