Tragedie pe DN 22 Constanţa - Tulcea Şoferul acuzat de producerea accidentului era aproape de comă alcoolică

Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, prin rechizitoriul 8090/P/2017, un bărbat din Constanţa a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare. Inculpatul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
În rechizitoriul cauzei, procurorii arată că, la jumătatea lunii iulie 2017, inculpatul a condus un autoturismul, marca Skoda, pe DN 22 dinspre Constanţa, către Tulcea. La un moment dat, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca Renault, ce venea din sens opus. În urma producerii accidentului, iniţial, trei persoane au fost rănite (cei doi şoferi şi o altă persoană, pasager). Ulterior, în ciuda eforturilor depuse de medici, pasagerul a decedat. Anchetatorii au constatat că în momentul producerii accidentului inculpatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice: aproape 3 g/l alcool pur în sânge.
 

Pedepsele

 
Pentru ucidere din culpă, instanţa a dispus condamnarea inculpatului la doi ani şi şase luni de închisoare, la alte şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, inculpatul a luat alţi doi ani de închisoare. Instanţa i-a interzis bărbatului dreptul de a conduce vehicule din următoarele categorii: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv pe drumurile publice, pe o perioadă de cinci ani. Judecătoria Constanţa a contopit pedepsele aplicate individului, hotărând ca acesta să primească, în final, trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare. Instanţa a mai dispus acordarea a 600.000 de lei cu titlu de daune morale şi daune materiale.
 
Până la o decizie definitivă, şoferul va rămâne sub imperiul controlului judiciar.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier pe DN22 Constanța Tulcea în intersecția de la Sibioara. Un autotren și un autoturism, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Aug 2023 9220

Imagini de la eveniment. La un pas de tragedie. Accident rutier pe DN22C între Medgidia şi Satu Nou, judeţul Constanţa (galerie foto+video)

29 Dec 2018 11364

Tragedie, aseară, în judeţul Constanţa! Un bărbat a murit între localităţile Tariverde şi Mihai Viteazu (galerie foto)

15 Jan 2016 3486

Tragedie pe DN 22, la Tariverde Emil Neagoe a murit strivit în bolidul pe care îl adora

24 Nov 2014 5148

Accident rutier pe DN22, între Lumina şi Oituz

21 Sep 2014 2127