Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi la câte un an de închisoare. Înalta Curte analizează cererea de revizuire

Judecătorii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor analiza, în şedinţa din data de 4 octombrie, cazul celor trei foşti lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog Bogdan Mircea TeodorescuDragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, care au solicitat revizuirea dosarului în care au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Daniel Grădinaru, Francisca Vasile şi Valentin Horia Şelaru.
 
Cererea anterior precizată s-a aflat şi pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a respins acţiunea.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătorilor din Constanţa, cei trei foşti lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog s-au adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Cu privire la acest dosar, cei trei au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, conform cărora, „la datele de 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, inculpaţii, lucrători de poliţie judiciară în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor «etnobotanice», informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi a substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor“.
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României i-au condamnat pe cei trei la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată, sentinţa fiind definitivă.
 
Într-un alt dosar, Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au fost condamnaţi pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire. Teodorescu, Zaharia şi Petcu au fost achitaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar Dolană, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investigator sub acoperire, torturat în Mamaia? Poliţistul ar fi fost supus la chinuri groaznice. Dosarul, la Înalta Curte

04 May 2018 5690

Înalta Curte s-a pronunţat Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi. Cererea de revizuire, respinsă

06 Oct 2017 1584

Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi la câte un an de închisoare. Cererea de revizuire, respinsă

22 Mar 2017 6892

Trei foşti poliţişti ai BCCO Constanţa cer revizuirea dosarului în care au fost condamnaţi

12 Mar 2016 1538

Sentinţe definitive pentru trei poliţişti din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa

23 Feb 2016 2640

Exclusiv Trei poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Constanţa, condamnaţi definitiv

22 Feb 2016 4090

Investigator sub acoperire, torturat în Mamaia de patru angajaţi BCCO Constanţa? Dosarul merge la Curtea Supremă

12 Nov 2015 1645

Patru poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Constanţa, condamnaţi

06 Nov 2015 1901

Exclusiv Patru polițiști ai BCCO Constanța, CONDAMNAŢI în dosarul investigatorului sub acoperire ameninţat cu pistolul în Mamaia (MINUTĂ)

05 Nov 2015 4820

Şeful Parchetului Judecătoriei Constanţa şi luptătorul Alexandru Filip, audiaţi la Curtea Supremă (document)

23 May 2015 6891

Investigator sub acoperire, ameninţat cu pistolul în parcarea unui club din Mamaia. Dosarul, amânat pentru luna viitoare

24 Feb 2015 2817

NUP pentru Bodean şi libertate pentru Mazăre şi Morgenstern Cine-i judecă pe ofiţerii BCCO Constanţa (document)

09 Dec 2014 1868

Procurorii Anticorupţie merg la Curtea Supremă cu ofiţerii BCCO Constanţa

10 Jul 2014 1760

Câte un an de detenție pentru trei polițiști ai BCCO Constanța

05 Jul 2014 2490

Teodorescu, Zaharia, Petcu şi Dolană Hotărâre definitivă pentru ofiţerii BCCO Constanţa judecaţi pentru tortură (DOCUMENT)

18 Jun 2014 2454