UAT Năvodari, obligată să restituie firmei Recon şi Doje SRL peste 100.000 de lei

Judecătorii din cadrul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa, au dispus obligarea Unităţii Administrativ-Teritoriale a oraşului Năvodari să restituie către SC Recon şi Doje SRL suma de 107.392,78 de lei, reprezentând 70% din valoarea garanţiei de bună execuţie.
 
UAT Năvodari a mai fost obligată la plata sumei de 6.540,66 de lei, reprezentând dobânda calculată până la data de 9.11.2016, precum şi la plata dobânzii legale în continuare, până la data restituirii. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În motivarea cererii de chemare în judecată se arată că între SC Recon şi Doje SRL, în calitate de executant, şi Unitatea Administrativ-Teritorială a oraşului Năvodari, în calitate de achizitor, s-a încheiat Contractul de Execuţie Lucrări nr. (…) din 28.02.2014, prin care societatea comercială s-a obligat să execute lucrările de construire pentru obiectivul de investiţii „Cross Border Business Center For Tourism and Related Activities Development Agri-Food Fish Market” - respectiv Piaţa Agroalimentară de Peşte din oraşul Năvodari, iar UAT Năvodari s-a obligat să plătească executantului preţul pentru execuţia lucrărilor de construire.
 
Tot în actele oficiale se mai arată că realizarea obiectivului contractat a fost finalizată integral, iar la data de 10 martie 2016 s-a semnat procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, ulterior constatându-se faptul că lucrările la obiectivul de investiţie au fost terminate în data de 15 februarie 2016, conform adresei de înştiinţare de la constructor nr.(…)”, iar comisia de recepţie a constatat că lucrările executate respectă proiectul tehnic şi detaliile de execuţie aferente lucrării.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, consultat la data de 15 noiembrie, SC Recon şi Doje SRL are sediul social în Bucureşti. Asociaţi sunt Jenică Dop, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, Adrian Duminică, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 18,8%, şi Marius Duminică, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 12,4%. Domeniul principal de activitate al societăţii: „alte lucrări speciale de construcţii n.c.a.“.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine a câştigat contractul cu Primăria Mangalia pentru modernizarea zonei turistice centrale a municipiului (documente)

22 Jul 2016 3409

Contestaţii, respingeri şi clarificări Recon şi Doje SRL, un contract cu Primăria Mangalia pentru modernizarea sudului litoralului (documente)

14 Jul 2016 6742

Cine a construit locuințe ieftine pentru tineri și locuințe sociale în Mangalia (documente)

17 Jun 2016 1933