Justitie

Un echipaj SMURD Constanța, bătut și amenințat în misiune. Ce au decis ieri judecătorii Curții de Apel


Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen de judecată în dosarul în care un tânăr din Constanța este acuzat că a bătut și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Constanța (SMURD) Constanța. Judecătoria Constanța a dispus, în primă instanță, condamnarea tânărului la un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii martie. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliție au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenției la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violențe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanța.
Din probele administrate în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:
La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenția unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanța, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având și competență de paramedic.
Pacientul a fost consultat și i-a fost pus în vedere că, pentru consultații amănunțite și tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Constanța.
Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de așteptare la spital este prea lung și dorește să fie tratat la domiciliu. În aceste condiții, i-a fost adus la cunoștință de către membrii echipajului că aceștia nu au astfel de competențe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.
În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a manifestat insistent nemulțumirea față de competențele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic și verbal.
Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului. Acțiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenția martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanță.
Ulterior, până la sosirea organelor de poliție ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către șoferul ambulanței SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului, totodată amenințându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi și pe familiile voastre, vă arăt eu la toții“, amenințări ce le-au provocat o puternică stare de temere.
Din certificatul medico-legal nr. 402/90/A2 agresiuni/2019 întocmit la 28.01.2019 de Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța rezultă că, la examinarea din 28.01.2019, persoana vătămată (...) prezenta echimoză violacee brună de 4/0,8 cm, pe fond ușor tumefiat, în regiunea ochiului stâng, la pleoapa superioară, echimoză roșietică palidă de cea. 4/4 cm în regiunea cervicală anterior-lateral dreapta și excoriație fină la articulația pumnului drept, medial. S-a stabilit că leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur, pot data din 26.01.2019 și necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.
Sursa text: rolii.ro
Citește și:

Doi polițiști din Murfatlar, scuipați, loviți, îmbrânciți și amenințați cu moartea în secție de un minor

Avocatul Adrian Gheorghiță, din Baroul Constanța, agresat de un polițist în sediul Poliției Mamaia. Omul legii, trimis în judecată
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Incendiu într-un apartament de pe strada Corbului. Mai multe persoane evacuate. Trei, transportate la spital (video)

27 Mar 2020 785

Închisoare cu suspendare pentru un tânăr care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța. Azi, primul termen în apel

19 Mar 2020 9724

Accident rutier la ieșire din Constanța, spre Valu lui Traian

15 Mar 2020 896

Pompierii chemaţi în Zona Marvimex din Constanţa. Motivul solicitării în miez de noapte

08 Mar 2020 2832

Tânăr, găsit spânzurat la Năvodari. Medicii nu au mai putut face nimic (video)

03 Mar 2020 8333

Accident rutier pe strada Ștefan Mihăileanu din Constanța. Un taxi, implicat. Pasageră rănită (galerie foto+video)

03 Mar 2020 2192

Intervenție de urgență a polițiștilor în zona ICIL din Constanța. Ce s-a întâmplat (galerie foto+video)

02 Mar 2020 11715

Accident la intersecția bulevardelor Tomis cu Mamaia. Un bărbat a ajuns la spital

01 Mar 2020 714

Intervenţie a pompierilor în cartierul Coiciu din Constanţa. Pentru ce au fost solicitaţi în toiul nopţii

29 Feb 2020 4567

Accident rutier în Medgidia. Victima este un pieton (video)

28 Feb 2020 1409

Un șofer băut la volan s-a ales cu dosar penal Accident rutier cu victimă încarcerată în Medgidia

27 Feb 2020 2074

UPDATE 3Intervenție de urgență la Constanța. O mașină a căzut în lacul Tăbăcărie. În interior se află și un copil (galerie foto+video)

25 Feb 2020 15365

UPDATE Incendiu provocat de explozia unei butelii în Constanţa. O femeie a ajuns la spital (galerie foto+video)

22 Feb 2020 3352

Intervenție de urgență în Portul Constanța! Persoană decedată în Dana 117

19 Feb 2020 3245

Alertă la ISU Dobrogea. Explozie într-un apartament din Medgidia. Intervin pompierii (galerie foto+video)

18 Feb 2020 1880