Un bărbat din Constanța, obligat să-i achite daune morale unei vecine! De la ce a pornit totul

  • Incidentul a pornit de la cățelul adolescentei, pe care aceasta îl plimba prin cartier și care ar fi lătrat la vecinul său.
  • Potrivit procurorilor, bărbatul „în jurul orelor 20:15 a agresat-o fizic pe minora (...), în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla pe (...) blocului, lovind-o în zona capului cu o găleată din material plastic, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale“.
  • Curtea de Apel Constanța a hotărât în mod definitiv ca bărbatul să achite daune morale de 1.000 de lei către tânăra implicată în incident și a decis să-i aplice acuzatului și un avertisment.
Magistrații Curții de Apel Constanța au închis definitiv dosarul în care un bărbat din Constanța a fost trimis în judecată de procurori pentru loviri sau alte violențe, în urma unei altercații cu o vecină de-a sa.
 
Potrivit actelor existente la dosarul cauzei, totul a pornit de la cățelul adolescentei, pe care aceasta îl plimba prin cartier și care ar fi lătrat la vecinul său.
 
Analizat în primă instanță de Judecătoria Constanța, cazul a ajuns la Curtea de Apel după ce tânăra și familia sa au fost nemulțumite de sentința primei instanțe.
 
Totuși, magistrații Secției penale a Curții de Apel au respins acțiunea acestora, astfel că sentința Judecătoriei Constanța a rămas definitivă.
 
Prin această hotărâre, judecătorii au renunțat la aplicarea pedepsei pentru loviri sau alte violențe în cazul bărbatul și au decis, în schimb, să îi aplice un avertisment. Totodată, omul a fost obligat să le achite vecinelor sale suma de 1.000 de lei, cu titlul de despăgubiri civile, reprezentând daune morale.
 

Îi era frică de câine

 
După cum arătam în edițiile anterioare, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru loviri sau alte violențe, după ce ar fi lovit-o cu o găleată de plastic pe o adolescentă din cartier, care își plimba câinele. Motivul, așa cum se desprinde din rechizitoriu, ar fi că patrupedul ar fi lătrat la el.
 
În replică, bărbatul a susținut că îi era frică de câine și că ar fi fost agresat, la rândul său, de fata care avea patrupedul și de mama acesteia.
 
Faptele, s-au produs într-un cartier din Constanța, în 2015, însă cazul a fost soluționat definitiv abia de curând de Curtea de Apel Constanța, fiind înregistrat sub indicativul 5257/212/2020.
 

Inculpatul, N.V., a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de lovire sau alte violențe.
 
Potrivit procurilor, într-o seară de la începutul lui octombrie, în 2015, „în jurul orelor 20:15 a agresat-o fizic pe minora (...), în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla pe (...) blocului, lovind-o în zona capului cu o găleată din material plastic, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale“.

 
La instanță, adolescenta a declarat că, în seara respectiv, se afla în parcarea de lângă blocul unde locuiește, fiind însoțită de mama sa și de câinele său, un bichon maltez.
 

Lovitură la nivelul feței, aplicată de mamă

 
„Câinele a început să latre la numitul (...), fară a alerga înspre acesta. (...) avea în mână o găleată de plastic, iar după ce a aruncat conținutul la pubela de gunoi, a aruncat cu găleata înspre câine. Indignată de reacția acestuia, persoana vătămată 1-a întrebat de ce a procedat așa. La un moment dat, în timp ce persoana vătămată se îndrepta spre scara blocului, numitul (...) a lovit-o cu găleata la nivelul capului, aceasta spărgându-se fiind din material plastic. Deoarece mama persoanei vătămate se afla la aproximativ un metru în spatele acesteia, l-a împins pe (...), aplicându-i acestuia din urmă o lovitură la nivelul feței, în mână având cheile de la autoturism. Numita (...) a apelat serviciul de urgență 112“, se arată în Hotărârea nr. 1275/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex.
La rândul său, și bărbatul acuzat a fost audiat în cauză.
 
Potrivit Hotărârii 1275/2020, acesta „a recunoscut că a lovit-o pe numita (...), prezentând însă o versiune proprie a sitației de fapt“.
 
„ Astfel, acesta a declarat că în data de (...).10.2015, în jurul orelor 20:00, s-a deplasat la ghena de gunoi pentru a arunca gunoiul. În timp ce se deplasa înspre scara blocului unde locuiește, din spate a auzit un lătrat de câine. Când s-a întors, a observat un câine de culoare albă, de talie mică, lătrând și îndreptându-se către picioarele sale. De teamă, pentru că în trecut a mai fost mușcat de un câine, a încercat să îl alunge, însă pentru că acesta lătra, a aruncat cu găleata cumva în lateral, pentru a-l speria și a-l îndepărta“, potrivit www.rolii.ro.
 

A reușit să recupereze găleata

 
 „A reușit să își recupereze de pe sol găleata, iar lângă el au venit două persoane de sex femeiesc care i-au aplicat mai multe lovituri la nivelul capului, simțind că la nivelul sprâncenei ochiului stâng îi curge sânge. Speriat fiind, pentru că acele femei îl îmbrânceau și îi adresau cuvinte jignitoare, a ridicat găleata din plastic pe care o avea în mână și a lovit pentru a se apăra. Găleata s-a spart dar suspectul nu a realizat în ce anume a lovit deoarece ochiul stâng îi sângera iar afară se întunecase. (...) declară faptul că a rămas până la venirea lucrătorilor poliție. In finalul declarației, menționează că una dintre cele două femei a sunat o persoană, ulterior la locul faptei venind un bărbat care i-a aplicat două lovituri cu pumnul la nivelul capului. ulterior,suspectul a aflat că cele două femei sunt mamă și fiică, iar acel bărbat care 1-a agresat este concubinul mamei“, se mai arată în actele instanței.
 
În cele din urmă, după deliberări, magistrații Judecătoriei Constanța au decis să renunțe la aplicarea pedepsei față de bărbat și i-a aplicat, în schimb, un avertisment, care îi va fi comunicat la rămânerea definitivă a hotărârii.
 
De asemenea, omul a fost obligat să achite daune morale în valoare de 1.000 de lei către adolescenta rănită.
 
În urma deciziei Curții de Apel Constanța de a respinge apelul declarat de tânără și de familia sa, hotărârea Judecătoriei Constanța a rămas definitivă.
 
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Milionarul Virgil Călina, protagonist într-un proces civil, la Judecătoria Constanța. Despre ce este vorba
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.