UAT Constanta, parte vătămată Afacerist din București, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA


 
 
  • Victor Alexandru Ciobotaru este acționar majoritar și administrator al companiei Atlas Consulting & Proiect SRL.
  • În octombrie 2021, asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRLTractebel Engineering SASC BIM Design Consulting SRLSC MC General Construct Engineering SRL, au câștigat contractul pentru realizarea studiilor necesare aferente viitorului Spital Municipal Policlinic din Constanța.
  • Contactat telefonic, în vederea obținerii unui punct de vedere cu privire la dosarul penal 6510/118/2022 aflat  pe rolul Tribunalului Constanța, Victor Alexandru Ciobotaru nu a dorit să facă precizări în referire la cauză, precizând totuși:  „E mai complexă treaba! Nu am ce să vă declar. O zi frumoasă vă doresc! Numai bine!“.
  • Primul termen a fost stabilit pentru data de 21 octombrie 2022.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul 6510/118/2022 se află  pe rolul Tribunalului Constanța.
 
În dosar, UAT Constanta are calitatea de parte vătămată.        
 
Potrivit unor surse, presupusul prejudiciu calculat de DNA ar fi de un milion de lei.
 
Victor Alexandru Ciobotaru este acționar majoritar și administrator al companiei Atlas Consulting & Proiect SRL.
 
Contactat telefonic, în vederea obținerii unui punct de vedere cu privire la dosarul penal 6510/118/2022 aflat  pe rolul Tribunalului Constanța, Victor Alexandru Ciobotaru nu a dorit să facă precizări în referire la cauză, precizând totuși:  „E mai complexă treaba! Nu am ce să vă declar. O zi frumoasă vă doresc! Numai bine!“.  

Primul termen a fost stabilit pentru data de 21 octombrie 2022.
 
Conform procedurilor legale în vigoare, în prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.

 
Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Spital Municipal Policlinic Constanța
 
În octombrie 2021, asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRLTractebel Engineering SASC BIM Design Consulting SRLSC MC General Construct Engineering SRL, au câștigat contractul pentru realizarea studiilor necesare aferente viitorului Spital Municipal Policlinic din Constanța.
 
Contractul - în valoare de aproximativ 5.6 milioane de lei fără TVA – a fost atribuit de Primăria Constanța.
 
Această asociere urma să se ocupe de studiu de prefezabilitate, studiu topografic, studiu geotehnic, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor potrivit certificatului de urbanism, documentații tehnice, proiect tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului în cadrul acestui proiect de construcție al spitalului policlinic.
 
Potrivit proiectului anunțat de primarul Constanței, Vergil Chițac, spitalul va avea trei etaje și componentele primire urgențe, ambulatoriu, bloc operator centralizat, compartiment sterilizare, laborator anatomie patologică, farmacie cu circuit închis, laborator analize, laborator energii înalte-radioterapie, anestezie și terapie intensivă, chirurgie generală, chirurgie plastică, urologie, ginecologie, gastroenterologie, medicină internă, oncologie, recuperare medicală, spitalizare de zi, psihologie, psihoterapie, meloterapie, kinetoterapie, masaj, fizioterapie, precum și salon Terapie Intensivă cu 15 paturi.
 
Totodată, vor fi amenajate parcări pentru vizitatori și pentru personal (ambele subterane), spații verzi și alei pietonale.
 
Atlas Consulting & Proiect SRL - 100 contracte de achiziții publice
 
Potrivit Confidas.ro, Victor Alexandru Ciobotaru apare în Atlas Consulting & Proiect SRL, cu sediul în București, asociat (75%) și administrator, dar și în Geodata Solutions SRL, asociat (50%) și administrator, cu sediul tot în București.
 
Compania Atlas Consulting & Proiect SRL a încheiat 100 contracte de achiziții publice în valoare totală de 17.267.140,59 lei.
 
La Constanța, potrivit Confidas.ro, Atlas Consulting & Proiect SRL s-a ocupat de elaborarea documentației tehnico-economică (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și altele) aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic“, contractul fiind încheiat în octombrie 2021.
 
Arhivă pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța
 
Apoi, în  decembrie 2021, Atlas Consulting & Proiect SRL a avut în grijă actualizarea studiului de fezabilitate - construire pavilion clinic pneumologie III, autoritatea contractantă fiind Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta.
 
Mai mult decât atât, în august 2022, Atlas Consulting & Proiect SRL a prestat servicii de elaborare a documentatiei tehnice pentru realizarea investitiei „Ansamblul arhiva“, tot pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.
 
Pentru anul 2021, Atlas Consulting & Proiect SRL, cu zece angajați, a declarat o cifră de afaceri de 2.529.019 lei, cheltuieli de 1.549.179 de lei și un profit net de 1.181.795 de lei.
 
Asociații Atlas Consulting & Proiect SRL sunt Ciobotaru Victor - Alexandru, cu 75 %, Lixandru Oana Cristina, cu 15 % și Ion Dinu Cosmin, cu 10 %.
 
Administratorul firmei este Ciobotaru Victor - Alexandru.
 
Lixandru Oana Cristina mai apare în Edificia Concept SRL, din asociat (14%), cu sediul în Bucureşti, specializată în activităţi de arhitectură.Și Ion Dinu Cosmin figurează în Edificia Concept SRL (cu 16%).
 
Geodata Solutions SRL
 
Cealaltă firmă în care apare Ciobotaru Victor Alexandru este, așa cum precizam și mai sus, Geodata Solutions SRL.
 
Potrivit Confidas.ro, Geodata Solutions SRL a încheiat patru contracte de achiziții publice în valoare totală de 433.714,77 lei, autoritățile contractante fiind Județul Neamț și Orasul Pucioasa.
 
Asociații Geodata Solutions SRL sunt Victor – Alexandru Ciobotaru și Roxana Elena Predoiu.
 
Pentru anul trecut, fără niciun angajați, Geodata Solutions SRL a declarat o cifră de afaceri de 0 lei, cheltuieli de 124 de lei și o pierdere de 68 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Una dintre firme, în atenția DNA. O asociere de companii bucureștene se va ocupa de servicii de proiectare pentru spitalul Municipal Policlinic Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Policlinică Municipală de cardiologie și oncologie la Constanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul de finalizare este 2026

11 Jan 2023 943

Proiectul viitorului Spital Policlinic Municipal Constanța, depus la APM Constanța

10 Nov 2022 1129

Autodenunț! DNA acuză - acte false pentru construirea Spitalului municipal policlinic din Constanța! (DOCUMENT)

13 Oct 2022 2625

Oficial! Construirea Spitalului municipal din Constanța, în atenția DNA! A fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției

07 Oct 2022 1284

Proces la Tribunalul Constanța! Daune morale de 70.000 de euro în urma unei intervenții chirurgicale. Dosarul, în apel

20 Jun 2022 2702

Trei asocieri de firme s-au înscris la licitația derulată de Primăria Constanța pentru proiectul tehnic al Policlinicii Municipale, cu specializarea cardiologie - oncologie

07 Jun 2022 1255

Județul Constanța Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

11 May 2022 843

Declarații de avere Rodica Paulis, membru în CA al Spitalului Municipal Medgidia, deține jumătate dintr-un apartament (DOCUMENT)

03 May 2022 1141

Declarații de avere Nicolae Tutungiu, membru supleant în CA al Spitalului Municipal Medgidia, nu deține terenuri, apartamente sau autoturisme (DOCUMENT)

03 May 2022 1439

Declarații de avere Alexandru Cozma Zaharia, medic specialist la Spitalul Municipal Medgidia, deține o casă în Murfatlar. Ce autoturism conduce (DOCUMENT)

15 Apr 2022 1310

Primăria Constanța organizează o nouă licitație pentru spitalul policlinic „electoral” promis de Vergil Chițac. Peste 11 milioane de lei costă doar documentația tehnico-economică

23 Mar 2022 1345

Coronavirus. Situația paturilor libere din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din Constanța

21 Mar 2022 958

21 de paturi ATI disponibile pentru pacienții cu Covid 19 în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Situația în spitalele din județ

13 Mar 2022 1007

Constanța Care este situația paturilor la ATI pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2

11 Mar 2022 801

COVID. Câți constănțeni sunt în izolare la domiciliu

09 Mar 2022 1091