Tulcea. Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a scăpat și de arestul la domiciliu

  • Conform polițiștilor, pe strada Babadag, din Tulcea, șoferul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
  • Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
  • Oamenii legii au mai informat că șoferul deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
  • Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, au mai arătat polițiștii, care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Decizie definitivă în cazul bucureșteanului, de 32 de ani, acuzat de producerea accidentului mortal din Tulcea, din seara zilei de 19 ianuarie 2023! Acesta a fost plasat sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar de judecătorii de la Tribunalul Tulcea! Și asta deși procurorii au solicitat ca inculpatul să rămână în arest la domiciliu. Decizia judecătorilor din Tulcea este definitivă!
 

Oficial!

„Solutia pe scurt: În temeiul art.222 alin. 2 şi 7 Cod penal rap. la art.202 alin.1 şi 3 şi art.218 alin. 1 Cod de procedură penală, respinge, ca nefondată, propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, în dosarul nr.268/P/2023, privind pe inculpatul (...). În temeiul art. 242 alin.2 cu referire la art. 202 alin.4 lit. b şi art.211 şi urm. Cod de procedură penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpat cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia 21 Poliţie, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În temeiul art. 215 alin. (2) Cod de procedură penală, pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: g) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, cu comunicarea instituţiilor responsabile conform art. 215 alin. 5 Cod de procedură penală. h) să nu comunice cu martorii (...); i) să nu conducă pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere; În temeiul art. 215 alin. 4 Cod de procedură penală, supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor ce îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către organele de poliţie. În temeiul art. 215 alin. (3) Cod de procedură penală, va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia“.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost menținută de Tribunalul Tulcea.
 
Șoferul este suspectat de producerea unui grav accident, la Tulcea, eveniment în care o femeie de 52 de ani a murit.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.
 
„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
 
Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.
 

Ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe

Așa cum arătam și mai sus, zccidentul mortal a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie 2023, pe strada Babadag, din Tulcea. La câteva ore după tragedie, Judecătoria Tulcea a dispus arestarea preventivă a șoferului, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 
După câteva săptămâni, procurorii au cerut prelungirea măsurii arestării preventive, însă judecătorii nu au fost de acord.
 

Judecătoria Tulcea a respins, ca nefondată, propunerea procurorilor, de prelungire a măsurii arestării preventive privindu-l pe inculpat și au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.   
 
Zilele trecute, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a solicitat prelungirea măsurii arestului la domiciliu față de inculpat.
 
Cererea procurorilor a fost respinsă, ca nefondată, de Judecătoria Tulcea, care a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța, instanță care a respins, ca nefondate, contestațiile.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a menținut decizia Judecătoriei Tulcea prin intermediul căreia șoferul în cazuă a fost plasat sub imperiul controlului judiciar.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Accident rutier
Patru ani de la decesul Mihaelei Şerban, judecător la Curtea de Apel Constanţa (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie rutieră la Tulcea! Aproape 7 ani de închisoare pentru un șofer băut, ce consumase substanțe psihoactive și avea permisul anulat

09 Jun 2024 644

Conducătorul auto implicat în accidentul mortal de la Partizani, județul Tulcea, reținut! Acesta era beat, nu avea permis iar mașina avea numere false de înmatriculare

22 May 2024 810

Oficial de la IPJ Tulcea despre accidentul mortal de la Partizani! Incredibil ce au descoperit polițiștii

22 May 2024 956

Accident rutier mortal în localitatea Partizani, județul Tulcea! O femeie, decedată

22 May 2024 845

Oficial de la CFR despre accidentul mortal de la Medgidia, județul Constanța

10 May 2024 1751

Declarațiile IPJ Tulcea cu privire la accidentul mortal, în care a fost implicată o ambulanță

18 Oct 2023 1225

Ambulanță implicată într-un accident mortal în județul Tulcea! Pacientul din autosanitară, decedat (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 1734

Fetiță de 7 ani accidentată mortal la Sulina de un autoturism condus de un bărbat din județul Constanța

09 Oct 2023 1293

Județul Tulcea Șoferul implicat în accidentul mortal de la Smârdan era băut și avea permisul anulat! Un bărbat în cărucior, ucis pe loc

24 Sep 2023 1206

Accident rutier mortal în județul Tulcea. Persoană în cărucior, lovită mortal de o mașină

23 Sep 2023 1336

Accident mortal în Tulcea! Judecătorii au stabilit primul termen în proces

22 Aug 2023 1476

Se cere rejudecarea unuia dintre cele mai grave accidente rutiere din Tulcea, din punct de vedere al victimelor!

09 Jul 2023 7454

Accident mortal pe strada Babadag, din Tulcea! Începe procesul

29 Jun 2023 10016

Tragedie la Tulcea! Un tânăr șofer de 21 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac

27 May 2023 3458

Tragedie pe strada Babadag, din Tulcea! Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a fost trimis în judecată

21 May 2023 1984