Un fost şef al Serviciului Control din Primăria Eforie, condamnat pentru mită, solicită reabilitarea!


 
  • Marius Pavalachi solicită reabilitarea sa judecătorească cu privire la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare care i-a fost aplicată prin sentinţa penală din martie 2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa, devenită definitivă prin decizia penală din ianuarie 2015 a Curţii de Apel Constanţa, din a cărei executare a fost eliberat condiţionat în iunie 2016, cu un rest de pedeapsă neexecutat de 366 de zile.
 
Marius Pavalachi, fost inspector în cadrul Primăriei Eforie şi şef al Serviciului Control, condamnat în 2015 la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită, în legătură cu autorizarea de funcționare a unor tarabe, solicită reabilitarea!
 
Cererea se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru luna septembrie 2022.
 
În concret, potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, Pavalachi solicită reabilitarea sa judecătorească cu privire la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare care i-a fost aplicată prin sentinţa penală din martie 2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa, devenită definitivă prin decizia penală din ianuarie 2015 a Curţii de Apel Constanţa, din a cărei executare a fost eliberat condiţionat în iunie 2016, cu un rest de pedeapsă neexecutat de 366 de zile.

De precizat că solicitarea fostului şef al Serviciului Control din Primăria Eforie a fost deja soluționată de Tribunalul Constanța prin respingerea acțiunii. 
 

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 527 din Codul de procedură penală, raportat la art. 529 şi art. 533 din Codul de procedură penală şi la art. 166 alin. (1), art. 167 şi art. 168 din Codul penal, respinge, ca neîntemeiată, cererea de reabilitare a petentului-condamnat Pavalachi Marius, de sub efectele sentinţei penale nr. 212/18.03.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 12500/118/2012. În temeiul art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, îl obligă pe petentul-condamnat Pavalachi Marius să plătească suma de 100 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare aferente soluţionării prezentei cereri. Cu drept de contestaţie, în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit art. 535 din Codul de procedură penală. Pronunţată la data de 01.07.2022, prin punerea la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală“, conform minutei tribunalului.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Acuzat de luare de mită Cu executare pentru un polițist IPJ Constanța. Dosarul, în apel
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.