Trei ani cu suspendare pentru un polițist din Constanța! Decizia nu este definitivă

  • Polițistul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Murfatlar.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța s-au pronunțat ieri în dosarul în care polițistului Mirel C., lucrător în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a fost trimis în judecată pentru divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității.
 
Polițistul a primit pedeapsa de trei ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de folosire de informații nedestinate publicității/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de patru ani.
 
Inculpatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Polițistul a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Murfatlar, pe o perioadă de 100 de zile. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 05.06.2020 la 26.06.2020“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Decizia Judecătoriei Constanța poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Polițistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în stare de arest preventiv, la jumătatea lunii iunie 2020. Pe data de 26 iunie 2020, Tribunalul Constanța a decis punerea în libertate a inculpatului și plasarea acestuia sub control judiciar.
 
În decembrie 2020, Judecătoria Constanța a revocat măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă faţă de polițist.

 
În 2011, polițistul a fost trimis în judecată, alături de alți trei colegi într-un dosar penal privitor la furt de uree. În 2014, toți cei patru polițiști au fost achitați definitiv.
 

Citește și
 
Când polițiștii se amendează între ei! Caz real la Constanța. Judecătorii descriu cu lux de amănunte ce s-a întâmplat

Oficial!
Un polițist constănțean, mușcat de un bărbat infectat cu HIV. Ultima decizie a judecătorilor


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist constănțean trimis în judecată pentru divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității. Urmează pronunțarea

04 Feb 2021 1358