Un bărbat de 36 de ani, din Bistrița Năsăud, arestat pentru trafic de carne vie



La data de 26 august 2020, urmare a unui număr de 3 percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Bistrița şi a comunei Livezile, judeţul Bistrița Năsăud, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani, informează autoritățile.

În fapt s-a reţinut că, în perioada iulie 2016 – martie 2020, inculpatul a recrutat, prin inducere în eroare, un număr 5 persoane vătămate, pe care le-a transportat în Germania şi le-a gazduit într-o locuinţă închiriată iar apoi le-a plasat în diferite localuri și cluburi de noapte, obținând peste 300.000 euro din practicarea prostituției de către victime.
De asemenea, în cursul lunii martie 2017, inculpatul a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani, în vederea practicării prostituției, prin promisiuni de angajare în străinătate, pentru îngrijirea unui copil, pe care ulterior a transportat-o în Germania şi a determinat-o să practice prostituția în favoarea sa.
Pentru a ascunde originea ilicită a unor sume de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate, în perioada 2016 – 2017, inculpatul a achiziționat autoturisme second-hand din Germania, mobilă second-hand sau alte articole de uz casnic, pe care le-a transportat în România, după care le-a comercializat.
În cursul acestei zile inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările în cauză se efectuează împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița Năsăud.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cultură de cannabis descoperită în extravilanul unei comune din județul Bistrița-Năsăud. Două persoane, reținute de DIICOT (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 847

Descinderi la persoane suspectate că ar fi introdus ilegal arme în România (GALERIE FOTO)

12 Sep 2023 748

Trafic de migranți în Bistrița-Năsăud. Recrutarea s-a realizat prin intermediul unor firme de plasare forță de muncă

25 Mar 2022 1384

DIICOT Cinci suspecți, reținuți pentru contrabandă. Ce alte acuzații li se mai aduc

14 Nov 2020 2075

DIICOT Inculpat reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu

05 Aug 2020 1300

DIICOT Bărbat, prins în flagrant în timp ce ridica un colet care conținea șase kilograme de cannabis

27 Jan 2020 2238

DIICOT Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

25 Jun 2019 2043

DIICOT. Membrii unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, reţinuţi (document)

08 Jun 2018 2952

Percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud

19 Jan 2016 1355