Un afacerist din Tulcea, condamnat pentru abuz de încredere. Dosarul a ajuns la Constanța


Magistrații de la Judecătoria Tulcea au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat (Viorel G.) acuzat de infracţiunii abuz de încredere. Cel în cauză a primit pedeapsa de 12.000 lei amendă penală, echivalentul a 150 lei zile amendă. Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Noul termen în faza apelului a fost stabilit pentru data de 4 mai.
 
Din documentele aflate la dosarului cauzei reiese, potrivit rolii.ro, că la data de 19.02.2013 partea civilă a formulat plângere prealabilă prin care a solicitat tragerea răspundere penală a inculpatului, administrator al S.C. (...) SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de abuz de încredere, întrucât acesta ar fi refuzat restituirea a două autovehicule, marca Volkswagen , model Transporter, și Audi, model A3. Autovehiculele erau deținute de către inculpat în baza unor contracte care au fost reziliate ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale asumate de către acesta, cu privire la achitarea ratelor aferente celor două contracte.
 
Fiind audiat, inculpatul a declarat că, în calitate de administrator al S.C. (...) S.R.L., în anul 2008, a achiziționat în sistem leasing, o autoutilitară marca Volkswagen Transporter și un autoturism marca Audi A3, pentru care a achitat o parte a ratelor celor două contracte, însă, pe fondul crizei economice, a înregistrat dificultăți în ceea ce privește plata ratelor. În această împrejurare a luat legătura cu societatea de leasing pentru a preda autoutilitara și autoturismul însă reprezentanții firmei ar fi insistat să păstreze bunurile și să plătească ratele fără a ajunge la un consens în ceea ce privește sumele care trebuiau plătite pentru perioada cât a folosit cele două autovehicule.
 
Mai mult, inculpatul a mai declarat ca nu ar fi fost notificat oficial să predea cele două vehicule dar că, ulterior a fost contactat de un executor judecătoresc căruia i-a predat autoutilitara marca Volkswagen iar despre autoturismul marca Audi A3 a menționat ca a fost contactat de o firma de recuperări agreată de către societatea de leasing care i-a comunicat ca a ridicat acest vehicul din fața blocului unde locuiește.
 
Ulterior, fiind reaudiat în calitate de inculpat, bărbatul a recunoscut faptul că autoturismul marca Audi A3 1-a dat unei persoane necunoscute, pentru a se deplasa în Spania pentru demararea unor afaceri în domeniul transportului, respectiv pentru punerea în exploatare a camioanelor deținute de societatea inculpatului, dar care ulterior nu i-a mai restituit autoturismul și nici nu a mai putut fi contactat în vreun fel.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.
 
Citește și
 
„Automutilare“ sau „act decizional neinspirat“? De ce i-a dat dreptate Curtea de Apel Constanța tinerei aflate la un pas să piardă cariera în Poliție. Motivarea judecătorilor


Panică într-un lăcaș de cult din județul Tulcea Un bărbat a amenințat un preot cu o brichetă. Care a fost motivul

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un afacerist din Tulcea investește în municipiul Constanța Cornel Vlăsceanu a solicitat acord de mediu pentru un imobil cu trei etaje și hale pentru depozitare

17 Mar 2024 932

UPDATE. Investigație Recorder.ro IPS Teodosie, la masa discuțiilor cu un „afacerist“! Transcript (VIDEO)

22 Nov 2023 2490

Fostul director general al Termoelectrica Chișinău, afacerist cu acte-n regulă la Constanța!

04 Oct 2022 2664

Închisoare cu executare într-un dosar al DNA Constanța! Ce pedeapsă a primit un tulcean

12 May 2022 1295

Firma unui afacerist din Negreşti-Oaş a bifat un contract cu Sucursala Regională CF Constanţa (document)

30 Dec 2019 5068

Afacerist achitat pentru evaziune, cere 1.000.000 de euro statului, pentru prejudicierea imaginii și ruinarea business-ului

13 Oct 2016 9971

Businessman-ul, militarul şi subvenţiile din agricultură Afaceristul Victor Popa, scutit de ani de detenţie şi despăgubiri de Curtea de Apel Constanţa

15 Jun 2016 2689