Tribunalul Constanța a respins azi un acord de recunoaștere a vinovăției al DNA Constanța. Cine este vizatTribunalul Constanța a respins azi acordul de recunoaștere a vinovăției a încheiat de Cristina Chiriloaie, medic de familie, cu procurorii DNA Constanța.

Decizia nu este definitivă.

Oficial 

Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin.1 lit.b c.p.p. , Respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei stabilit între Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA – Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpata Chiriloaie Cristina şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmării penale. Cheltuielile judiciare determinate de soluţionarea acordului de recunoaştere de către instanţă rămân în sarcina statului. Cu apel. Pronunţată astăzi în şedinţă publică , 09.06.2021.


Medicul este acuzat de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de favorizarea făptuitorului.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii.
 
Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.
 
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani“.


Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă , conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentință definitivă într-un dosar al DNA Constanța!

26 Jul 2021 205

Trei hectare de teren din zona Popas Mamaia, revendicate în instanță! Un proces cu „jucători“ celebri

26 Jul 2021 402

Petre Neacșa și Daniel Manole Șeful DNA Constanța cere ca doi directori din Ministerul Transporturilor să rămână în arest la domiciliu

23 Jul 2021 665

Dosarul terenurilor din Portul Tomis! S-a stabilit primul termen! Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

22 Jul 2021 1003

Prejudiciu, 31 de milioane de euro Mega-dosar la Tribunalul Constanţa! Procesul a început, după doi ani de la trimiterea în instanță, cu o amânare

19 Jul 2021 840

Un fost vameș din Constanța vrea despăgubiri de 50.000 de euro din cauza condițiilor din penitenciar

15 Jul 2021 1223

Rechizitoriu pentru Papari! (Document)

13 Jul 2021 1334

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța pentru luare de mită, cere să fie pus în libertate

10 Jul 2021 1027

Niculina Milea, șefă în APIA Tulcea, a recunoscut tot la DNA. Când va avea loc pronunțarea

09 Jul 2021 926

DNA Constanța vrea ca Vasile „Americanu” să rămână în arest

09 Jul 2021 831

Bijuterii, picturi, monede și obiecte de artă Ce avere are directorul din Ministerul Transporturilor arestat la Constanța pentru luare de mită (documente)

09 Jul 2021 1861

George Daniel Papari a fost trimis în judecată! Oficial de la DNA

08 Jul 2021 1035

Oficial! Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat preventiv la Constanța

08 Jul 2021 1854

DNA Constanța dă lovitura la Ministerul Transporturilor! Directorul Petre Neacșa va fi dus azi la arestare

08 Jul 2021 1181

Serviciul Român de Informaţii, așteptat să se pronunțe în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu

08 Jul 2021 973