Un cunoscut afacerist a fost audiat ieri în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat în lipsă

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, în prezent aflat în Madagascar, a fost arestat preventiv în lipsă. În cauză, Radu Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Pentru termenul de ieri au fost programaţi pentru audiere patru martori, respectiv: Virginia Uzun - director executiv în cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe Constanţa, Petrică Munteanu - fost director al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa şi Florian Walter, patronul firmei de salubrizare Romprest şi finanţatorul echipelor de fotbal din Ploieşti şi Cluj. Liliana Voicu - contabila societăţilor Conpress Group SRL, SC Soti Cable Neptun şi Tutun Ziare SRL nu s-a prezentat la termenul de ieri. Noul termen a fost audiat stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
Reamintim că fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - dosar soluţionat în primă instanţă. Urmează decizia ÎCCJ, care va fi definitivă.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei (în aprilie 2015) alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. La termenul din data de 19 decembrie 2017, instanţa a dispus amânarea cauzei la data de 30 ianuarie „pentru imposibilitatea obiectivă de prezentare a inculpatului Mazăre şi a apărătorilor aleşi“. Aici, Radu Mazăre este suspectat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată în decembrie 2015.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În cauză, Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni).
 

Citeşte şi: 
 
Martorii lui Mazăre! Oameni de afaceri şi şefi din Primăria Constanţa! Cine va fi audiat de şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, clasare de la Andrei Bodean, șeful DNA Constanța! Marcela Enache, fostul secretar al municipiului, trimisă în judecată

10 Mar 2023 9533

Surse DNA Constanța a retras dispoziția de trimitere în judecată a lui Radu Mazăre, în dosarul terenurilor vândute „la prețuri diminuate“

22 Sep 2022 2274

Judecătorii s-au retras pentru deliberare! Urmează pronunțarea într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre!

21 Sep 2022 1630

Dosarul campusului social Radu Mazăre, scăpat de proces. Fratele său, Alexandru, trei ani de detenție. Avem motivarea judecătorilor (DOCUMENT)

28 May 2022 2840

Hotelul lui Mazăre, din Madagascar, în top 10 Destinații de lux din zonă

04 Dec 2021 4345

28 septembrie 2021, ziua în care Radu Mazăre s-ar putea întoarce în Madagascar. Cine va lua decizia finală

17 Aug 2021 5400

Radu Mazăre insistă să fie pus în libertate și transferat în Madagascar! Cine va lua decizia finală

15 Jul 2021 2551

Trei judecători de la Curtea Supremă au făcut cereri de apărare a independenţei autorităţii. Legături cu Constanța

29 Jun 2021 1963

Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar! Ce răspuns a primit fostul edil al Constanței

28 Jun 2021 2123

„Completul negru“ Ce l-a făcut pe Mazăre să se răzgândească, la Curtea Supremă

17 Apr 2021 3323

Mazăre cere azi Curții Supreme să-l lase în Madagascar!

15 Apr 2021 2027

Pledoarie fără succes Ce le-a spus Mazăre judecătorilor pentru a-i convinge să-l trimită în Madagascar

29 Mar 2021 2608

Radu Mazăre, pastilă amară la Curtea de Apel București

06 Mar 2021 1958

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă, peste câteva zile, de un fost judecător din Constanța!

23 Feb 2021 4652

Radu Mazăre cere să fie reluată procedura de extrădare! Cine va judeca solicitarea fostului primar al Constanței

16 Jan 2021 2121