Un constănţean a sunat la 112 să anunţe că îşi va ucide soţia. Ce s-a întâmplat apoi


Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au avut în lucru, pe data de 9 iulie, dosarul prin care o femeie cere ordin de protecţie împotriva partenerului de viaţă, pe motiv că acesta a încercat să o omoare. Pe rolul instanţei s-a aflat, aşadar, judecarea cauzei Minori şi familie privindu-i pe reclamantul T. F. şi pe pârâtul T. G., având ca obiect ordin de protecţie.
 
Reclamanta a povestit că pe 5 iulie a avut loc un conflict, pe fondul unor altercaţii anterioare. Anterior acestui eveniment a fost plecată din imobil de teama pârâtului şi a revenit ca urmare promisiunilor acestuia că nu se va mai atinge de ea şi că se va lăsa de băutură, întrucât pe fondul consumului de alcool acesta devine violent. În imobil trăieşte şi băiatul celor doi, care este bolnav şi trebuie operat la coloană. Mai au un băiat care este plecat la muncă în străinătate. Reclamanta solicită admiterea ordinului de protecţie atât pentru ea, cât şi pentru fiul său, evacuarea pârâtului din locuinţa familiei, obligarea acestuia la a păstra o distanţa minimă de 200 m faţă de ea şi fiul său, solicită a i se interzice pârâtului să-i contacteze inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.
 
În motivare s-a arătat că în seara zilei de 5.07.2019 în jurul orei 22.00, pârâtul - soţul reclamantei, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să îi reproşeze că vrea să îi ia banii primiţi de la casa din Mereni şi vrea să îl părăsească. Pârâtul a devenit agresiv, a ameninţat-o pe reclamantă că o omoară şi apoi se sinucide şi el, a înşirat pe jos banii şi a pus-o pe reclamantă să adune banii de pe jos sub ameninţarea unui ciocan. Ulterior, pârâtul a sunat la serviciul de urgenţă 112 pentru a anunța că îşi va omorî soţia în următoarele 5 minute.
 
Prin urmare, faţă de probele administrate în cauză, instanţa a decis că se impune asigurarea unui climat de linişte pentru ca reclamanta să îşi poată desfăşura în bune condiţii existenţa, fapt ce se poate realiza prin evacuarea pârâtului din locuinţă, precum şi prin obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de reclamantă, precum şi faţă de locuinţa lor. Astfel, convieţuirea părţilor în aceeaşi locuinţă este de natură a crea starea de teamă şi de pericol pentru reclamantă.
 
Totodată, dată fiind agresivitatea pârâtului, se impune a i se interzice acestuia orice contact, telefonic, prin corespondenţă, sau în alt mod, cu reclamanta, pentru a se preîntâmpina declanşarea unor posibile conflicte viitoare.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

28 Mar 2024 277

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 535

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1852

Justiție Constanța Procesul dintre AFI SRL și Olgun Expres SRL a ajuns la Judecătoria Constanța

23 Mar 2024 533

COMCM SA, amendată de Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale Gina Ghiață – „Societatea a fost sanționată în urma unui control!“

21 Mar 2024 814

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

Dosarul tragediei de la 2 Mai Avocatul din oficiu al lui Vlad Matei Pascu, explicații pe înțelesul tuturor despre cererea de strămutare

20 Mar 2024 1526

Iată „noul val“ al judecătorilor și procurorilor din România! Judecătoria Constanța, fruntașă la posturi libere pregătite pentru noii magistrați (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 1307

Magistrații de la Tribunalul Constanța și-au declinat competența într-un dosar în care AFI SRL este reclamantă! Despre ce este vorba?

14 Mar 2024 540

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1034

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1144

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 845

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 714

Justiție Constanța O nouă tentativă de a salva Biserica Izvorul Tămăduirii de la Macul Roșu

10 Mar 2024 857

Constanța Bărbat suspectat că și-ar fi agresat fosta soție! Individul a distrus și brățara electronică de monitorizare

09 Mar 2024 747