Un fost polițist din Constanța, condamnat pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. Dosarul, în apel

 
  • În primă instanță, fostul polițist a luat un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Dosarul unui fost polițst din Constanța, șef în cadrul Postului de Poliție Peștera, la momentul incidentului, acuzat de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, a ajuns la Curtea de Apel Constanța.
 
În primă instanță, fostul polițist a luat un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru finele lunii septembrie 2022.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.
 
În esenţă, prin actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia arată că, la data de 28.12.2018, în jurul orei 18:00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice (având în sânge o îmbibație alcoolică de de 1,35 g/l alcool pur în sânge – ora prelevării 19:10), inculpatul a condus autoturismul marca Peugeot 407, pe drumul județean 222.
 
La un moment dat, spun procurorii, șoferul pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula regulamentar.
 

În urma impactului rezultând rănirea unora dintre pasagerii aflați în cel din urmă vehicul.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un tânăr din Hârșova a rupt mâna unui polițist local, după ce a fost amendat, pentru organizarea unei petreceri. A luat cu executare
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se caută şefi pentru patru posturi comunale de poliţie din judeţul Constanţa

26 Sep 2019 2049