Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!

 
 
  • În cauză, procurorii DNA Constanța au dispus clasarea cercetărilor față de Radu Ștefan Mazăre și trimiterea în judecată a Marcelei Enache.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Tribunalul Constanța anunță un nou termen (11 iunie 2024) în dosarul în care Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, a fost deferită justiției de procurorii DNA Constanța.
 
De menționat că în cauză, procurorii DNA Constanța au dispus clasarea cercetărilor față de Radu Ștefan Mazăre și trimiterea în judecată a Marcelei Enache.
 
Mai multe pot fi citite accesând link-ul de mai jos:
 
Breaking News
Dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“ se întoarce la DNA

 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Cauza se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului de judecată prezidat de magistratul Ardeleanu Antoneta, de la Tribunalul Constanța 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

 

    „În perioada 2003-2012, inculpata Enache Marcela, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi contrasemnat pentru legalitate un număr de șapte Hotărâri ale Consiliului Local Constanța prin care se aproba, la un preț derizoriu (și de patru ori mai mic decât prețul pieței), vânzarea prin negociere directă a unor terenuri (în suprafață totală de 3.590 mp), aparținând domeniului privat al UAT Constanța. De menționat este faptul că terenurile respective, situate în zone cu potențial turistic și comercial deosebit, ar fi intrat în posesia unor societăți comerciale controlate de oameni de afaceri din anturajul edilului, care conducea primăria municipiului Constanța la vremea respectivă.    
 
    Primăria municipiului Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro.


    
    În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
    
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“.

 
Amintim, Marcela Enache a fost trimisă în judecată, alături de Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, și în dosarului terenurilor din Portul Tomis, din municipiul Constanța.
 
Prezenta cauză a fost soluționată de judecătorul Gabriel Mustaţă, pe când era la Tribunalul Constanța, prin achitarea celor doi inculpați, pe motiv că faptele imputate de procurori nu sunt prevăzute de legea penală.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Instanța de apel se va pronunța definitiv în dosar la data de 21 mai 2024.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procesul s-a terminat!
Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1110

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 990

Fostul secretar al municipiului Constanța, trimis în judecată de DNA! Când începe procesul

13 Aug 2023 2994

Începe procesul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța! (MINUTĂ)

06 Jun 2023 1567