Transportul gratuit al elevilor din Constanța, în atenția judecătorilor. Totul s-ar putea decide azi


 
  • În primă instanță, Tribunalul Constanța a suspendat în parte hotărârea CJC nr. 20/2021, ce face referire la punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului rutier județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța ar putea decide azi soarta dosarului privind transportul gratuit al elevilor din Constanța!
 
Amintim că pe data de 10 septembrie 2021, Tribunalul Constanța a admis în parte cererea de suspendare formulată de Asociaţia Elevilor din Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Pe cale de consecință, instanța a suspendat în parte hotărârea CJC nr. 20/2021, ce face referire la punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului rutier județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.
 
Pe scurt, tribunalul a suspendat executarea art. 3 alin.1 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 20/2021 şi a dispoziţiilor asemănătoare din anexele actului administrativ. Art. 3 prevede că „Decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității la serviciul de transport rutier județean pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic se face numai după asigurarea fondurilor necesare de la bugetul de stat conform art. 84 alin. 1 din legea 1/2011“.
 
Totodată, instanța a respins ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 63/21.04.2021.
 
Dosar la DNA
 
De precizat că după decizia tribunalului, Asociația Elevilor din Constanța a transmis către Serviciul teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție o plângere penală cu privire la două fapte de abuz în serviciu cu folos patrimonial aparent săvârșite de către președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 

Apoi, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a convocat o întâlnire de lucru cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Elevilor din Constanța.președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a convocat o întâlnire de lucru cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Elevilor din Constanța.
 
„Îmi doresc din tot sufletul ca elevii din județul nostru să beneficieze de transport gratuit“

 
„Mi-am dorit o nouă întâlnire cu reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, pentru a avea o discuţie aplicată pe un subiect care ne interesează. Am spus-o de nenumărate ori şi am să vă spun şi astăzi: îmi doresc din tot sufletul ca elevii din județul nostru să beneficieze de transport gratuit! Nu sunt doar simple vorbe şi nu suntem împotriva acestui drept al elevilor, pentru că, înainte de orice, suntem la rândul nostru, părinţi“, a spus Lupu.
 
„Decontarea să fie realizată prin Ministerul Educaţiei“
 
„Am realizat şi am transmis, împreună cu colegii mei, o hotărâre prin care să stabilim metodologia de acordare a transportului gratuit al elevilor. Mai mult, am solicitat instituţiilor statului, respectiv Ministerului Finanţelor, să ne acorde suportul financiar în acest sens. Am parcurs toate etapele legale, dar absolut toate, pentru a putea acorda această gratuitate elevilor. Însă, două lucruri nu sunt clarificate nici pănă astăzi, pentru niciun consiliu județean din țară: care este alocarea bugetară şi cine o acordă. Spun acestea, deoarece în ultimul act normativ se prevede ca decontarea să fie realizată prin Ministerul Educaţiei, respectiv ISJ. Aceste lacune, cu privire la modalitățile de asigurare a fondurilor din legislaţie nu ne permit, în acest moment, decontarea transportului elevilor. Așteptăm motivarea instanței de judecată și în funcție de aceasta vom acționa în consecință”, a mai declarat atunci Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 
Sursa foto:  edupedu.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Decontarea transportului elevilor din județul Constanța se va realiza după ce Tribunalul Constanța își va motiva decizia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 733

Angajări Constanța Primaria Comunei Lumina scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Sep 2023 1616

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 1137

Știri Constanța Atenție! Traseele pentru transportul elevilor sunt reluate

11 Sep 2023 829

Județul Constanța O firmă din Cernavodă se ocupă de transportul elevilor din Aliman (DOCUMENT)

08 Jun 2023 1138

Procesul pentru anularea ordinului privind transportul elevilor, suspendat la Constanța! De ce au luat judecătorii această decizie

12 Apr 2023 1134

Proces pentru anularea Ordinului MEC privind transportul elevilor, la Curtea de Apel Constanța. Judecătorii au decis deja că nu trebuie suspendat

09 Apr 2023 953

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 1299

Ordin al Ministerului Educației, contestat la Constanța

25 Feb 2023 1119

Primăria Constanța a pierdut procesul pentru transportul gratuit al elevilor! Dosarul, trimis la Curtea Supremă

20 Jul 2022 1371

Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională, într-un proces deschis de studenți Guvernului României!

22 Jun 2022 1063

Elevii cer Senatului României respingerea Ordonanței de Urgență a Guvernului 50/2021 și gestionarea în mod optim a transportului gratuit al acestora

02 Mar 2022 1359

Primarul Municipiului Constanța cere aproape patru milioane de lei de la bugetul de stat. A dat în judecată Guvernul. Ce a decis Curtea de Apel

21 Feb 2022 1691

Asociația Elevilor din Constanța-Apel pentru Educație. Ce solicitări au fost făcute?

19 Jan 2022 1408

Naveta elevilor în atenția senatorului USR, Remus Negoi. Ce i-a solicitat parlamentarul ministrului Educației?

10 Jan 2022 3112