Un cuplu din Constanţa a ajuns în instanţă, în urma certurilor. Ce făcea bărbatul de a speriat-o pe femeie

Un cuplu din Constanţa a ajuns în instanţă din cauza certurilor. Chiar dacă Judecătoria Constanţa a decis să respingă cererea formulată de către reclamantă, în data de 4 aprilie 2019, femeia a declarat în instanţă că este speriată de comportamentul partenerului de viaţă.
 
Pârâtul este o persoană violentă, mai ales când consumă băuturi alcoolice. În data de 30 martie 2019, m-a împins când aveam şi copilul în braţe şi mi-a apărut o vânătaie pe mână. Este adevărat că pe 2 aprilie 2019 ne-am întâlnit dimineaţă, pentru că m-a sunat şi mi-a spus ca vrea să îi dea ceva copilului. Când ne-am întâlnit, nu am stat mult împreună, şi-a sărutat copilul de două ori şi gata. În data de 30 martie 2019 am plecat de acasă la mătuşa mea, iar de atunci, pârâtul m-a mai sunat şi am mai vorbit la telefon, cerându-mi să ne împăcăm, însă eu i-am răspuns ca nu vreau să ne mai împăcăm. Sunt speriată de pârât pentru că pe 2 aprilie 2019 m-a sunat şi mi-a spus, odată cu mama lui, că daca plec cu băiatul, nu îl va mai recunoaşte.
 
Am mai fost plecată de acasă, însă nu am formulat plângere, deoarece pârâtul a început să se taie pe mâini şi să mănânce pahare sparte. Asta s-a întâmplat când copilul avea 4 luni şi mi-a spus că nu mă va lăsa să trăiesc liniştită dacă plec. Pârâtul a mai exercitat acte de violenţă asupra mea şi anul trecut, când m-a împins.
 
Pârâtul creează asupra mea şi asupra copilului o stare de temere. Atunci când s-a tăiat pe mâini, a venit la mine împreuna cu mama lui şi o verişoară, să îmi ceară copilul, însă eu nu le-am dat copilul deoarece acesta este speriat de reacţiile pârâtului şi tresare în somn. Atunci când m-a lovit, locuiam împreună şi a făcut-o de faţă cu copilul. Eu cred că în continuare pârâtul îmi poate face rău, chiar dacă nu mai locuim împreună, deşi nu s-a întâmplat până acum să îmi facă rău în afara locuinţei noastre comune. Îmi este teamă de pârât deoarece mi-a zis că dacă fac cerere la Tribunal pentru copil sau pentru pensie de întreţinere, nu o să mă lase în pace”, a declarat femeia, conform rolii.ro.
 
Reclamanta a solicitat admiterea cererii şi emiterea ordinului de protecţie prin care pârâtul să fie obligat sa păstreze o distanţă de 100 m faţă de ea şi faţă de copil. Faţă de situaţia de fapt reţinută, instanţa a apreciat că în cauză nu există stare de pericol pentru viaţa şi/sau integritatea fizică sau psihică a reclamantei. Reclamanta şi martorul audiat în cauză au relatat alte două incidente, unul în care pârâtul a fugit după reclamantă ameninţând că o omoară şi unul în care, pentru a o împiedica pe să plece cu minorul, s-a tăiat pe braţ. Aceste incidente însă au avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, iar din declaraţia martorului şi susţinerile reclamantei a rezultat că pârâtul nu a fost violent cu reclamanta în perioadele în care au mai fost despărţiţi.
 
Pentru aceste considerente, instanţa a respins cererea de emitere a ordinului de protecţie, ca neîntemeiată.
 
 
 
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1165

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 316

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 558

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 620

Firma Black Sea Euro Investments SRL, oligată de judecătorii să achite 400 de lei Spitalului Militar de Urgență din Constanța

07 Apr 2024 633

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 630

PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor a ajuns pe masa Curții de Apel Constanța!

04 Apr 2024 616

Judecătorii au anulat cererea de chemare în judecată formulată de Mega Instal Gaz Service SRL în contradictoriu cu Consiliul Local şi Primăria Limanu

04 Apr 2024 454

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 489

Justiție Constanța Magistrații constănțeni au anulat o hotărâre emisă de Consiliul Local Năvodari. Este vizat un teren de pe strada S11

31 Mar 2024 2626

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 600

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 1116

UPDATE Constanța Soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, din Tomis Nord, aflată pe masa judecătorilor

22 Mar 2024 680

Tribunalul Constanța a admis acțiunea Disan Antrepriza și Construcții contra Premium Lac, fosta firmă a lui Stere Hira, directorul Confort Urban SRL

19 Mar 2024 716

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 775