Un fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, condamnat pentru etnobotanice, vrea să fie reabilitat

 
  • Pe data de 8 februarie 2013, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică.
 
Un fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, (Gabriel Bucică) condamnat, în 2013, la Iași, pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi pentru efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, vrea să fie reabilitat!
 
Solicitarea bărbatului se află pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care se va pronunța în prezenta cauză săptămâna viitoare.
 
Amintim că, la data mediatizării acestui caz, Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că „un bărbat din judeţul Constanţa, membru al unui grup infracţional specializat în trafic cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul SCCO Vaslui şi procurorii DIICOT”. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane suspectate că făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în trafic cu substanţe de tip «etnobotanic». Extinzând cercetările, a fost depistat şi reţinut un alt membru al grupului, un bărbat de 32 de ani, din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit că, în 2012, suspectul a livrat mai multe colete cu substanţe de tip «etnobotanic» către liderul grupului, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vaslui. Ulterior, alţi membri ai grupării se ocupau de distribuirea, contra cost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, a acestor substanţe”, conform IGPR.
 
Pe data de 8 februarie 2013, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică. „În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfinţitoare a Bisericii şi trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimăm convingerea că instituţiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav”, au conchis reprezentanţii Arhiepiscopiei.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

 
Fostul preot din Bistriţa Năsăud, condamnat pentru că ar fi omorât o minoră în Mamaia, cere zece milioane de euro despăgubiri
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces pentru anularea autorizației Catedralei Eroilor! Dosarul se rejudecă. Motivarea judecătorilor

28 Nov 2022 661

Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!

19 Nov 2022 1265

Totul s-ar putea decide astăzi! Pronunțare în dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii din Constanța

17 Nov 2022 607

Arhiepiscopia Tomisului Unde va sluji ÎPS Teodosie în perioada 16-17 noiembrie

16 Nov 2022 618

#Dobrogea144 IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 779

Când am putea afla dacă va fi sau nu demolată Biserica Izvorul Tămăduirii de la Macul Roșu?

05 Nov 2022 866

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului are cont pe platforma Tik-Tok. Ce mesaje va transmite ÎPS Teodosie (VIDEO)

03 Nov 2022 865

Termen, astăzi, în dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii. Ce vor dezbate judecătorii constănțeni

03 Nov 2022 870

ZIUA LIVE. Incendiul de la Arhiepiscopie s-a stins, problema stâlpișorilor ficși a rămas!

01 Nov 2022 976

Consiliul Local Constanța nu renunță la terenul de lângă Catedrala Eroilor! Intervine Curtea de Apel

24 Oct 2022 656

Un preot din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat Trofeul Festivalului „Crizantema de Aur”! Despre cine este vorba

23 Oct 2022 1070

Editorial După producerea unui incendiu cum a fost cel de la Palatul Arhiepiscopal, autoritățile ar trebui să identifice și să rezolve problemele, nu să se certe între ele

20 Oct 2022 897

Constanța Campanie de strângere de fonduri pentru refacerea acoperișului Arhiepiscopiei Tomisului. Unde se pot face donații

19 Oct 2022 995

Ce s-a întâmplat în procesul pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor

17 Oct 2022 713

LIVE VIDEO. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului„Mâine ne vom întâlni cu asiguratorul. Sunt pagube însemnate“ (VIDEO)

17 Oct 2022 1096