Ultima oră Pelerinajul de Sfântul Andrei, respins de judecători

 
Magistrații Tribunalului Constanța au decis în această dimineață să respingă solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a se suspenda hotărârea CJSU Constanța ce interzicea accesul la pelerinajul de Sfântul Andrei pentru persoanele ce nu au domiciliul ori reşedința în apropierea peşterii Sf. Andrei, din județ.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
Iată deciza oficială
 
Declară nulă cererea de intervenție accesorie în interesul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa formulată de ASOCIAŢIA SOLIDARITATEA PENTRU LIBERTATEA DE CONŞTIINŢĂ, pentru lipsa semnăturii.
 
Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA AL JUDEŢULUI CONSTANŢA şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi.
 
Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a inspectorului şef al INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA AL JUDEŢULUI CONSTANŢA, invocată de reclamanţi.
 
Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a reprezentantului ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI şi excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant convenţional a avocaţilor Ivanovici-Şoşoacă Diana, Căcescu Gheorghe Gabriel şi Medeleanu Iulia-Adalmina, invocate de pârâtul INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA AL JUDEŢULUI CONSTANŢA.
 
Respinge, ca neîntemeiată, excepţia inadmisibilităţii acţiunii pentru lipsa parcurgerii procedurii prealabile, invocată de pârâţii COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CONSTANŢA, PREFECTURA JUDEŢULUI CONSTANŢA şi PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 - 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanâii ARHIEPISCOPIA TOMISULUI prin Arhiepiscopul Tomisului - ÎNALTPREASFINŢITUL TEODOSIE PETRESCU, COLCEAG FLORIAN, CHELARU MIRCIA, HORNEŢ IULIEAN, GLĂVAN DORU DINU PAVEL, COLCEAG DORINA-OLGA, IVANOVICI-ŞOŞOACĂ DIANA, CĂCESCU GHEORGHE GABRIEL, MEDELEANU IULIA-ADALMINA, UNGUREANU ADALMINA, ŞOŞOACĂ DUMITRU-SILVESTRU, DALE NICOLAE, DALE FLORENTINA, MANCE VASILE, MANCE RAMONA, NEAG LIANA, NEAG RAFILA, BUCUROIU CRISTIAN-NICOLAE şi BOTEZATU GRAŢIELA-GHEORGHINA în contradictoriu cu pârâ?ii COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CONSTANŢA, PREFECTURA JUDEŢULUI CONSTANŢA, PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA şi INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA A JUDEŢULUI CONSTANŢA.
 
Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 25.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pelerinaj la Peștera Sf. Andrei din județul Constanța. Programul activităților organizate cu această ocazie

29 Nov 2022 1930

Pelerinajul de Sfântul Andrei a strâns peste 5.000 de credincioși la Constanța (galerie foto+video)

01 Dec 2021 2155

Pelerinaj la Sfântul Andrei 2021 Autoturisme și autocare blocate pe DN3, în drum spre Mănăstirea Sfântul Apostul Andrei (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Nov 2021 2537

Pelerinaj la Sfântul Andrei 2021 Nu a lipsit credinciosul cu crucea în spate, până la Peșterea Sfântului Andrei, din județul Constanța (VIDEO)

30 Nov 2021 3368

LIVE Pelerinajul de Sfântul Andrei, în an doilea an de pandemie. Cozi kilometrice de mașini și mii de oameni (GALERIE FOTO +VIDEO)

30 Nov 2021 5584

Măsurile de ordine la pelerinajul de Sf. Andrei. Reguli pentru enoriași, tradiții pentru credincioși și zi liberă pentru bugetari

30 Nov 2021 1816

Turismul religios stopat de pandemie! La pelerinajul de Sf. Andrei se poate ajunge doar cu mașina personală

27 Nov 2021 2107

Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea pentru pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei!

13 Oct 2021 2787

Incidența crește! Pelerinajul la Sfântul Andrei, din nou în atenția judecătorilor din Constanța. Cine va decide soarta ceremoniei religioase

20 Sep 2021 2264

„Proceduri care se exclud reciproc“ De ce au refuzat judecătorii din Constanța pelerinajul de Sfântul Andrei

01 Jan 2021 2693

La Tribunalul Constanța Arhiepiscopia Tomisului, pledoarie pentru primirea creștinilor în biserici

03 Dec 2020 1637

Pelerinaj cu crucea în spate, până la Peșterea Sfântului Andrei, din județul Constanța

01 Dec 2020 6779

Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei se desfășoară în condiții speciale.Imagini de la fața locului(LIVE)

30 Nov 2020 7900

Imagini exclusive+video. Arhiepiscopul Tomisului verificat de filtrul organizat pentru pelerinajul de Sfântul Andrei

29 Nov 2020 7489

Prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa refuză invitația ÎPS Teodosie de a participa la pelerinaj

29 Nov 2020 2539