Tragedie pe strada Babadag, din Tulcea! Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a fost trimis în judecată

 
 
 
  • După accident, bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, au mai arătat polițiștii, care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.  
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată a bucureșteanului, de 32 de ani, acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Tulcea.
 
Oricare va fi decizia magistraților din Tulcea, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.  
 
Amintim că tragedia rutieră a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie 2023, pe strada Babadag, din Tulcea.
 
După accident, bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, au mai arătat polițiștii, care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.  
 
Inculpatul din prezenta cauză este un tânăr bucureștean, de 32 de ani, aflat în prezent sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, la finele săptămânii trecute, Judecătoria Tulcea a respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, faţă de inculpat, ca neîntemeiată.

 
Decizia nu este una definitivă!
 

Șoferul este suspectat de producerea unui grav accident, la Tulcea, eveniment în care o femeie de 52 de ani a murit.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.
 
„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
 
În urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​ Autoturism căutat de autoritățile portugheze, găsit în Tulcea

15 Apr 2024 468

Licitații Tulcea Primăria alocă peste trei milioane de euro pentru reabilitarea energetică a mai multor blocuri din municipiu (DOCUMENT)

29 Jan 2024 834

Primăria Tulcea a încheiat un contract de peste un milion de euro pentru creșterea eficienței energetice la nivelul clădirilor multifamiliale rezidențiale din județ (DOCUMENT)

17 Jan 2024 979

Accident mortal în Tulcea! Judecătorii au stabilit primul termen în proces

22 Aug 2023 1333

Atenție șoferi! Orașul Babadag este închis circulației ! Ce rute ocolitoare se pot folosi pe traseul Constanța-Tulcea (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 6077

Accident mortal pe strada Babadag, din Tulcea! Începe procesul

29 Jun 2023 9927

Judecătorii s-au opus! Procurorii din Tulcea au cerut, din nou, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie

24 Apr 2023 9864

Tulcea. Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a scăpat și de arestul la domiciliu

24 Mar 2023 1750

ANAF scoate la o a doua licitaţie o casă şi un teren în Tulcea. Prețul de pornire o să te surprindă (FOTO)

28 Feb 2023 23006

Contract semnat între o firmă din Constanța și DSVSA Tulcea (DOCUMENT)

27 Feb 2023 1323

Închisoare cu executare pentru un tulcean care și-a expus organele genitale pe un drum județean. Apelul, la Constanța

12 Jan 2023 1911

Compania tulceană Crinul SRL și-a închis punctul de lucru din Constanța! Societatea, vechi partener al instituțiilor publice din Tulcea

03 Oct 2022 1775

Accident rutier la Babadag, județul Tulcea. Un autoturism, proiectat într-un copac și un stâlp

20 Sep 2022 1675

Incendiul ce a afectat patru locuințe din Babadag, în atenția polițiștilor IPJ Tulcea

20 Sep 2022 1160

Scene incredibile la Tulcea! Un bărbat s-a dezbrăcat gol puşcă şi a dirijat circulația. A luat cu executare

16 Aug 2022 3327