Trei judecători ai Curții de Apel Constanța, înscriși pentru Curtea Supremă. Lucrările candidaților, anonimizate și trimise comisiilor

  • Cei trei judecători din Constanța care s-au înscris la examen sunt magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, vicepreședintele Curții de Apel Constanța, alături de magistratul Mihail Stănescu Sas, fost președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Secției I Civile a Curții, și de magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
Concursul pentru promovarea la Curtea Suprenmă a României continuă, în această perioadă, cu anonimizarea lucrărilor magistraților înscriși pentru examen și transmiterea lor către comisiile de evaluare.
 
Din Constanța, sunt trei judecători ai Curții de Apel care s-au înscris pentru promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Aceștia sunt magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, vicepreședintele Curții de Apel Constanța, alături de magistratul Mihail Stănescu Sas, fost președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Secției I Civile a Curții, și de magistratul Ecaterina Grigore, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
 
Magistrații Claudiu Iulian Răpeanu și Ecaterina Grigore s-au înscris la concurs pentru Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme, în timp ce magistratul Mihai Stănescu Sas a optat pentru un post în cadrul Secției I Civile a instanței supreme.
 
În cadrul examenului, judecătorii urmează să fie evaluați în baza a 30 de lucrări ce vor fi selectate de către comisia de examinare, iar, ulterior, vor susține interviul în fața Secției pentru Judecători a CSM.
 
Potrivit calendarului de desfășurare a examenului, în această perioadă, până pe data de 3 februarie 2023, are loc anonimizarea lucrărilor candidaților și comunicarea către comisiile de evaluare.
 
Anterior, în perioada 9 – 16 ianuarie 2023, s-au emis adrese către curțile de apel, ori, după caz, către alte instituții pentru comunicarea lucrărilor selectate în vederea evaluării, iar lucrările au fost comunicate.
 
În total, sunt 15 posturi vacante la Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru care s-a organizat concursul, patru fiind la Secția I Civilă, cinci la Contencios administrativ și fiscal și șase la Secția Penală.
 

Desfășurarea interviului la CSM este programată după data de 15 martie 2023, ulterior urmând să se publice și rezultatele finale ale concursului.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
O nouă pensionare în conducerea instanțelor arondate Curții de Apel Constanța!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansare la Curtea Supremă! Încep anonimizarea lucrărilor candidaților și transmiterea către comisiile de evaluare

02 Jan 2024 720

Din 6 ianuarie 2024 Francisc Nemeth, noul vicepreședinte al Curții de Apel Constanța. Avere și interese (DOCUMENTE)

19 Dec 2023 1129

Francisc Nemeth, propus vicepreședinte al Curții de Apel Constanța, la expirarea mandatului vicepreședintelui Claudiu Iulian Răpeanu

17 Dec 2023 934

Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu Vicepreședinții Curții de Apel Constanța vor să avanseze la Înalta Curte de Casație și Justiție

05 Dec 2023 1254

Noua „gardă“ a magistraților Cine va conduce justiția din Constanța pentru următorii ani

26 Nov 2023 2241

Cum și de ce a suspendat Curtea de Apel Regulamentul Zonei Peninsulare (MOTIVARE)

04 Feb 2023 1197

Oficial, de la CSM Ce judecători din Constanța s-au înscris la concursul pentru Curtea Supremă (DOCUMENT)

23 Dec 2022 2113

Când se anunță noul președinte al Curții de Apel Constanța

08 Aug 2022 1725

Tic-tac pentru conducerea Curții de Apel Constanța! Când susțin judecătorii testarea scrisă pentru funcția cea mai importantă din instanță

23 Jul 2022 1563

Lupta pentru conducerea Curții de Apel Constanța! Când susțin judecătorii proiectul managerial

21 Jul 2022 2057

Cine sunt judecătorii care vor să conducă instanțele dobrogene! Patru pe loc, pentru președinția Curții de Apel Constanța! (DOCUMENT)

18 Jun 2022 2024

Primăria Constanța, proces pierdut definitiv cu familia Stavrositu

18 Apr 2022 8677

Giurgiucanu, recurs pentru parcarea de lângă Plaja Modern. Judecătorii – „recurs lipsit de interes“

21 Mar 2022 1239

Schimbare de situație Cine conduce Secția penală a Curții de Apel Constanța

14 Mar 2022 2556

Salariile profesorilor din Constanța care au titlul de doctor și care au obținut gradul I în baza acestuia, pe masa Curții Supreme

06 Jan 2022 2588