Justitie

Un bărbat violent a muşcat de deget un poliţist, în localitatea Ovidiu din Constanţa. Ce s-a întâmplat

Pe data de 30 mai, pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a aflat soluţionarea cauzei penale privindu-l pe inculpatul M.O., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prev. şi ped. de art.257 NCP, şi a infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de 371 C.pen. cu aplic. art. 38 C.pen.
 
La data de 2.05.2016, în jurul orei 16.20, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe o stradă din Ovidiu, numitul M. O. are un comportament deviant, provocând scandal.
 
Deplasându-se la faţa locului, patrula de poliţie, formată din agent-şef adjunct de poliţie D. A. şi agentul de poliţie locală U. A., l-a identificat pe M. O., care se afla în faţa magazinului mixt SC R. SRL. Acesta era într-o stare vădită de iritare, spunea lucruri fără sens şi adresa cuvinte şi expresii jignitoare trecătorilor de pe stradă. La vederea echipajului de poliţie, comportamentul deviant al acestuia s-a acutizat, devenind recalcitrant. Agentul-şef adjunct de poliţie D. A. i-a solicitat să-i însoţească la sediul poliţiei oraşului Ovidiu, însă acesta nu s-a conformat, rostind în continuare cuvinte jignitoare.
 
În aceste circumstanţe, lucrătorii de poliţie au procedat la imobilizarea bărbatului, dorindu-se încătuşarea pentru ca suspectul să poată fi condus la sediul poliţiei. Activitatea de imobilizare a inculpatului s-a dovedit a fi foarte dificilă, având în vedere că inculpatul M. O. a devenit violent. Astfel, a fost necesară intervenţia persoanelor prezente la faţa locului pentru a se putea combate rezistenţa pe care acesta o opunea.
 
La un moment dat, încercând să scape, inculpatul a muşcat-o violent pe persoana vătămată D. A. de unul dintre degetele de la mâna stângă, moment în care acesta s-a ridicat în picioare, iar inculpatul M. O. a reuşit să se ridice din poziţia culcat, rămânându-i ataşate cătuşele de una dintre mâini.
 
Cei doi lucrători de poliţie au încercat să poartă o discuţie calmă cu M. O., dar acesta a ameninţat că sparge geamurile de la magazinul din preajmă, iar în momentul când acesta a vrut să pună în aplicare această hotărâre, ducându-se hotărât către unul dintre geamuri cu intenţia de a-l sparge, au încercat să îl imobilizeze. În încercarea celor doi lucrători de poliţie de a-i monta cătuşele, după ce în prealabil se reuşise aducerea mâini stângi la spate, punându-i-se una dintre cătuşe, în timp ce i se imobiliza şi mâna dreaptă, M. O. a încercat să o muşte pe persoana vătămată de pulpa piciorului stâng, moment în care, după ce a fost evitată prima muşcătură, M. O. a reuşit să îi prindă degetul mijlociu al mâini stângi în încleştarea puternică a dinţilor. În acest timp, în încercarea de a-l linişti, persoana vătămată D. A. a solicitat tuturor persoanelor aflate în apropiere să se îndepărteze deoarece durerile provocate de muşcătură erau din ce în ce mai mari, iar M. O. se simţea agitat de prezenţa persoanelor din zonă.
 
În acest timp, colegul său, U. A., a apelat dispeceratul Poliţiei Locale Ovidiu, cerând sprijin acestora. După aproximativ două minute, o persoană necunoscută de sex masculin a venit din interiorul magazinului cu un sifon pe care l-a îndreptat spre gura numitului M. O., fapt ce l-a determinat să slăbească încleştarea dinţilor, reuşind să scoată degetul din gura acestuia. În continuare, persoana vătămată a declarat că M. O. s-a îndreptat către autospeciala de poliţie cu care au venit la faţa locului, lovind cu pumnul geamul de la portiera faţă stângă şi parbrizul, acestea spărgându-se. Imediat după distrugerile făcute la autospeciala poliţiei, M. O. a fugit. Persoana vătămată a menţionat că a fost preluată de un echipaj SMURD şi condusă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, la data de 9.05.2016, în prezenţa avocatului din oficiu, av. C. M. din cadrul Baroului Constanţa, numitul M. O. a arătat că este capabil să dea o declaraţie, însă e sub efectul tratamentului medical, deoarece a fost externat de la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare.
 
Instanţa îl condamnă pe inculpatul M. O. la pedeapsa de 9 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b) cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, pe care o sporeşte cu 4 luni şi 10 zile de închisoare, reprezentând 1/3 din celelalte pedepse, iar în final inculpatul M. O. execută pedeapsa de un an, patru luni şi zece zile de închisoare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier grav pe Autostrada A 4. Două auto implicate. Două victime

20 Sep 2019 1431

Accident mortal pe DN 2A. O tânără şoferiţă, salvată de la închisoare de Curtea de Apel Constanţa

20 Sep 2019 403

Un constănţean, în Consiliul de Administraţie al Bank Leumi România SRL

20 Sep 2019 482

Dosarul privind Regulamentul de acces în zona peninsulară, amânat pentru 3 octombrie

20 Sep 2019 605

Dosarul privind Regulamentul de acces în zona Peninsulară a fost amânat!

19 Sep 2019 428

Biletele de intrare la meciul FC Viitorul - Poli Iaşi se pot achiziţiona de joi

19 Sep 2019 343

Ferma Nazarcea, oferită Arhiepiscopiei Tomisului, în faliment. Se concepe o nouă strategie de valorificare a bunurilor

19 Sep 2019 293

„Un meci fantastic“ În primele opt partide, Gaz Metan primise numai şase goluri. Într-una singură apoi, FC Viitorul i-a marcat patru! (galerie foto)

18 Sep 2019 371

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o ambulanţă (galerie foto)

18 Sep 2019 457

FC Viitorul a trecut cu 4-1 de Gaz Metan Mediaș, singura echipă ce era neînvinsă în Liga 1!

16 Sep 2019 551

Jandarmii vor asigura ordinea la meciul de fotbal dintre echipele FC Viitorul şi Gaz Metan Mediaş

16 Sep 2019 455

Sondaj de opinie 65% dintre respondenţi cred că FC Viitorul îi va administra prima înfrângere stagională echipei Gaz Metan Mediaş

16 Sep 2019 204

Acces la un act educaţional de calitate Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru construirea unei creşe cu program prelungit (document)

16 Sep 2019 508

Accident rutier cu o victimă, în Ovidiu

15 Sep 2019 1057

FC Viitorul - Gaz Metan Mediaş, luni, la Ovidiu Steliano Filip - „Ne aşteaptă un meci dificil, dar sperăm să câştigăm“

15 Sep 2019 613