Tragedie rutieră la Săcele. Un mort şi şapte răniţi. Mihaela Any Paltarac, condamnată în primă instanţă, a fost achitată

Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au soluţionat azi, definitiv, dosarul în care Mihaela Any Paltarac a fost condamnată de Judecătoria Constanţa, în iulie 2016, în primă instanţă, la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, după ce, în 2011, ar fi provocat un accident rutier.
 
Instanţa a desfiinţat, în parte sentinţa penală apelată şi, judecând în fond a dispus achitarea Mihaelei Any Paltarac, privind săvârşirea a patru infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi privind săvârşirea a unei infracţiuni de ucidere din culpă, întrucât nu sunt probe că aceasta a săvârşit infracţiunile deduse judecăţii prin rechizitoriu. Mai mult, instanţa a respins, ca nefondate, acţiunile civile exercitate de părţile civile, în contradictoriu cu partea responsabilă civilmente. Decizia este definitivă. 

Amintim că, potrivit Poliţiei Rutiere Constanţa, pe 17 aprilie 2011, Any Mihaela Paltarac, de 45 de ani, a condus un autoturism Toyota Rav 4, pe DN 22, dinspre Constanţa către Tulcea, şi, din cauza neatenţiei în conducere, la kilometrul 263+100 de metri, a pătruns pe contrasens, lovind în plin o Skoda Fabia, condusă de Magdalena Ţuţuianu, de 35 de ani, care circula dinspre Tulcea către Constanţa.
 
În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a Mihaelei Any Paltarac, a lui Claudiu Paltarac, de 54 de ani, a lui Florin Sabin Paltarac, de 22 de ani, pasageri în Toyota. De asemenea, au mai fost răniţi: Magdalena Ţuţuianu, Costel Claudiu Ţuţuianu, de 37 de ani, Ştefania Daria Ţ., de şapte ani, şi Carmen Bârnă, pasageri în Skoda. Lenuţa Banu, de 56 de ani, pasageră în Skoda, a decedat în urma accidentului.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea Mihaelei Any Paltarac la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Decizia de azi a fost luată de judecătorii Viorica Lungu şi Marius Cristian Epure, din Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un mort şi şapte răniţi grav la Săcele, în 2011 Se face o nouă expertiză judiciară tehnică auto. Iată care sunt obiectivele!

10 Apr 2017 1781

Accident mortal pe DN 22, Constanţa - Tulcea Instanţa a dictat prima condamnare

12 Aug 2016 10066

Accidentul de la Săcele, din aprilie 2011 Mihaela Any Paltarac va fi judecată pentru ucidere din culpă

27 May 2015 2815