Ultraj la Tulcea, pedeapsă exemplară – aproape 12 ani de închisoare

 
 
 
  • În actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în iunie 2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent supraveghetor la Penitenciarul Tulcea a auzit de la o cameră de detenție mai multe bătăi în ușă, motiv pentru care s-a deplasat la acea cameră şi, deschizând uşa pentru a observa ce se întâmplă, a constatat că de cealaltă parte a gratiilor despărțitoare, deținutul a solicitat să fie lăsat să iasă din camera în care se găsea pentru a-și procura țigări de la alți deținuți.
  • Întrucât nu i s-a permis acest lucru, deținutul a început să îi adreseze injurii și amenințări agentului.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Un deținut al Penitenciarului Tulcea a fost condamnat la aproape 12 ani după ce amenințat un agent supraveghetor al Penitenciarului Tulcea! Sentința a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definirică.
 
Recent, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
 
Instanța a constatat că inculpatul a săvârşit infracţiunea de ultraj, pentru care s-a dispus condamnarea în prezenta cauză la data de 03.06.2018, în timp ce se afla în executarea pedepsei rezultante de 7 ani, 2 luni şi 1477 zile închisoare, pedeapsă în executarea căreia se află şi în prezent, aplicată Judecătoria Iaşi.
 
Magistrații au adaugat la pedeapsa de 10 luni închisoare aplicată în cauză, la pedeapsa de 7 ani, 2 luni şi 1457 zile închisoare în a cărei executare se află inculpatul, aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Iaşi, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de aproape 12 ani.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce a stabilit primul termen în apel pentru data de 23 noiembrie 2023.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în iunie 2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent supraveghetor la Penitenciarul Tulcea a auzit de la o cameră de detenție mai multe bătăi în ușă, motiv pentru care s-a deplasat la acea cameră şi, deschizând uşa pentru a observa ce se întâmplă, a constatat că de cealaltă parte a gratiilor despărțitoare, deținutul a solicitat să fie lăsat să iasă din camera în care se găsea pentru a-și procura țigări de la alți deținuți.

 
Întrucât nu i s-a permis acest lucru, deținutul a început să îi adreseze injurii și amenințări agentului.
 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța
Tineri surprinși în timp ce întrețineau raporturi sexuale într-o mașină parcată pe o stradă din cartierul Tomis Nord

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Tulcea percheziție la penitenciar Droguri de mare risc sub forma unor hârtii impregnate.

03 Apr 2024 511

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 734

Penitenciarul Poarta Albă și Penitenciarul Tulcea asigură servicii medicale deținuților (DOCUMENT)

07 Jan 2023 1824

Penitenciarul Tulcea cumpără legume de toamnă, mere și carcasă de porc degresată. Iată de la cine! (DOCUMENT)

10 Nov 2022 1152

Firma care a livrat ceai la plic Academiei de Poliție va furniza ulei rafinat și Penitenciarului Tulcea. Negociere fără publicare prealabilă (DOCUMENT)

27 Jul 2022 1707

Firma controlată de soția unui viceprimar din județul Brăila va livra Penitenciarului Tulcea ceapă galbenă uscată și morcovi (DOCUMENTE)

12 Jul 2022 1519

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat!

24 Jun 2022 2178

Un fost comisar de penitenciare din Tulcea, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

06 Apr 2022 3962

Percheziţii de amploare în șase județe, printre care și Tulcea. Persoanele introduceau droguri în penitenciare

03 Mar 2022 1960

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat

06 Jan 2022 2250

Un tânăr din Tulcea a crezut că a dat lovitura vieții sale după ce a furat un seif din Germania. Ce a făcut după ce l-a deschis

07 Dec 2021 2647

Final de proces în cazul ofițerului în cadrul Penitenciarului Tulcea, acuzat de luare de mită. Când va avea loc pronunțarea

04 Nov 2021 2531

Povestea din sala de judecată! Un tânăr din Tulcea, criminal în Spania, va fi transferat într-un penitenciar din România

30 Oct 2021 3070

Cinci ani cu executare pentru un fost comisar al Penitenciarului Tulcea. Apelul, în octombrie

17 Aug 2021 3071

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru mită. Începe procesul

22 May 2021 2483