Un alt polițist local din Constanța amenințat în Piața Tomis III. S-a lăsat cu o condamnare

  • Inculpatul are antecedente penale, a manifestat o atitudine nesinceră pe parcursul procesului penal, iar infracțiunea a fost comisă sub influența băuturilor alcoolice.

Un bărbat, de 39 de ani, din Constanța, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Decizia nu este definitivă, eacesta fiind contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

Prin rechizitoriul nr. 2939/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a fost trimis în judecată inculpatul A.I., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Prin actul de sesizare s-a reținut în esență că, inculpatul, în data de 28.03.2019 în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în piața Tomis 3 din municipiul Constanța, a amenințat-o verbal cu acte de violență fizică pe polițista locală G.L.I.

Conform rechizitoriului, în timpul unei acțiuni specifice, inculpatul cunoscând faptul că rudele sale, adică trei persoane de sex feminin depistate în aceeași zi, au fost conduse la sediul Poliției Locale pentru cercetări, a început să adreseze amenințări verbale la adresa polițistei locale, efectiv amenințările exprimate astfel: „O să îți sparg o sticlă în cap și cu cioburile o să te tai pe față ca să nu te mai recunoască nimeni“, conform rolii.ro.

Inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

De precizat că bărbatul are antecedente penale, a manifestat o atitudine nesinceră pe parcursul procesului penal, iar infracțiunea a fost comisă sub influența băuturilor alcoolice.
 

Polițist amenințat cu toporișca

Nu este primul polițist local amenințat în Piaţa Tomis III din Constanţa!

Într-un alt dosar, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis condamnare definitivă a unui alt inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, la pedeapsa de nouă luni de închisoare.

Instanța avut în vedere că cel în cauză mai are o condamnare (din 2017, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis), magistraţii au constatat că infracţiunea de ultraj este concurentă cu cea pentru care a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare. Pe cale de consecinţă, inculpatului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, trei luni. În final, i-a fost aplicată inculpatului pedeapsa de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Conform procurorilor, poliţistul local a fost ameninţat de inculpat cu o toporișcă în timpul unui control tematic pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de produse, iar inculpatul dorea să scape de controlul poliţiştilor.Citește și

Cum a învins o șoferiță din Constanța radarul în instanță! Judecătorii fac precizări importante

Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

Polițist local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră! Ce s-a decis ieri în instanță
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pedeapsă mai blândă pentru un bărbat care a amenințat o polițistă locală din Constanța

05 Jan 2021 1716

Un polițist din Tulcea, amenințat cu un ciob de sticlă și cu o țeavă metalică. Inculpatul a fost amendat

18 Nov 2020 510

Un polițist de la Arestul IPJ Constanța, amenințat

09 May 2020 1019

Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

28 Apr 2020 1849

România, în stare de urgență din cauza coronavirusului! Justiția din Constanța resimte primele efecte. Mai multe dosare penale, suspendate

19 Mar 2020 929

Pieţarul din Tomis III care a ameninţat cu toporişca un poliţist local, fără avocat în instanţă (document)

13 Jan 2020 1234

Polițist constănțean, amenințat de un șofer. Condamnare definitivă

20 Dec 2019 827

Poliţist local, ameninţat cu o toporişcă în Piaţa Tomis III din Constanţa

16 Nov 2019 2593

Constanţa. Închisoare cu executare pentru ameninţarea unui poliţist

19 Oct 2019 1104

Poliţist constănţean ameninţat cu decapitarea! „Îți tai capul! De mâna mea o să mori, chiar dacă iau mandat de 15 de închisoare!“

25 Sep 2019 1725

„Mai bine te omor decât să plătesc amenda“ Poliţist ameninţat ziua în amiaza mare

24 Aug 2019 1524

„Unde e toporul, să-l tai?!“ Poliţist ameninţat cu moartea în timpul unor percheziţii

19 Nov 2018 2138

Nici o zi de închisoare! Poliţist constănţean, lovit şi ameninţat cu moartea în timpul unei misiuni. Ce pedeapsă finală a primit inculpatul

27 Aug 2018 1902

Tentantivă de suicid la Tulcea. Un polițist l-a ajutat pe bărbat să rezolve situația care l-a împins către sinucidere

07 Aug 2018 1003

„O să te lovesc unde te doare mai tare, adică la copil“ Poliţist din Constanţa, ameninţat chiar în postul de Poliţie. Avem sentinţa finală!

19 Jun 2018 6876