Transportul gratuit al elevilor din Constanța, în atenția judecătorilor. Totul s-ar putea decide azi


 
  • În primă instanță, Tribunalul Constanța a suspendat în parte hotărârea CJC nr. 20/2021, ce face referire la punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului rutier județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța ar putea decide azi soarta dosarului privind transportul gratuit al elevilor din Constanța!
 
Amintim că pe data de 10 septembrie 2021, Tribunalul Constanța a admis în parte cererea de suspendare formulată de Asociaţia Elevilor din Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Pe cale de consecință, instanța a suspendat în parte hotărârea CJC nr. 20/2021, ce face referire la punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului rutier județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.
 
Pe scurt, tribunalul a suspendat executarea art. 3 alin.1 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 20/2021 şi a dispoziţiilor asemănătoare din anexele actului administrativ. Art. 3 prevede că „Decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității la serviciul de transport rutier județean pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic se face numai după asigurarea fondurilor necesare de la bugetul de stat conform art. 84 alin. 1 din legea 1/2011“.
 
Totodată, instanța a respins ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 63/21.04.2021.
 
Dosar la DNA
 
De precizat că după decizia tribunalului, Asociația Elevilor din Constanța a transmis către Serviciul teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție o plângere penală cu privire la două fapte de abuz în serviciu cu folos patrimonial aparent săvârșite de către președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 

Apoi, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a convocat o întâlnire de lucru cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Elevilor din Constanța.președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a convocat o întâlnire de lucru cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Elevilor din Constanța.
 
„Îmi doresc din tot sufletul ca elevii din județul nostru să beneficieze de transport gratuit“

 
„Mi-am dorit o nouă întâlnire cu reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, pentru a avea o discuţie aplicată pe un subiect care ne interesează. Am spus-o de nenumărate ori şi am să vă spun şi astăzi: îmi doresc din tot sufletul ca elevii din județul nostru să beneficieze de transport gratuit! Nu sunt doar simple vorbe şi nu suntem împotriva acestui drept al elevilor, pentru că, înainte de orice, suntem la rândul nostru, părinţi“, a spus Lupu.
 
„Decontarea să fie realizată prin Ministerul Educaţiei“
 
„Am realizat şi am transmis, împreună cu colegii mei, o hotărâre prin care să stabilim metodologia de acordare a transportului gratuit al elevilor. Mai mult, am solicitat instituţiilor statului, respectiv Ministerului Finanţelor, să ne acorde suportul financiar în acest sens. Am parcurs toate etapele legale, dar absolut toate, pentru a putea acorda această gratuitate elevilor. Însă, două lucruri nu sunt clarificate nici pănă astăzi, pentru niciun consiliu județean din țară: care este alocarea bugetară şi cine o acordă. Spun acestea, deoarece în ultimul act normativ se prevede ca decontarea să fie realizată prin Ministerul Educaţiei, respectiv ISJ. Aceste lacune, cu privire la modalitățile de asigurare a fondurilor din legislaţie nu ne permit, în acest moment, decontarea transportului elevilor. Așteptăm motivarea instanței de judecată și în funcție de aceasta vom acționa în consecință”, a mai declarat atunci Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 
Sursa foto:  edupedu.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Decontarea transportului elevilor din județul Constanța se va realiza după ce Tribunalul Constanța își va motiva decizia
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța-Apel pentru Educație. Ce solicitări au fost făcute?

19 Jan 2022 458

Naveta elevilor în atenția senatorului USR, Remus Negoi. Ce i-a solicitat parlamentarul ministrului Educației?

10 Jan 2022 2123

Gratuitatea transportului elevilor Primăria Constanța, proces important cu Ministerul Educației!

09 Nov 2021 945

Dosarul pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța a ajuns la Curtea de Apel

04 Oct 2021 1108

Dosar la DNA pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța. CJC, nemulțumit! Ce se întâmplă în instanță

21 Sep 2021 931

Decontarea transportului elevilor din județul Constanța se va realiza după ce Tribunalul Constanța își va motiva decizia

21 Sep 2021 1176

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 1450

Asociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată Consiliul Județean Constanța. Vor banii pentru navetă!

03 Aug 2021 1164

Un nou protest al Asociației Elevilor din Constanța, în vederea acordării gratuității pentru transport (galerie foto +video)

28 Jul 2021 1334

UPDATE. Asociația Elevilor din Constanța Lipsă de cvorum la votarea proiectului de adoptare a OUG 50/2021 ce vizează transportul elevilor

01 Jul 2021 784

Elevii solicită alocarea de fonduri pentru transportul gratuit! Consiliul Județean Constanța tace mîlc!

21 Jun 2021 1016

Constanța Acțiune de informare și verificare, în autobuzele care transportă elevi

22 Oct 2020 1233

Regulament lansat în dezbatere publică CJC obligă operatorii să asigure transportul gratuit al elevilor din județul Constanța care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu (documente)

17 Aug 2020 2170

AEC solicită Consiliului Județean să încheie în regim de urgență contracte de transport public în care să fie prevăzută gratuitatea pentru elevii din județ

02 May 2020 1818

Transport gratuit pentru elevii şi liceenii constănţeni. Făgădău explică de ce nu s-a putut acorda până acum această facilitate

06 Mar 2020 3015