Un constănţean ar fi plănuit asasinarea cu gaz sarin a trei bărbaţi. A fost condamnat definitiv pentru şantaj

Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea definitivă a unui bărbat, de 55 de ani, din Constanţa, la doi ani de închisoare cu executare, pentru şantaj.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În actul de sesizare a instanţei, magistraţii arată că  inculpatul ar fi pus la punct şi prezentat unei persoane (femeie) ca fiind adevărat un plan privind asasinarea la comandă a trei persoane prin intermediul unei substanţe toxice bazate pe gaz sarin. Victimele ar fi trebuit să fie soţul femeii, precum şi alte două rude ale acestuia, iar gazul ar fi trebuit să fie introdus în sistemul de ventilaţie al maşinilor folosite de victime. 
 
Procurorii mai arată că inculpatul a stabilit ca femeia să achite pentru aceste servicii suma de 4.500 de euro, pentru achiziţia gazului sarin, procedură care ar fi urmat să se deruleze prin intermediul unui grupări criminale.
 
„Observând că inculpatul nu renunţă la planul său, mai mult chiar, apelează telefonic mai multe persoane pentru procurarea gazului sarin, femeia i-a comunicat bărbatului că nu îi va da niciun ban şi că trebuie să renunţe la plan“, conform oamenilor legii. În acel moment, inculpatul a început să-i adreseze persoanei vătămate ameninţări cu moartea, context în care femeia s-a adresat organelor de anchetă.
 
Ulterior, inculpatul a recunoscut şi le-a spus procurorilor că în ceea ce priveşte planul de asasinare la comandă a celor persoane prin intermediul unei substanţe toxice bazate pe gaz sarin totul a fost o poveste inventată de el.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii exclusive din dosar Un constănţean ar fi plănuit asasinarea cu gaz sarin a trei bărbaţi. Cum s-a terminat totul

11 Jan 2019 1988