Ultima oră! Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

IPS Teodosie, venind la instanță. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Decizia instanței este executorie de drept.
  • Hotărârea a fost pronunțată în urmă cu scurt timp de către judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA6, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.

Victorie în instanță, la Tribunalul Constanța, pentru Arhiepiscopia Tomisului, în procesul în care a cerut suspendarea executării hotărârii Consiliului Local Constanța prin care i s-a luat dreptul de administrare privind terenul din zona Casa de Cultură, din oraș!

Decizia a fost pronunțată în urmă cu scurt timp de către judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA6, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.

Se arată în minuta Hotărârii 473/2022 următoarele:
 

Admite cererea de chemare în judecată -având ca obiect suspendare executare act administrativ- formulată de reclamanta ARHIEPISCOPIA TOMISULUI în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANTA Dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 privind revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului-teren în suprafaţă de 1.734 m.p. situat în municipiul Constanţa, zona Casa de Cultură adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa, până la pronunţarea instanţei de fond.

Executorie de drept.

Admite cererea şi obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei totale de 2.995 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în 20 lei taxă judiciară de timbru şi 2.975 lei onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi 30.03.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.



Potrivit datelor oficiale, hotărârea Consiliului Local Constanța atacată în instanță de reprezentanții Arhiepiscopiei vizează „revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 mp situat în Municipiul Constanța, zona Casa de Cultură“.
 
Astfel, se arată în Articolul 1 al HCL contestat că „se aprobă revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului în suprafață de 1.734 mp situat în municipiul Constanța, zona Casa de Cultură, ce constituie domeniu privat al municipiului Constanța“.
 

Totodată, Articolul 2 prevede faptul că „imobilul prevăzut la art. 1 se va preda liber de sarcini, prin proces-verbal de predare-primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu al Arhiepiscopiei Tomisului, în termen de până la 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri“.
 
 Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru și opt abțineri.

 
Potrivit aceleiași hotărâri, terenul vizat este lipit de catedrala pe care Arhiepiscopia Tomisului o ridică în parcul de la Casa de Cultură.

În întreg acest context, rămâne de văzut dacă în cauză Consiliul Local Constanța va ataca în recurs această decizie a Tribunalului Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 497

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 495

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 689

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 532

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 496

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 553

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1454

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 592

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2222

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 495

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 606

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2821

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 719

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 558

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 624