Ultima oră! Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

IPS Teodosie, venind la instanță. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Decizia instanței este executorie de drept.
  • Hotărârea a fost pronunțată în urmă cu scurt timp de către judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA6, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.

Victorie în instanță, la Tribunalul Constanța, pentru Arhiepiscopia Tomisului, în procesul în care a cerut suspendarea executării hotărârii Consiliului Local Constanța prin care i s-a luat dreptul de administrare privind terenul din zona Casa de Cultură, din oraș!

Decizia a fost pronunțată în urmă cu scurt timp de către judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA6, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.

Se arată în minuta Hotărârii 473/2022 următoarele:
 

Admite cererea de chemare în judecată -având ca obiect suspendare executare act administrativ- formulată de reclamanta ARHIEPISCOPIA TOMISULUI în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANTA Dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 privind revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului-teren în suprafaţă de 1.734 m.p. situat în municipiul Constanţa, zona Casa de Cultură adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa, până la pronunţarea instanţei de fond.

Executorie de drept.

Admite cererea şi obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei totale de 2.995 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în 20 lei taxă judiciară de timbru şi 2.975 lei onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 30.03.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.Potrivit datelor oficiale, hotărârea Consiliului Local Constanța atacată în instanță de reprezentanții Arhiepiscopiei vizează „revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 mp situat în Municipiul Constanța, zona Casa de Cultură“.
 
Astfel, se arată în Articolul 1 al HCL contestat că „se aprobă revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului în suprafață de 1.734 mp situat în municipiul Constanța, zona Casa de Cultură, ce constituie domeniu privat al municipiului Constanța“.
 

Totodată, Articolul 2 prevede faptul că „imobilul prevăzut la art. 1 se va preda liber de sarcini, prin proces-verbal de predare-primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu al Arhiepiscopiei Tomisului, în termen de până la 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri“.
 
 Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru și opt abțineri.

 
Potrivit aceleiași hotărâri, terenul vizat este lipit de catedrala pe care Arhiepiscopia Tomisului o ridică în parcul de la Casa de Cultură.

În întreg acest context, rămâne de văzut dacă în cauză Consiliul Local Constanța va ataca în recurs această decizie a Tribunalului Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clericii Înaltpreasfinției Sale Teodosie, victorioși – din nou – asupra consilierilor lui Chițac! (MINUTA)

24 Jun 2022 1731

Curtea Supremă, decizie importantă pentru Arhiepiscopia Tomisului! Ce verdict așteaptă azi clericii de la Înalta Curte

23 Jun 2022 552

Termen pentru ÎPS Teodosie la Judecătoria Constanța!

22 Jun 2022 945

Sondaj de Opinie 61% dintre respondenți consideră că ÎPS Teodosie nu va reuși să împiedice demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii din Tomis Nord

20 Jun 2022 713

Constanța Ce se întâmplă cu Biserica Izvorul Tămăduirii. SSC va media între Arhiepiscopia Tomisului si Primăria Constanța

15 Jun 2022 901

Fostul șef al Direcției Patrimoniu și Cadastru găsise în 2021 o soluție de relocare a bisericii "Izvorul Tămăduirii". Persoane din Primăria Constanța i-au cerut s-o facă uitată!

15 Jun 2022 5009

Sondaj Peste 2.000 de oameni au răspuns legat de desființarea „bisericii de pe trotuar“, Biserica Izvorul Tămăduirii

13 Jun 2022 1121

Sondaj de Opinie Credeți că ÎPS Teodosie va reuși să oprească demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii“, din Tomis Nord?

13 Jun 2022 1385

Constanța Zeci de persoane participă la slujba de liturghie la biserica Izvorul Tămăduirii. Ar putea fi ultima slujbă de duminică

12 Jun 2022 1123

ÎPS Teodosie – „Aici vor sta preoți de strajă. Vom sta zi și noapte”. Ce spune primarul despre demolare

11 Jun 2022 1325

Constanța Scandal și îmbrânceli la biserica „Izvorul Tămăduirii”, care urmează să fie demolată. Prezentă și Diana Șoșoacă. Ce se întâmplă (VIDEO)

10 Jun 2022 4207

LIVE Diana Șoșoacă, prezentă la Constanța, la biserica „Izvorul Tămădurii”, care urmează să fie demolată. „Ne vom lega în lanțuri lângă această biserică! Să vedem dacă ne omori pe toți“ (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 1893

Demolarea bisericii „Izvorul Tămădurii” Constanța ÎPS Teodosie. „Să fugă Satana de la domnul primar și de la doamna City Manager” (VIDEO)

10 Jun 2022 2054

ÎPS Teodosie „Mai degrabă mor eu, decât să moară biserica aceasta“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Jun 2022 2411

LIVE VIDEO+TEXT Zeci de preoți și credincioși participă la Sf. Liturghie susținută de ÎPS Teodosie la biserica din zona Macul Roșu din Constanța pentru care s-a decis demolarea (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Jun 2022 6516