Tribunalul Constanța a anulat decizia de punere în libertate a unui fost consilier juridic din Primăria Constanța

 
 
  • Bogdan Ghițulescu a fost condamnat în dosarul Retrocedărilor din Constanța, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare.
 
Bogdan Ghițulescu, fost consilier juridic în cadrul Primăriei Constanța, rămâne în detenție! Decizia este definitivă și a fost luată luni, 08 noiembrie 2021, de completul C2 al Secției penale, alcătuit din magistrații Mihaela Vlăşceanu și Bourceanu Leonard Iustin, care au anulat hotărârea Judecătoriei Medgidia ce dispusese liberarea condiţionată a lui Ghițulescu.    
 
Bogdan Ghițulescu a fost condamnat în dosarul Retrocedărilor din Constanța, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
În motivarea deciziei, Judecătoria Medgidia arată, printre altele, că „pedeapsa privativă de libertate aplicată condamnatului și-a atins scopul înainte de expirarea ei, față de natura și gravitatea faptei comise – cuantumul pedepsei pe care o execută, astfel că timpul efectiv executat se apreciază că este suficient reeducării sale și prevenirii comiterii de alte infracțiuni, de îndată ce acesta s-ar afla în libertate“.
 
„Liberarea condiționată ca instituție de drept penal, constituie nu numai un mijloc de individualizare administrativă a pedepsei, dar și un mijloc de reeducare a condamnaților, care au astfel posibilitatea de a dovedi că nu este necesar să execute în totalitate pedeapsa, ceea ce se poate reține în prezent în privința condamnatului care a avut un comportament întrutotul adecvat normelor carcerale, a dat dovezi temeinice de îndreptare, nu posedă antecedente penale“, conform motivării.
 
„Față de cele relatate, instanța are convingerea că în prezent persoana condamnată s-a îndreptat și se poate integra cu ușurință în societate prin lăsarea sa în libertate, iar din conduita condamnatului pot fi sintetizate repere care să formeze ideea însușirii de către acesta a unui complex de valori sociale necesare subzistenței în societate. Instanța apreciază, față de cele arătate anterior, că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului și că acesta, prin participarea activă la programele educaționale și de asistență psihosocială și-a putut forma o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, scopul preventiv și educativ al pedepsei fiind atins, iar funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite“, se mai arată în motivarea deciziei.
 
În final, Judecătoria Medgidia a mai reținut că „persoana condamnată a dat dovezi temeinice de îndreptare“ și că „i se poate oferi șansa de a fi redat societății, iar pedeapsa pe care a executat-o până acum trebuie să fie un foarte serios semnal de alarmă, care să-l țină pe acesta departe de sfera ilicitului penal, ca atare se poate considera că a dobândit suficiente valori morale si sociale necesare pentru a deveni o persoană utilă societății“.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost anulată, ieri, de Tribunalul Constanța.
 

Sursa motivare: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„A nu se folosi la vânzare!“
Cum a „blocat“ Fiscul din Constanța un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor (document)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apele Române revendică 500 mp în Faleză Nord, pe strada Ion Rațiu! Curtea de Apel, așteptată să modifice decizia Tribunalului

01 Nov 2023 974

Înalta Curte explică de ce nu se pot recupera prejudiciile din Dosarul Retrocedărilor! (DOCUMENT)

27 Jul 2023 6510

Insolvența Habitat și Ambient SA, amânată pentru octombrie 2023

22 Jul 2023 1246

Proces pentru parcarea de lângă Gara Constanța, la Tribunal. Instanța a amânat dosarul

14 Jul 2023 1720

Retrocedarea momentului la Constanța! Cât din oraș vor primi urmașii marelui antreprenor Francisc Lescovar (MINUTA)

30 May 2023 13744

Holland Development Group a pierdut procesul pentru anularea HCL de recuperare a terenurilor din Dosarul Retrocedărilor (MINUTA)

23 May 2023 1536

Dosarul deschis la Constanța de descendenții prințului Cantacuzino, amânat de judecători

05 May 2023 1159

Dosarul Retrocedărilor – încurcătura imobiliară! Lupta pentru proprietăți! Compania Holland Development Group, proces contra Consiliului Local și Municipiului Constanța

29 Apr 2023 2443

Curtea Supremă, anunț important pentru Primarul Municipiului Constanța! La mijloc sunt sume impresionante

20 Apr 2023 10720

Avantech Cont trebuie să facă PUD dacă vrea să construiască un imobil de patru etaje în Tomis Nord

08 Jan 2023 1343

Urmașii unui fost ministru al Industriilor din perioada interbelică, procese la Constanța pentru moștenirea răpită de regimul comunist

06 Oct 2022 1315

„Cuantum inexplicabil de mic“ pentru despăgubiri pe retrocedări din Constanța Veche! Ce a făcut Tribunalul

01 Aug 2022 1982

Legături cu o retrocedare de răsunet din Constanța! Omul de afaceri Horia Simu și fostul deputat UDMR Marko Attila Gabor, achitați definitiv

21 Jul 2022 1659

Sume impresionante Decizia care l-ar putea face pe Mazăre să plătească pentru Retrocedările din Constanța! Avem motivarea

19 Jul 2022 4453

Tribunalul București, undă verde pentru începerea judecății într-un dosar DNA. Este vizat un teren din Constanța

11 Jun 2022 1258