Un jandarm din Bihor a murit într-un accident la Constanţa. Verdict final (document+galerie foto+video)


Judecătorii de la Curtea Militară de Apel Bucureşti au decis ieri condamnarea definitivă a unui jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, pentru săvârşirea infracţiuni de ucidere din culpă. Cel în cauză a fost găsit vinovat de producerea unui grav accident rutier soldat cu moartea unui coleg. Tragedia a avut loc în seara zilei de 7 iunie 2016, la ieşirea din Constanţa, spre Valu lui Traian.


În rechizitoriu, procurorii militari arată că în perioada 08 – 10 iunie 2016 s-a organizat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa o convocare de specialitate, evenimentul desfăşurându-se în staţiunea Mamaia.


În seara zilei de 7 iunie 2016, aproape de ora 22.00, inculpatul plt. maj. a condus un microbuz marca Renault, model Trafic, cu numărul de înmatriculare MAI (...), rula pe DN 3 din judeţul Constanţa, pe banda numărul 1, dinspre Constanţa către Valu lui Traian.
 

Șoferul realizase că a greşit drumul


În momentul în care a ajuns la kilometrul 253, şoferul (care realizase că a greşit drumul) a efectuat o manevră de întoarcere peste marcajul longitudinal dublu continuu, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca BMW (...) condus în aceeaşi direcţie de mers, pe banda nr. II de către un civil. În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a unui jandarm, precum şi vătămarea corporală uşoară a altor doi angajaţi ai M.A.I, toţi pasageri în microbuzul ministerului. De asemenea, au mai fost răniţi şi trei civili, pasageri în autoturismul marca BMW. Ulterior, în urma vătămărilor corporale suferite, jandarmul rănit grav a decedat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.


Trimiterea în judecată


La finele cercetărilor specifice, procurorii militari au decis trimiterea în judecată a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Militar Bucureşti, instanţă care a decis condamnarea inculpatului la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare. De asemenea, magistraţii au mai acordat daune morale şi materiale în valoare de peste 500.000 de lei.
 

Achitare


Decizia Tribunalului Militar Bucureşti a fost contestată la Curtea Militară de Apel Bucureşti, instanţă care ieri a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


Mai mult decât atât, judecătorii Curţii de Apel au decis reducerea pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă la trei ani închisoare. În final, militarul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.


Decizia judecătorilor de la Curtea Militară de Apel Bucureşti este definitivă.
 

În secţiunea Documente pot fi parcurse deciziile judecătorilor.


Impactul a avut loc între microbuz și un autoturism. Se pare că în urma impactului au rezultat 7 victime. 




Citeşte şi:


UPDATE 8 Nouă victime, în urma unui grav accident, la ieşirea din Constanţa, spre Valu lui Traian. Este implicat şi un microbuz ce aparţine MAI (galerie foto + video)

Dosarul militarilor din Brăila morţi la Constanţa merge la Curtea Militară de Apel Bucureşti
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident mortal în zona restaurantului Sabrosso, din Constanța! Fost jandarm, condamnat. Dosarul, în apel

17 Dec 2023 1724

Accident rutier pe Autostrada A1 surprins de o cameră de bord. Un jandarm a sărit în ajutorul victimelor (VIDEO)

23 Feb 2023 1264

Județul Constanța Un jandarm în timpul liber, erou pentru victimele unui accident rutier. Ce mesaj a transmis mama uneia dintre persoanele rănite (GALERIE FOTO)

07 Dec 2022 1898

Un jandarm tulcean a acordat sprijin victimelor unui accident. A primit Distincția de serviciu pentru fapte deosebite

05 Oct 2022 1440

Gruparea de Jandarmi Mobila „Fratii Buzești” Craiova Un jandarm care se ducea acasă a salvat trei victime dintr-un accident grav

07 Sep 2021 1473

Sentință definitivă pentru moartea unui ofițer de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța! (video)

30 Sep 2020 4632

Jandarm constănțean, mort într-un accident lângă Valu lui Traian. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel (video)

10 Sep 2020 3852

Dosarul privind moartea jandarmului constănțean Marius Nae a ajuns la Curtea de Apel (video)

23 May 2020 2694

Prima condamnare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)

30 Mar 2020 6700

Jandarmul suspectat că a provocat un accident rutier şi a fugit de la faţa locului s-a prezentat la poliţie

01 May 2019 1641

Accident rutier grav la Darabani. Un jandarm s-ar fi aflat la volan. Acesta este căutat de polițiști după ce a fugit de la locul accidentului

01 May 2019 2896

Pericol în trafic în Constanța. Șoferi sub influența băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere, depistați de polițiști

19 Feb 2019 1402

Accident rutier grav. Trei poliţişti şi un jandarm, aflaţi în misiune, au ajuns la spital

31 Jan 2019 8313

Șoferul implicat în accidentul soldat cu moartea femeii jandarm și rănirea gravă a copilului ei, arestat preventiv

15 Nov 2018 2041

Judeţul Constanţa. Autospecială de poliţie implicată într-un accident rutier în apropiere de Mihail Kogălniceanu. Un poliţist şi un jandarm, răniţi (galerie foto)

13 Oct 2018 6240