Justitie

Un cunoscut afacerist a fost audiat ieri în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat în lipsă

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, în prezent aflat în Madagascar, a fost arestat preventiv în lipsă. În cauză, Radu Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Pentru termenul de ieri au fost programaţi pentru audiere patru martori, respectiv: Virginia Uzun - director executiv în cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe Constanţa, Petrică Munteanu - fost director al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa şi Florian Walter, patronul firmei de salubrizare Romprest şi finanţatorul echipelor de fotbal din Ploieşti şi Cluj. Liliana Voicu - contabila societăţilor Conpress Group SRL, SC Soti Cable Neptun şi Tutun Ziare SRL nu s-a prezentat la termenul de ieri. Noul termen a fost audiat stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
Reamintim că fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - dosar soluţionat în primă instanţă. Urmează decizia ÎCCJ, care va fi definitivă.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei (în aprilie 2015) alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. La termenul din data de 19 decembrie 2017, instanţa a dispus amânarea cauzei la data de 30 ianuarie „pentru imposibilitatea obiectivă de prezentare a inculpatului Mazăre şi a apărătorilor aleşi“. Aici, Radu Mazăre este suspectat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată în decembrie 2015.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În cauză, Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni).
 
Citeşte şi: 
 
Martorii lui Mazăre! Oameni de afaceri şi şefi din Primăria Constanţa! Cine va fi audiat de şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Justiţiei sesizează autorităţile din Madagascar cu două cereri în cazul lui Radu Mazăre

05 Aug 2019 1218

Ministerul Justiţiei va sesiza autorităţile din Madagascar, la cererea procurorilor DNA Constanţa

03 Aug 2019 760

DNA Constanţa sesizează autorităţile din Madagascar în cazul lui Radu Mazăre! Care este motivul

01 Aug 2019 3380

ÎCCJ sesizează Ministerul Justiţiei în cazul Radu Mazăre. Este vizat dosarul locuinţelor sociale!

25 Jun 2019 909

Fostul primar Radu Mazăre susține că a fost adus cu forţa în România, fiind ameninţat de un procuror şi un poliţist din Madagascar

24 Jun 2019 8246

Cu cine se ceartă Radu Mazăre în celulă și de ce. Cum era la pușcărie în Madagascar și cum e la Rahova

31 May 2019 3208

Dezvăluiri despre Radu Mazăre. Ce au declarat fiul și mama fostului edil despre situația acestuia

22 May 2019 635

Radu Mazăre, în arest. A fost la ÎCCJ, la o zi după aducerea sa în ţară. Ce urmează să se întâmple cu fostul primar din Constanţa

22 May 2019 760

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre extrădarea fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, din Madagascar

21 May 2019 912

IGPR Radu Mazăre se află în custodia Poliției Române

20 May 2019 1931

Fostul primar Radu Mazăre este adus în această seară în România. Ce se va întâmpla cu el

20 May 2019 1994

Extrădat din Madagascar La ce oră va ajunge luni în România fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre

19 May 2019 5391

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 2007

Precizările IGPR privind evadarea lui Radu Mazăre din închisoarea din Madagascar

17 May 2019 29928

Oficial de la IGPR Radu Mazăre ajunge în ţară pe 20 mai

15 May 2019 1296