Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare într-un dosar DNA



 
Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare în dosarul în care Nina Carmen Anghel, șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), a fost trimisă în judecată de DNA Constanța!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul se va pronunța pe data de 5 decembrie 2022.
 
Nina Carmen Anghel este suspectată de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „la data de 02.12.2021, în cursul efectuării urmăririi penale în dosarul nr. (….)/2021, având ca obiect comiterea sau pregătirea comiterii, de către o grupare infracțională, a unor infracțiuni de corupție și asimilate infracțiunilor de corupție, din care unele îndreptate împotriva integrității patrimoniului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și instituțiilor din subordine (Agenția Română pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare Constanța și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați), precum și evaziune fiscală și spălare a banilor, procurorul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța, s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prevăzută și pedepsită de art. 12 lit. b) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, în cuprinsul actului de sesizare primară reținându-se că în cursul lunii ianuarie 2019 numita Anghel Carmen Nina, șef serviciu economic în cadrul ARSVOM, cu atribuții de control, a furnizat, fără drept, numitei (.....) informații și subiectele pentru examenul organizat în vederea ocupării unui post în cadrul serviciului de contabilitate în cadrul ARSVOM, informații care nu erau destinate publicității, în scopul obținerii de către cea din urmă a unor foloase necuvenite reprezentate de ocuparea respectivului post și remunerarea aferentă acestuia“.

 
 
În continuare, procurorii DNA arată că „ansamblul mijloacelor de probă administrate în cauză relevă că în cursul lunii ianuarie 2019, inculpata Anghel Carmen-Nina, șef serviciu economic în cadrul ARSVOM, cu atribuții de control, și președinte al comisiei de concurs organizat pentru ocuparea postului de contabil IA în cadrul serviciului economic al ARSVOM, a pus la dispoziție, fără drept, martorei (.....) subiectele și răspunsurile la acestea pentru concurs, informații care nu erau destinate publicității, în scopul obținerii de către cea din urmă a unor foloase necuvenite reprezentate de ocuparea respectivului post și remunerarea aferentă acestuia“.
 
Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secțiunea Documente.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajații ARSVOM rămân în continuare fără sporurile pentru condiții grele de muncă. Magistrații din Constanța au cerut un raport de expertiză

18 Mar 2024 589

Intervenție de urgență a ARSVOM în zona Canalului Sulina! Un marinar străin avea nevoie de îngrijiri medicale (GALERIE FOTO)

14 Mar 2024 469

Angajări Constanța ARSVOM caută inginer și subinginer. Ce condiții trebuie să îndeplinești

04 Mar 2024 1583

A fost alertă pe Marea Neagră! Un incendiu a izbucnit la bordul unei nave cu uree în rada portului Sulina

02 Mar 2024 759

Județul Tulcea Oficial de la ARSVOM despre marinarul ucrainean dispărut pe Marea Neagră

10 Feb 2024 691

Alertă la Sulina, județul Tulcea! Un marinar ucrainean, dispărut de la bordul navei

10 Feb 2024 694

DNA intră tare în sectorul energetic! Afaceriști reținuți. Ecobescu Adrian Dorin, șeful Termoelectrica Bucuresti Sud și Chircă Iosif, șeful Electrocentrale Rovinari, sub control judiciar

09 Feb 2024 841

ARSVOM, alături de Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de Bobotează! Imagini surprinse în Portul Tomis (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 829

Constanța Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare alături de Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de Bobotează

06 Jan 2024 706

Intervenție de urgență a ARSVOM în rada exterioară a Portului Constanța! Un marinar turc, transportat la spital (GALERIE FOTO)

05 Jan 2024 737

ARSVOM Intervenție de salvare din mare, în ultima noapte din an

04 Jan 2024 880

Declarații de Avere Constanța Nicoleta Juguleanu, șef birou la ARSVOM deține un apartament și o casă (DOCUMENTE)

03 Jan 2024 1067

Declarații de Avere Constanța Nina Carmen Anghel, șef serviciu la ARSVOM deține două apartamente și un autoturism (DOCUMENT)

03 Jan 2024 827

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Romeo Marius Lepădatu, șef birou la ARSVOM (DOCUMENTE)

03 Jan 2024 815

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Iulian Crețu, directorul general ARSVOM (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1024