Un jandarm din București înjunghiat la Costinești! Ultima decizie a judecătorilor

 
 
  • Jandarmul povestește că erau turiști în zonă, însă nu s-a băgat nimeni speriați de gravitatea situației.
 
  • „M-am târât într-un picior, prietena mea era pe lângă mine, m-a ajutat să fug, am ajuns în dreptului unei gherete, eu nu mai vedeam nimic în fața ochilor, m-am așezat pe o bordură și am așteptat ambulanța. Știu că prietena mea a sunat la SNUAU 112“.
 
Tribunalul Constanța a dat undă verde pentru începerea judecății în dosarul în care trei persoane sunt acuzate că au bătut și înjunghiat, în iunie 2021, pe raza stațiunii Costinești, un jandarm din București și un agent de pază.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Respinge cererile si exceptiile formulate în procedura camerei preliminare de inculpați, prin apărător ales, ca nefondată. Constată legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal nr. 984/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța din data de 06.08.2021 și a dispus trimiterea dosarului completului penal, pentru începerea judecății.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că la data de 28 iunie 2021, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că pe promenada din stațiunea Costinești, a avut loc o altercație soldată cu vătămarea corporală a unor persoane.
 
Echipajele de intervenție s-au deplasat la faţa locului şi în urma cercetărilor preliminare, a rezultat că spirala agresiunilor este una mai complicată şi prezintă două episoade consecutive.
 
Jandarmul din București, primul înjunghiat
 

În urma evaluării medico-legale, s-a stabilit că acesta prezintă leziuni care au putut fi produse prin lovire cu și de corp dur, și lovire cu corp dur cu vârf și muchie ascuțită (posibil cuțit) şi necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale; deci leziunile au rezultat în urma cumulării loviturilor cu și de corp dur cu leziunile ce au rezultat în urma tăieturii.
 
Jandarmul a fost audiat în calitate de persoană vătămată și a declarat următoarele:

 
În dimineața zilei de 27 iunie 2021, am venit la mare împreună cu prietena mea și cu un coleg. Ne-am petrecut ziua în stațiunea Mamaia și în jurul orei 19:00 am ajuns în stațiunea Costinești, toți trei, am luat masa, după care am mers în clubul „KM O”.
 
Semnalul, dat de o femeie
 
„În jurul orei 24:00, s-a închis clubul și a trebuie să plecăm de acolo, astfel că ne-am deplasat spre autoturismul cu care am venit pentru a pleca spre București. Mergeam pe o promenadă, care avea într-o parte mare și în cealaltă parte lacul stațiunii Costinești, mergeam pe jos toți trei și când am ajuns în dreptul podului, situat pe această promenadă. Înainte să urcăm pe pod, am observat un grup de tineri, însă nu am fost foarte atent ce făceau și câți erau. Din grupul menționat am observat o persoană de sex femeiesc care le spunea «uite, aștia sunt...». Unul dintre cei din grup a tras-o înapoi și am crezut că lucrurile s-au lămurit, noi mergând în continuare spre direcția în care eram focalizați. Nu ne-am întors pentru a nu escalada vreun conflict“, se mai arată în declarația jandarmului.
 
„Cuțit“
 
„Ne-am continuat deplasarea, însă am observat un bărbat venind spre noi, am crezut că vrea să treacă pe lângă noi, iar acesta m-a lovit în zona pometului drept. Aceasta lovitură m-a amețit. Eram atât de bulversat încât am crezut că au dat foarte mulți în noi, însă, din discuțiile cu organele de poliţie, am aflat că, de fapt, trei au fost agresori. Au continuat să mă lovească cei trei indivizi şi am fost destul de bulversat. Agresiunea împotriva mea a continuat, încercam să merg în direcţia opusă celei în care veneam, am căzut, nu de la lovitură, ci cred că m-am împiedicat. Am văzut la unul dintre agresori o lamă de cuțit. Am încercat să fug însă unul dintre agresori mă ținea și nu puteam să fug ori să mă apăr“, a mai spus victima.
 
„Nu s-a băgat nimeni“
 
„Când am încercat să fug, am pus un picior jos, însă am simțit piciorul amorțit. Cam în același timp am simțit o lovitură în partea șoldului stâng, Eu am crezut că este lovitură de pumn și am constatat ulterior că era o lovitură de cuțit și cred că din această cauză mi-a amorțit și piciorul. Pe moment, din cauza adrenalinei, nu am simţit durerea, însă, ulterior, am tot simțit dureri în mai multe zone ale corpului. Erau turiști în zonă, însă nu s-a băgat nimeni speriați de gravitatea situației. M-am târât într-un picior, prietena mea era pe lângă mine, m-a ajutat să fug, am ajuns în dreptului unei gherete, eu nu mai vedeam nimic în fața ochilor, m-am așezat pe o bordură și am așteptat ambulanța. Știu că prietena mea a sunat la SNUAU 112. Acești indivizi m-au urmărit până la gheretă. Am înțeles că vânzătorul de la gheretă i-a izgonit de acolo. La mine a venit ambulanța, însă nu mai cunosc ce s-a întâmplat cu colegul meu. L-am văzut când eu eram deja în ambulanță, în stațiunea Costinești, și el era lângă. Acești indivizi când ne loveau nu ne lăsa să dăm nicio explicație și ne întrebau «ai cui suntem şi cine ne-a trimis». Noi nu am avut nicio interacțiune cu noi în discotecă sau anterior conflictului dintre noi. Nici prietena mea nu a avut vreun conflict și nu îmi pot explica agresiunea. Eu nu am văzut nici când agentul de pază a fost înjunghiat“, le-a mai spus jandarmul anchetatorilor.
 
Episodul inspectorului de securitate
 
Ulterior acestui moment agresiv, cei trei inculpaţi şi-au continuat deplasarea şi în periplul lor în staţiunea Costineşti, au agresat un grup de tineri rămaşi neidentificaţi, unde, în zonă, se afla şi persoana vătămată (...), angajat în funcţia de inspector de securitate al S.C. One Star Security S.R.L. şi îşi desfăşura activitatea în zona MariMar Beach din staţiunea Costinești, unde supraveghea inclusiv zona unde au ajuns și cei trei inculpați.
 
Inculpații, după ce au agresat grupul de tineri, au început să îl lovească și pe agentul de pază, care venise să vadă ce se întâmplă.
 
Practic, inculpații i-au lăsat în pace pe tinerii neidentificați până în acest moment și au început să-l lovească pe agentul de pază. Acesta, pentru a se apăra, a folosit un baston telescopic din plastic și a reușit, astfel, să îi îndepărteze pe agresori, însă acest moment nu a făcut decât să-i stimuleze pe cei trei, astfel că inculpatul, folosindu-se de cuțitul pe care îl avea asupra sa, l-a înjunghiat pe agentul de pază.
 
În total au fost trei lovituri de cuțit, dintre care una mai profundă, iar leziunile produse au necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale, i-au pus victimei viața în pericol prin hemopneumotorax masiv, iar pentru salvarea vieții victimei, a fost necesară intervenția chirurgicală.
 
Prin agresiunea produsă asupra victimei, folosind un cuțit, îndreptat împotriva unui organ vital, respectiv plămânii, folosit fără nici un fel de reținere, cu o lejeritate șocantă, iar penetrarea a fost suficient de puternică încât să producă leziuni organelor interne, rezultă fără dubiu că inculpatul cel puțin a acceptat intervenirea decesului victimei, dacă nu chiar a urmărit producerea decesului.
 
Pe lângă agresiunea cu cuțitul, victima a fost și lovită de cei trei inculpați, care, ulterior au fugit. Victima a reușit să apeleze 112 și să plece cu greu, spre stradă, doar structura sa masivă ajutându-l să acorde primul ajutor propriei sale persoane. Persoana vătămată i-a și recunoscut pe cei trei agresori.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și   
 
„Să moară familia mea! Tu ești băiat bun și eu cu tine“ Interceptări din dosarul polițistului din Valu lui Traian. A refuzat 800 de euro mită!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jandarm înjunghiat la Costinești! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

26 Oct 2022 761

Jandarm din București înjunghiat la Costinești! Primele condamnări

21 Sep 2022 878

Jandarm înjunghiat la Costinești! Unul dintre suspecți, menținut în arest preventiv

01 Sep 2022 1051

„M-am târât într-un picior. Nu mai vedeam nimic!“ Jandarm din București înjunghiat la Costinești! Judecata se apropie de final

29 Jun 2022 1396

Jandarm înjunghiat la Costinești! Suspecții, în arest

19 Jan 2022 1175

Detalii exclusive! Primele mărturii ale jandarmului înjunghiat la Costinești - „Erau turiști în zonă, însă nu s-a băgat nimeni“ (document)

14 Aug 2021 12705

Un jandarm și un agent de pază, înjunghiați la Costinești! Presupusul autor, în arest

10 Aug 2021 1749

Aflat în concendiu, pe litoral Un jandarm din București a fost înjunghiat la Costinești. Final de anchetă

07 Aug 2021 2649

Un jandarm a fost înjughiat de şase ori cu un cuţit în timpul unei misiuni

22 Jan 2015 1861