Trei candidați pentru scaunul judecătorului Epure! Cine vrea să fie președintele Curții de Apel Constanța (documente)

  • În Secțiunea Documente puteți consulta tabelul complet al magistraților care s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere, dar și calendarul desfășurării concursului.
  • Pentru conducerea Curții de Apel Constanța s-au înscris magistrații Răzvan Anghel, Marius Cristian Epure (actualul președinte), dar și Gabriel Sandu Lefter (fost președinte al Curții, detașat la Ministerul Justiției timp de un an, la cererea instituției).
  • Pentru conducerea Tribunalului Constanța s-au înscris magistrații Cristina Ramona Duță (actual vicepreședinte), dar și Lucian Lică (președintele Secției penale).
 
Trei magistrați și-au depus candidatura pentru a deveni viitorul președinte al Curții de Apel Constanța, funcție deținută, în prezent, de judecătorul Marius Cristian Epure.
 
Informația a fost făcută publică de Consiliul Superior al Magistraturii, care a anunțat că cele trei candidaturi au fost admise, judecătorii urmând astfel să participe la concursul organizat de CSM pentru funcțiile de conducere ale instanțelor.
 
Cei trei magistrați sunt judecătorul Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a instanței, judecătorul Gabriel Sandu Lefter, din cadrul Secției I Civile, fost președinte al Curții de Apel Constanța, detașat în luna ianuarie la Ministerul Justiției, la solicitarea instituției, dar și actualul președinte al Curții, magistratul Marius Cristian Epure.
 
În continuare, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, pentru funcția de președinte al Tribunalului Constanța s-au înscris magistratul Cristina Ramona Duță (din cadrul Secției I Civile, actual vicepreședinte al instanței), dar și magistratul Lucian Lică, președintele Secției Penale a instanței.
 
Pentru funcția de vicepreședinte al Tribunalului Constanța candidează judecătorul Dumitru Radu Comșa (din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal, actual vicepreședinte al instanței), magistratul Denis Gabriela Ghervase, din cadrul Secției Penale, dar și magistratul Mihaela Cristina Grădinaru, din cadrul Secției I Civile, fost vicepreședinte al Judecătoriei Constanța.
 
Președinți la judecătorii
 
Unic candidat pentru funcția de președinte al Judecătoriei Constanța este magistratul Oana Mihaela Sorescu, din cadrul Secției Civile, în timp ce pentru funcția de vicepreședinte al acestei instanțe s-a înscris magistratul Maria Roxana Codreanu, tot din cadrul Secției Civile, membru al Colegiului de conducere a instanței.
 
Totodată, în concursul pentru funcțiile de conducere s-au mai înscris magistratul Camelia Daniela Stan, actualul președinte al Judecătoriei Tulcea, arondată Curții de Apel Constanța, pentru aceeași funcție, dar și judecătorul Florin Șurculescu, președinte al Judecătoriei Babadag, arondată, de asemenea, Curții de Apel Constanța, pentru aceeași funcție.

 
Potrivit calendarului desfășurării concursului, candidații au timp până luni, 25 octombrie 2021, să depună proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere.
 

În ce privește funcțiile de conducere din parchete, magistratul Fănel Stănilă s-a înscris în concursul organizat de CSM pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, post pe care îl ocupă și în prezent.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta tabelul complet al magistraților care s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere, dar și calendarul desfășurării concursului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Ce judecător din Constanța vrea să plece la Curtea Supremă
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorul Epure nu mai face parte din complet! Radu Mazăre și Decebal Făgădău, așteptați azi la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

07 Dec 2021 722

Lupta pentru funcțiile de conducere în instanțele din Constanța! Judecătorii susțin mâine testarea scrisă (document)

04 Dec 2021 704

Cazul procurorului condamnat, la Constanța, pentru ucidere din culpă, merge la Curtea Supremă (minută)

22 Nov 2021 497

40 de ani de închisoare pentru fosta conducere a SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL! Apelul, amânat pentru anul viitor

20 Nov 2021 1259

Tragedie la Tulcea! Judecătorul Cristian Epure și-a motivat decizia în cazul procurorului condamnat la Constanța pentru ucidere de culpă (motivare)

28 Oct 2021 8168

Procuror condamnat, la Constanța, pentru ucidere din culpă (minută)

12 Oct 2021 2767

Ce judecător din Constanța vrea să plece la Curtea Supremă

21 Sep 2021 1430

Pronunțare importantă azi la Curtea de Apel Constanța. Este vizat omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat în Italia

16 Sep 2021 2202

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța s-au abținut în dosarul lui Sorin Strutinsky!

30 Jun 2021 1327

Dosarul în care Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv ar putea fi rejudecat! Când va fi luată decizia

25 May 2021 1338

Ce judecător de la Curtea de Apel Constanța promovează la Curtea Supremă

07 May 2021 1996

Judecător de la Curtea de Apel Constanța admis la interviul pentru Curtea Supremă!

23 Apr 2021 2049

Președintele Curții de Apel Constanța, programat la interviu pentru Curtea Supremă

06 Apr 2021 1341

Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, analizat azi la CSM

11 Mar 2021 1171

„Posibila afectare a imparțialității“ Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii

04 Mar 2021 2386