Tribunalul Constanţa analizează o „intervenție chirurgicală efectuată defectuos, ca urmare a neglijenței culpabile a medicului“. Daune

 
 
 
  • În motivarea deciziei, Judecătoria Medgidia reține că, în 2011, pârâtul, în calitate de medic chirurg la Spitalul Municial Medgidia, a efectuat o intervenție chirurgicală numitei (...), constând în „colecistectomie laparoscopică, intervenție efectuată defectuos, ca urmare a neglijenței culpabile a medicului, fiind necesare alte trei intervenții chirugicale asupra reclamantei pentru salvarea vieții acesteia, efectuate la Spitalul Clinic Județean Constanța, cât și la Spitalul Clinic de Urgență Florească din București, acestea necesitând extirparea lobului hepatic drept, internarea reclamantei timp de 94 zile, fapt care i-a cauzat incapacitatea temporară de a munci, i-a lăsat sechele de sănătate pe termen lung care continua și în prezent, cauzând reclamantei dureri fizice și psihice, și afectând-i considerabil calitatea vieții“.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au fixat un nou termen în apelul dosarului în care o fostă pacientă a Spitalului Municipal Medgidia solicită în instant atât unității sanitare, cât și unui medic chirurg, 500.000 euro cu titlul de daune morale!
 
Noul termen al cauzei a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
Foarte important de menționat - în primă instanță, Judecătoria Medgidia a admis în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect acţiune în răspundere delictuală, formulată de fosta pacientă în contradictoriu cu pârâţii (medicul chirurg și Spitalul Municipal Medgidia), şi cu societatea chemată în garanţie.
 
Pe cale de consecință, instanța a decis obligarea în solidar a pârâților să plătească reclamantei suma de 70.000 euro echivalent în lei la cursul BNR la data plății, reprezentând daune morale și a respinge ca neîntemeiate restul pretențiilor.
 
În continuare, Judecătoria Medgidia a admis cererea de chemare în garanție formulată de pârâți și a obligat chemata în garanție (Omniasig Vienna Insurance Group SA) să achite medicului suma de 62.00 euro echivalent în lei la data plății reprezentând daunele morale parțiale pe care pârâtele în solidar trebuie să le achite reclamantei. Mai mult, societatea chemată în garanție a fost obligată să achite pârâtului Spitalul Municipal Medgidia suma de 70.00 euro echivalent în lei la cursul BNR la data plății reprezentând daunele morale pe care pârâţii în solidar trebuie să le achite reclamantei.
 
Atât medicul chirurg, cât și Spitalul Municipal Medgidia au mai fost obligați să-i achite fostei paciente plata cheltuielilor de judecată în sumă de 9.501 lei reprezentând onorariu de avocat.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată de toate părțile la Tribunalul Constanța.

 
Noul termen a fost stabilit în apel, așa cum arătam și mai sus, pentru jumătatea lunii viitoare.
 

Pe scurt, în motivarea deciziei, Judecătoria Medgidia reține că, în 2011, pârâtul, în calitate de medic chirurg la Spitalul Municial Medgidia, a efectuat o intervenție chirurgicală numitei (...), constând în „colecistectomie laparoscopică, intervenție efectuată defectuos, ca urmare a neglijenței culpabile a medicului, fiind necesare alte trei intervenții chirugicale asupra reclamantei pentru salvarea vieții acesteia, efectuate la Spitalul Clinic Județean Constanța, cât și la Spitalul Clinic de Urgență Florească din București, acestea necesitând extirparea lobului hepatic drept, internarea reclamantei timp de 94 zile, fapt care i-a cauzat incapacitatea temporară de a munci, i-a lăsat sechele de sănătate pe termen lung care continua și în prezent, cauzând reclamantei dureri fizice și psihice, și afectând-i considerabil calitatea vieții“.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Surse folosite în documentare: Portalul Instanțelor de Judecată, Rolii.ro 
 
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
S-a terminat procesul!
Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Grindeanu, în așteptarea sentinței!

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Date din proiect Ce lucrări se vor face în vederea extinderii Spitalului Municipal Medgidia? (DOCUMENT)

18 Mar 2024 382

Primăria Medgidia a cumpărat direct servicii de consultanță pentru „Cresterea eficientei energetice a Spitalului Municipal"

20 Feb 2024 519

Spitalul Municipal Medgidia, județul Constanța angajează! Ce post este scos la concurs și cine poate participa

15 Jan 2024 1528

Proiect depus la Mediu Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă Spital Municipal Medgidia

24 Dec 2023 795

Licitația de modernizare și extindere a Spitalului din Medgidia a fost anulată (DOCUMENT)

01 Dec 2023 740

Licitația pentru creșterea siguranței pacienților Spitalului municipal Medgidia a fost anulată. Vezi de ce

01 Nov 2023 741

Contract încheiat între Spitalul Municipal Medgidia și Clini Lab SRL. Ce presupune acesta? (DOCUMENT)

08 Apr 2023 1179

Primăria Medgidia investește în spitalul din localitate! Iată câți bani sunt alocați pentru lucrări (DOCUMENT)

30 Mar 2023 1738

Primarul Vrabie nu i-a mai prelungit mandatul. De ce a plecat Eugen Aglițoiu de la conducerea Spitalului Municipal Medgidia?

12 Jul 2022 5942

Proces la Tribunalul Constanța! Daune morale de 70.000 de euro în urma unei intervenții chirurgicale. Dosarul, în apel

20 Jun 2022 3200

Declarații de avere Rodica Paulis, membru în CA al Spitalului Municipal Medgidia, deține jumătate dintr-un apartament (DOCUMENT)

03 May 2022 1595

Declarații de avere Nicolae Tutungiu, membru supleant în CA al Spitalului Municipal Medgidia, nu deține terenuri, apartamente sau autoturisme (DOCUMENT)

03 May 2022 2061

Declarații de avere Alexandru Cozma Zaharia, medic specialist la Spitalul Municipal Medgidia, deține o casă în Murfatlar. Ce autoturism conduce (DOCUMENT)

15 Apr 2022 2414

O femeie a murit de covid19, la Spitalul Municipal Medgidia

25 Mar 2022 1988

COVID. Câți constănțeni sunt în izolare la domiciliu

09 Mar 2022 1370