Tribunalul a emis mai multe mandate de arestare Ce spun procurorii despre furtul de motorină și kerosen din Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

 

La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar  București au dispus reținerea a 7 militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiuniii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) și alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod  repetat,  în cursul anului 2022, combustibil  aparținând  unității  militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. 

În această seară, Tribunalul Constanța a emis opt mandate de arestare preventivă:

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti in dosarul penal nr. 444/P/2022 . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatilor : -plt. Maj.ALECSANDRU MARIN -sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN -cpt. GHERASIM ANDREI -civil BOBOC CORNEL FLORIN- -cap. MENABIT Ervin mil. ARDELEAN MIRCEA- -cap. TESLARU GHEORGHE- -sg. Maj. MECA VICTORAS- pe o perioadă de 30 zile, incepand cu data de 16.11.2022 si pana la data de 15.12.2022, inclusiv, cu exceptia inculpatului ALECSANDRU MARIN pentru care durata masurii arestarii va curge de la data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva . Respinge cererile formulate de inculpatii Alecsandru Marin si Dolofan Marius Bogdan de luarea a masurii controlului judiciar, precum si cererile de luare a masurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpatii GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAS. Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva. Măsura se comunica administratiei locului de detinere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru procuror. Pronuntată în camera de consiliu, azi, 16.11.2022, h 19.49 .


Decizia nu este una definitivă. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț de ultim moment în cazul militarilor arestați la Constanța! Furt de motorină și kerosen din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

23 Nov 2022 1263

Precizări de la MAPN privind suspecții de trafic de droguri, dintre care trei sunt militari. Decizia Tribunalului București

19 Aug 2016 1582

Colonel detașat la Secretariatul General al Guvernului, trimis în judecată

29 Dec 2015 1752

UPDATE - Poliţiştii francezi au destructurat un grup de posibli atentatori!

18 Nov 2015 1355

Dragomir Daniel, fost ofiţer SRI, trimis în judecată în stare de arest preventiv

26 Jan 2015 2230

Flagrant în sediul ISU Dobrogea O „doctoriţă” a ajuns în arest după ce a primit bani de la pompierii militari

23 Aug 2013 2393