Justitie

Un bărbat violent a muşcat de deget un poliţist, în localitatea Ovidiu din Constanţa. Ce s-a întâmplat

Pe data de 30 mai, pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a aflat soluţionarea cauzei penale privindu-l pe inculpatul M.O., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. şi ped. de art.257 NCP, şi a infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de 371 C.pen. cu aplic. art. 38 C.pen.
 
La data de 2.05.2016, în jurul orei 16.20, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe o stradă din Ovidiu, numitul M. O. are un comportament deviant, provocând scandal.
 
Deplasându-se la faţa locului, patrula de poliţie, formată din agent-şef adjunct de poliţie D. A. şi agentul de poliţie locală U. A., l-a identificat pe M. O., care se afla în faţa magazinului mixt SC R. SRL. Acesta era într-o stare vădită de iritare, spunea lucruri fără sens şi adresa cuvinte şi expresii jignitoare trecătorilor de pe stradă. La vederea echipajului de poliţie, comportamentul deviant al acestuia s-a acutizat, devenind recalcitrant. Agentul-şef adjunct de poliţie D. A. i-a solicitat să-i însoţească la sediul poliţiei oraşului Ovidiu, însă acesta nu s-a conformat, rostind în continuare cuvinte jignitoare.
 
În aceste circumstanţe, lucrătorii de poliţie au procedat la imobilizarea bărbatului, dorindu-se încătuşarea pentru ca suspectul să poată fi condus la sediul poliţiei. Activitatea de imobilizare a inculpatului s-a dovedit a fi foarte dificilă, având în vedere că inculpatul M. O. a devenit violent. Astfel, a fost necesară intervenţia persoanelor prezente la faţa locului pentru a se putea combate rezistenţa pe care acesta o opunea.
 
La un moment dat, încercând să scape, inculpatul a muşcat-o violent pe persoana vătămată D. A. de unul dintre degetele de la mâna stângă, moment în care acesta s-a ridicat în picioare, iar inculpatul M. O. a reuşit să se ridice din poziţia culcat, rămânându-i ataşate cătuşele de una dintre mâini.
 
Cei doi lucrători de poliţie au încercat să poartă o discuţie calmă cu M. O., dar acesta a ameninţat că sparge geamurile de la magazinul din preajmă, iar în momentul când acesta a vrut să pună în aplicare această hotărâre, ducându-se hotărât către unul dintre geamuri cu intenţia de a-l sparge, au încercat să îl imobilizeze. În încercarea celor doi lucrători de poliţie de a-i monta cătuşele, după ce în prealabil se reuşise aducerea mâini stângi la spate, punându-i-se una dintre cătuşe, în timp ce i se imobiliza şi mâna dreaptă, M. O. a încercat să o muşte pe persoana vătămată de pulpa piciorului stâng, moment în care, după ce a fost evitată prima muşcătură, M. O. a reuşit să îi prindă degetul mijlociu al mâini stângi în încleştarea puternică a dinţilor. În acest timp, în încercarea de a-l linişti, persoana vătămată D. A. a solicitat tuturor persoanelor aflate în apropiere să se îndepărteze deoarece durerile provocate de muşcătură erau din ce în ce mai mari, iar M. O. se simţea agitat de prezenţa persoanelor din zonă.
 
În acest timp, colegul său, U. A., a apelat dispeceratul Poliţiei Locale Ovidiu, cerând sprijin acestora. După aproximativ două minute, o persoană necunoscută de sex masculin a venit din interiorul magazinului cu un sifon pe care l-a îndreptat spre gura numitului M. O., fapt ce l-a determinat să slăbească încleştarea dinţilor, reuşind să scoată degetul din gura acestuia. În continuare, persoana vătămată a declarat că M. O. s-a îndreptat către autospeciala de poliţie cu care au venit la faţa locului, lovind cu pumnul geamul de la portiera faţă stângă şi parbrizul, acestea spărgându-se. Imediat după distrugerile făcute la autospeciala poliţiei, M. O. a fugit. Persoana vătămată a menţionat că a fost preluată de un echipaj SMURD şi condusă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, la data de 9.05.2016, în prezenţa avocatului din oficiu, av. C. M. din cadrul Baroului Constanţa, numitul M. O. a arătat că este capabil să dea o declaraţie, însă e sub efectul tratamentului medical, deoarece a fost externat de la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare.
 
Instanţa îl condamnă pe inculpatul M. O. la pedeapsa de 9 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b) cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, pe care o sporeşte cu 4 luni şi 10 zile de închisoare, reprezentând 1/3 din celelalte pedepse, iar în final inculpatul M. O. execută pedeapsa de un an, patru luni şi zece zile de închisoare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansare de carte la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Ce volume sunt lansate

24 Jun 2019 141

FC Viitorul susţine amicalul cu Cernomore Varna la Ovidiu. Astăzi, echipa lui Hagi are programate două meciuri (galerie foto)

24 Jun 2019 692

Graţie şi splendoare Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în premieră în oraşul Ovidiu, pe scena amenajată pe lacul Siutghiol (galerie foto)

24 Jun 2019 643

Incendiu la o vilă, în Piața Ovidiu din Constanța

23 Jun 2019 2008

Festivalul Miturile Cetăţii, ziua a patra. Ce spectacole puteţi vedea astăzi

23 Jun 2019 494

Atenție șoferii! Plouă torențial pe Autostrada Soarelui și pe A4 Ovidiu-Agigea

22 Jun 2019 1905

Cod portocaliu de vreme severă în județul Constanța. Mai multe localități vizate de atenționarea meteo

22 Jun 2019 12882

Comunicat de presă Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța angajează inspector. Nu este necesară experiența

22 Jun 2019 701

În Liga Old-Boys, Voinţa FCS Old-Boys 2017 Săcele a învins cu scor fluviu Litoral Corbu (galerie foto)

22 Jun 2019 787

Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă Oraşul Ovidiu, administrat de un primar liberal, modernizat cu fonduri europene

22 Jun 2019 802

Atenție șoferi! Circulația autovehiculelor este restricționată pe strada Arhiepiscopiei din Constanța. Au loc filmările unui serial

21 Jun 2019 680

Comunicat de presă Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu. Condiții de participare

20 Jun 2019 813

Amânare în dosarul privind Regulamentul de acces în zona Peninsulară

20 Jun 2019 1185

UPDATE Cutremure consecutive în Marea Neagră, aproape de litoralul românesc!

18 Jun 2019 2369

Poliția Locală Constanța Sute de sancțiuni, aplicate în minivacanța de Rusalii (galerie foto)

18 Jun 2019 963