Un fost procuror al DNA Constanța cere pensionarea

  • Magistratul Resmeliță a depus cererea de pensionare


Cererea a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, urmând să fie analizată în ședința de mâine, de la ora 10.00.
Astfel, pe ordinea de zi a ședinței se află o „notă privind cererea formulată de Anca Beatrice Resmeliță, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, delegată la Parchetul pe lângă Judecătoria Constanța, de eliberare din funcție, prin pensionare“.


Magistratul, încadrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, a beneficiat de o prelungire a delegării la Parchetul Judecătoriei Constanța în luna februarie.


De-a lungul timpului, procurorul Anca Beatrice Resmeliţă şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cele din urmă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis mutarea procurorului în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.
După cum arătam în ediţiile anterioare, Anca Beatrice Resmeliță a fost sancţionată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, aproape de finele anului trecut.


Mai exact, CSM a admis acţiunea disciplinară formulată împotriva sa de către Inspecţia Judiciară. Procurorului i se imputase abaterea disciplinară prevăzută la articolul 99 litera k) teza I din Legea nr. 303/2004 privind Statutul magistraţilor, respectiv „atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor faţă de colegi“.


Citește și:

Procurorul Anca Resmeliţă rămâne pe poziţii la Parchetul Judecătoriei Constanţa

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procuror din Constanța, cu cererea de pensionare amânată la CSM

11 Dec 2020 1757

CSM analizează azi cazul procurorului constănțean Anca Beatrice Resmeliţă

25 Aug 2020 2079

Procurorul Anca Resmeliţă rămâne pe poziţii la Parchetul Judecătoriei Constanţa

13 Feb 2020 1859

Sancţionată disciplinar pentru „atitudine nedemnă faţă de colegi“ Cazul magistratului Anca Resmeliţă, pe ordinea de zi a CSM

11 Feb 2020 1980

Procuror constănţean, sancţionat cu retrogradarea în grad. A lucrat şi la DNA Constanţa

22 Nov 2019 1622

Mioara Fried, delegată şefa Secţiei urmărire penală la Parchetul Curţii de Apel Constanţa

28 Feb 2019 2009

Un fost procuror din DNA Constanţa, în atenţia CSM

26 Feb 2019 2203

Fostul procuror DNA Constanța, Anca Resmeliţă, sancționată disciplinar de CSM

20 Apr 2016 3151