Tulcea. Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a scăpat și de arestul la domiciliu

  • Conform polițiștilor, pe strada Babadag, din Tulcea, șoferul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
  • Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
  • Oamenii legii au mai informat că șoferul deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
  • Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, au mai arătat polițiștii, care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Decizie definitivă în cazul bucureșteanului, de 32 de ani, acuzat de producerea accidentului mortal din Tulcea, din seara zilei de 19 ianuarie 2023! Acesta a fost plasat sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar de judecătorii de la Tribunalul Tulcea! Și asta deși procurorii au solicitat ca inculpatul să rămână în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor din Tulcea este definitivă!
 

Oficial!

„Solutia pe scurt: În temeiul art.222 alin. 2 şi 7 Cod penal rap. la art.202 alin.1 şi 3 şi art.218 alin. 1 Cod de procedură penală, respinge, ca nefondată, propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, în dosarul nr.268/P/2023, privind pe inculpatul (...). În temeiul art. 242 alin.2 cu referire la art. 202 alin.4 lit. b şi art.211 şi urm. Cod de procedură penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpat cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia 21 Poliţie, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În temeiul art. 215 alin. (2) Cod de procedură penală, pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: g) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, cu comunicarea instituţiilor responsabile conform art. 215 alin. 5 Cod de procedură penală. h) să nu comunice cu martorii (...); i) să nu conducă pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere; În temeiul art. 215 alin. 4 Cod de procedură penală, supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor ce îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către organele de poliţie. În temeiul art. 215 alin. (3) Cod de procedură penală, va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia“.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost menținută de Tribunalul Tulcea.
 
Șoferul este suspectat de producerea unui grav accident, la Tulcea, eveniment în care o femeie de 52 de ani a murit.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.
 
„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
 
Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.
 

Ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe

Așa cum arătam și mai sus, zccidentul mortal a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie 2023, pe strada Babadag, din Tulcea. La câteva ore după tragedie, Judecătoria Tulcea a dispus arestarea preventivă a șoferului, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 
După câteva săptămâni, procurorii au cerut prelungirea măsurii arestării preventive, însă judecătorii nu au fost de acord.
 

Judecătoria Tulcea a respins, ca nefondată, propunerea procurorilor, de prelungire a măsurii arestării preventive privindu-l pe inculpat și au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.   
 
Zilele trecute, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a solicitat prelungirea măsurii arestului la domiciliu față de inculpat.
 
Cererea procurorilor a fost respinsă, ca nefondată, de Judecătoria Tulcea, care a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța, instanță care a respins, ca nefondate, contestațiile.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a menținut decizia Judecătoriei Tulcea prin intermediul căreia șoferul în cazuă a fost plasat sub imperiul controlului judiciar.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Accident rutier
Patru ani de la decesul Mihaelei Şerban, judecător la Curtea de Apel Constanţa (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie la Tulcea! Un tânăr șofer de 21 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac

27 May 2023 2487

Tragedie pe strada Babadag, din Tulcea! Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a fost trimis în judecată

21 May 2023 1273

Scenariu de „final destination“ pe un drum din Tulcea! Viteză, ploaie, ștergătoare defecte și probleme la frânare. Prima condamnare

04 May 2023 7156

Proces atipic, la Constanța - victima a „contribuit“ la propriul deces! Șofer din Tulcea trimis în judecată pentru omor, după ce ar fi lovit intenționat cu mașina un pieton

02 May 2023 5146

Tragedie la Tulcea, în drum spre Constanța! Un mort și trei răniți. Sentință definitivă

27 Apr 2023 8021

Judecătorii s-au opus! Procurorii din Tulcea au cerut, din nou, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie

24 Apr 2023 9219

IGSU Peste 4.100 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Au intervenit și la tragedia de la Tulcea (VIDEO)

03 Apr 2023 906

Tragedie la Tulcea O tânără șoferiță a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac (FOTO+VIDEO)

02 Apr 2023 4052

Accident în drum spre vacanță! Două tinere au murit pe drumul ce leagă Tulcea de Constanța! Sentință definitivă

20 Mar 2023 4512

A intervenit elicopterul Smurd de la Constanța Tragedia la Tulcea! Un motociclist a murit în urma unui accident. Cum s-a produs evenimentul rutier

22 Feb 2023 2412

Accident mortal la Tulcea! Judecătorii îl pun în libertate pe șoferul acuzat de producerea tragediei

14 Feb 2023 4970

Accident mortal la Tulcea! Șofer menținut în arest

31 Jan 2023 12208

Oficial de la IPJ Tulcea Cum s-a produs tragedia de la ieșire din pădurea Babadag. Doi tineri de 17 ani au murit și ulterior și șoferul

27 Jan 2023 2247

Șofer arestat după o tragedie rutieră la Tulcea!

22 Jan 2023 3038

Femeie de 52 de ani decedată într-un cumplit accident rutier la intrare în municipiul Tulcea. Șoferul implicat, reținut pentru 24 de ore (GALERIE FOTO)

20 Jan 2023 3448